El corredor dassegurances. Quin és el seu paper i per què és tan important per contractar la millor assegurança?

Contractar una assegurança és fonamental per protegir els teus béns, la teva salut o el teu futur financer.

La qüestió és que al mercat actual hi ha tal varietat d'opcions, que navegar pel complex món de les assegurances pot arribar a resultar aclaparador i confús.

És precisament aquí on entra en escena el agent o corredor d'assegurances, un professional indispensable per ajudar-te a trobar i adquirir les pòlisses d'assegurances que encaixin millor amb les teves necessitats.

Però abans de res,

  • Saps què és un agent dassegurances exactament?
  • Què és una corredoria dassegurances?
  • Què fa un agent dassegurances?
  • Per què és important comptar amb el seu assessorament en contractar una assegurança?

 Què és un corredor dassegurances?

El corredor d'assegurances, també conegut en anglès com a “broker d'assegurances”, és un professional que actua com a intermediari entre els assegurats (clients) i les companyies d'assegurances.

Basant-se en els seus criteris professionals i duent a terme una anàlisi objectiva, el corredor d'assegurances s'encarrega d'assessorar els clients sobre les pòlisses d'assegurances disponibles i ajudar-los a trobar l'opció que s'adapti millor al vostre pressupost i que us ofereixi millors cobertures.

Normalment, aquests professionals ofereixen assessorament expert sobre assegurances de llar, assegurances de vida o assegurances de cotxe, entre d'altres.

Però a més, també s'ocupen de defensar els teus interessos, facilitant la gestió i la tramitació dels sinistres i garantint que quedis totalment cobert.

Quina diferència hi ha entre un corredor d'assegurances i un agent d'assegurances?

La principal diferència entre un corredor d'assegurances i un agent d'assegurances és que el primer mitjana de manera independent, sense treballar de manera exclusiva per a cap companyia asseguradora, és imparcial i objectiu a l'hora d'escollir la pòlissa que millor s'adapti al client.

En canvi, l'agent d'assegurances opera a través d'una companyia d'assegurances i està subjecte a un contracte, actuant en representació de la seva empresa asseguradora.

Tipus de mediadors d'assegurances

Els mediadors d'assegurances es poden classificar en tres perfils diferents: operadors de banca, agents d'assegurances i corredors d'assegurances.

Operadors de banca

Dins aquest grup trobem les entitats de Crèdit, establiments financers de Crèdit o grups d'entitats de Crèdit que operen com a agents d'assegurances, encarregant-se de la venda d'assegurances a través de les xarxes de distribució i assumint responsabilitats professionals.

Agents d'assegurances  

Poden ser professionals independents o empreses que mantenen un contracte d'agència amb una o diverses companyies asseguradores, i es comprometen a distribuir productes d'assegurances específiques.

La responsabilitat professional que comporta la seva activitat recau directament sobre la marca, cosa que implica una relació de total dependència.

Corredors d'assegurances

Es dediquen a la distribució dassegurances, proporcionant assessorament professional i independent als seus clients, sense mantenir una relació dexclusivitat amb cap companyia asseguradora.

La seva funció principal és fer una valoració objectiva del risc, cobertures, condicions i preus per informar el client sobre les condicions de la pòlissa, recomanant les opcions que millor s'adaptin a les seves necessitats i que li ofereixin les cobertures més completes i efectives.

A més, tenen la responsabilitat de prestar assistència al client en la gestió de sinistres, administració de pòlisses i resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir-li.

Com que és una figura totalment independent, el corredor d'assegurances respon de manera directa i independent per les seves accions davant la companyia i el client.

Per això, està obligat a comptar amb una assegurança de Responsabilitat Civil Professional ia comptar amb la capacitat financera adequada.

Quin mediador dassegurances és convenient triar?

Sense cap dubte, el corredor dassegurances és la millor opció. I és que no només no comporta cap cost addicional, sinó que, a més, normalment compten amb condicions de cobertures i tarifes més atractives gràcies als acords de distribució que mantenen amb les companyies.

En treballar amb diferents companyies d'assegurances, el corredor pot tenir una visió més completa del mercat en tot moment, cosa que permet oferir al client l'oferta que millor s'ajusti a les seves necessitats i particularitats.

A més, s'encarrega de revisar les condicions anualment perquè el client sempre gaudeixi de les condicions més avantatjoses.

D'altra banda, cal destacar que part de la seva feina és protegir els interessos dels seus clients de forma constant, per la qual cosa en situacions de conflicte amb la companyia asseguradora, el corredor intermèdia i realitza les reclamacions necessàries per garantir que l'empresa compleixi els termes establerts al contracte.

I què fa un corredor dassegurances?

Evidentment, la funció principal d'aquest tipus de professionals és assessorar els clients sobre les millors pòlisses d'assegurances.

Però la veritat és que la seva activitat va molt més enllà de la mera transacció comercial.

A continuació, us expliquem quins serveis ofereixen els corredors d'assegurances i què és el que fan realment per poder oferir als seus clients les millors opcions.

  • Assessorament personalitzat: un corredor d'assegurances us escoltarà atentament per comprendre les vostres necessitats i circumstàncies individuals, cosa que implica avaluar els riscos i determinar la quantitat i les pòlisses d'assegurances que millor s'adapten a tu.
  • Comparació d'opcions: aprofitant els seus coneixements al sector de les assegurances i el seu accés a múltiples companyies, el corredor d'assegurances cerca i compara diferents possibilitats per trobar la millor opció en termes de preu i cobertures.
  • Negociació: els corredors professionals poden negociar amb les companyies en nom dels seus clients per obtenir millors tarifes i condicions a lhora de contractar una assegurança.
  • Gestió de reclamacions: en cas de sinistre, un corredor d'assegurances us proporcionarà suport i assessorament per presentar les reclamacions, assegurant-vos que obtingueu la compensació que us correspon.
  • Assessorament constant: el vostre corredor d'assegurances no només us ajudarà a contractar les vostres pòlisses d'assegurances, sinó que també us proporcionarà assistència al llarg del temps, ajustant la vostra cobertura si les vostres necessitats i circumstàncies canvien.

En resum, més enllà de la venda, el corredor d'assegurances compleix un paper clau com a assessor, oferint un servei d'orientació personalitzada perquè el client pugui fer la seva elecció amb tota la informació a la mà.

Per què és important tenir un corredor d'assegurances?

La figura del comercial o agència dassegurances no només juga un paper clau a lhora de trobar les millors pòlisses dassegurances.

També ens podem beneficiar de la seva experiència al llarg del temps, tant a l'hora de gestionar sinistres com a l'hora de buscar una millora constant de les nostres cobertures i preus.

1. Experiència i coneixement especialitzat

Els corredors d'assegurances són professionals altament qualificats i amb experiència al sector de les assegurances, per la qual cosa entenen perfectament tots els matisos de les diferents pòlisses.

Això resulta de gran rellevància a l'hora de contractar una assegurança, ja que podràs saber que estàs adquirint i com et podràs beneficiar en situacions reals.

2. Accés a una gran varietat d'opcions

Els corredors professionals treballen amb múltiples companyies d'assegurances, cosa que significa que et poden oferir una àmplia varietat d'opcions.

Amb això, les possibilitats de trobar una assegurança que s'ajusti a les teves necessitats i pressupost són més grans.

3. Estalvi de temps i diners

L'experiència del comercial d'assegurances us estalviarà molt de temps a l'hora d'investigar i comparar entre diferents pòlisses.

A més, pot negociar millors tarifes i condicions en nom teu, cosa que pot suposar un gran estalvi tant a curt com a llarg termini.

4. Protecció personalitzada

Cada persona és diferent i té diferents circumstàncies. Un corredor d'assegurances s'assegurarà que gaudiu de les cobertures que millor s'adaptin a tu després d'haver valorat els vostres riscos i necessitats individuals.

5. Suport en reclamacions

En cas que necessitis presentar una reclamació, el mediador d'assegurances estarà al teu costat, assegurant-se que el procés sigui tan senzill com sigui possible i que obtinguis la compensació que et correspon.

Galia, la teva corredoria d'assegurances especialitzada

Bé, ara ja saps què és un corredor d'assegurances i quin paper juga a l'hora de trobar les millors pòlisses per a tu, els teus éssers estimats i les possessions.

A Galia, som una correduria d'assegurances integral, on a més estem especialitzats en esports d'aventura i turisme actiu.

Gràcies als coneixements i l'experiència del nostre personal, us podem oferir una gran varietat d'assegurances adaptades a les vostres necessitats. Nosaltres ens ocupem de solucionar el teu problema i de fer-ne una correcta gestió.

No subestimis la importància de comptar amb un mediador d'assegurances i gaudeix de la tranquil·litat que suposa tenir una assegurança amb unes cobertures sòlides!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança