Millors consells per contractar una assegurança de mascotes

Sens dubte, una de les relacions més boniques que hi ha és la que tenim els humans amb els nostres animals de companyia.

Fidels companys que ens brinden el seu amor de manera desinteressada, i ens donen alegria i companyia cada dia. A canvi, nosaltres en tenim cura i ens assegurem que gaudeixin d'una vida saludable i feliç.

Els estimem, els cuidem i sempre proporcionar-los el millor.

I per tant, quina millor manera de fer-ho que amb un bon assegurança de mascotes que us permeti gaudir de cobertura mèdica i veterinària en cas de malaltia.

Però a més, arran de l'aprovació de la nova Llei de Benestar Animal de 2023, s'espera que en poc temps l'assegurança de responsabilitat civil es converteixi en requisit obligatori per poder cobrir els danys i les despeses veterinàries generats pel nostre gos o gat a una altra persona, animal o objecte.

Així que ara és probable que et preguntis…

  • L'assegurança de la llar cobreix danys per mascotes?
  • He de contractar una assegurança de salut per a mascotes o només la de responsabilitat civil?

Avui en aquest article resoldrem tots els teus dubtes i et donarem alguns consells per trobar l'assegurança de mascotes que millor s'adapti a les necessitats del teu adorat amic i al teu pressupost.

Nova Llei de Benestar Animal 2023: és l'assegurança de mascotes obligatòria?

Fins ara, contractar l'assegurança per a mascotes només calia si teníem un gos potencialment perillós.

No obstant això, es preveu que en poc temps l'assegurança de mascotes sigui obligatòria per llei per a totes les races, a causa de l'entrada en vigor de la nova Llei de Benestar Animal de 2023.

Amb la publicació recent d'aquesta llei qualsevol persona que tingui una mascota al seu nom haurà de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil que ofereixi cobertura en cas que el nostre gos o gat causi danys a tercers, ja siguin persones, animals o objectes.

L'assegurança de la llar cobreix danys per mascotes?

Moltes persones es pregunten si l'assegurança de la llar cobreix les despeses i els danys causats per animals domèstics.

Generalment sí, però, depèn molt de la companyia i del tipus de pòlissa que hagis contractat.

Quan l'assegurança de llar cobreix danys per mascotes sol incloure's en la cobertura de responsabilitat civil, per tant, si tens una assegurança d'aquest tipus, és recomanable que llegeixis detingudament el contracte per saber si s'hi inclou assegurança de mascotes.

Tot i això, encara que pot cobrir els danys ocasionats pel teu gos o gat, la majoria de vegades no cobreix despeses de sanitat animal, ja que no es tracta d'una assegurança veterinaria.

Per gaudir d'unes cobertures més àmplies, més enllà de l'assegurança de responsabilitat civil, hi ha les assegurances veterinàries per a mascotes, un tipus de pòlissa que també cobreix les despeses en cas de malaltia.

Quant costa una assegurança de mascotes?

El preu mitjà d'una assegurança de mascotes pot variar significativament en funció de diversos factors com ara:

  • la ubicació geogràfica
  • l'edat
  • si es tracta d'un gos potencialment perillós
  • la salut de la mascota
  • la companyia d'assegurances
  • la cobertura que s'ofereix a l'hora de cobrir els danys
  • i si s'hi inclouen també les despeses veterinàries.

En general, l'assegurança de mascotes sol tenir un preu d'entre 15 i 50 euros, que en alguns casos es paga mensualment i en altres en un únic pagament anual.

No obstant això, per obtenir un pressupost personalitzat, és recomanable que contacteu directament amb les diferents companyies d'assegurances i compareu preus i cobertures.

Consells per trobar la millor assegurança per a mascotes

A l'hora de contractar una assegurança de mascotes, és fàcil sentir-se aclaparat davant l'àmplia varietat d'opcions que actualment ofereix el mercat.

Per això, perquè et resulti més senzill, a continuació us donem alguns consells per trobar la millor assegurança de mascotes.

1. Compara diferents companyies

Tot i que hi ha moltes companyies que ofereixen assegurances de mascota, no totes compten amb els mateixos preus ni amb les mateixes cobertures.

Per això, el primer que hauràs de determinar és si estàs buscant únicament una assegurança de responsabilitat civil o una assegurança mèdica de mascotes, per exemple.

Quan ho tinguis clar, investiga i compara entre diferents opcions, prestant especial atenció a les taxes de prima, les cobertures i les opinions d'altres clients.

2. Avalua la salut de la teva mascota

Com ja hem indicat, en la contractació d'una assegurança de mascotes, el preu pot variar significativament segons l'edat i la salut de l'animal, però també poden variar les opcions de cobertures disponibles.

Per exemple, en el cas de l'assegurança mèdica de mascotes algunes companyies poden establir certes limitacions en cas de malaltia prèvia.

Per això, a l'hora de sol·licitar pressupost, és important que tingueu un informe detallat del veterinari sobre l'estat de salut del vostre gos.

Si sou joves i gaudiu de bon estat de salut, el preu i les cobertures sol ser molt més avantatjoses a l'hora de contractar l'assegurança.

3. Considera la cobertura preventiva

Algunes assegurances de mascota inclouen una cobertura preventiva de sanitat animal que cobreix les despeses veterinàries de certes vacunes i anàlisis mèdiques.

Un factor que cal tenir molt en compte, ja que et permetrà cuidar la salut del teu peludit sense cap cost addicional, fonamental per prevenir problemes futurs.

4. Cerca opcions de reemborsament ràpid

En cas de malaltia o lesió, voldràs que la teva mascota rebi atenció mèdica com més aviat millor.

En aquests casos, el millor és contractar una assegurança de mascotes que ofereixi reemborsaments ràpids, de manera que cobreixi les despeses veterinàries ràpidament i no hagis de preocupar-te per res, una cosa important depenent del moment, malaltia o lesió de la teva mascota.

5. Revisa els límits i exclusions

Si contractaràs una assegurança d'animals, és fonamental que llegeixis bé la lletra petita perquè entenguis els límits de cobertura i les exclusions de la teva pòlissa.

D'aquesta manera, podràs saber si per exemple permet cobrir els danys causats a persones, animals o objectes, o si cobreix les despeses veterinàries en cas de malaltia. I en quins casos no hi ha cobertura.

Això és especialment important, ja que si tens un gos potencialment perillós o ja té una malaltia prèvia, com dèiem abans, ja que hi ha assegurances per a mascotes que no els cobreixen.

6. Consulta opinions de clients

Abans de contractar l'assegurança de mascotes d'una companyia en concret, és recomanable fer una ullada a les opinions d'altres clients.

L'experiència d'altres persones que han gaudit d'aquest tipus de pòlissa, us pot proporcionar informació molt valuosa sobre la qualitat de l'assegurança i l'atenció al client de l'empresa.

En conclusió, independentment que la nova Llei de Benestar Animal de 2023 inclourà l'assegurança de mascotes com a obligatori en poc temps, sempre és recomanable comptar amb una bona assegurança per a mascotes que inclogui tant cobertures de responsabilitat civil com de sanitat animal i pugui donar-nos la tranquil·litat i la protecció necessària en cas de malaltia o que la nostra mascota causi danys a altres persones, animals o objectes.

I recorda. Mai escatimes al benestar del teu pelut. Inverteix en la seva salut i felicitat contractant la millor assegurança de mascotes per a ella.

A Galia podem oferir-te les millors assegurances per a mascotes. La nostra àmplia experiència i el nostre personal qualificat ens permet ajudar-te a contractar la millor pòlissa per a cada necessitat específica que puguis tenir.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança