Quina capital he de cobrir en la meva assegurança de vida?

Estàs per contractar una assegurança de vida?

Aleshores hi ha diverses qüestions que hauràs de conèixer abans de signar la pòlissa per fer-ho amb tranquil·litat, tenint en compte que pot estar en joc el futur de la teva família…

Contractar una assegurança de vida amb el capital assegurat correcte és clau per salvaguardar el benestar financer dels teus éssers estimats. Per què? Perquè es tracta dels diners que rebran els teus beneficiaris si els faltes o has de deixar de treballar per un problema greu de salut.

Per això, hi ha qüestions que has de tenir en compte, com els teus ingressos, els deutes que hagis contret, l'educació dels teus fills i altres despeses familiars per comptar amb una suma assegurada suficient, que faci que els teus familiars puguin mantenir el nivell de vida, independentment del que pugui passar-te.

Fins i tot, és recomanable que regularment revisis el capital assegurat de la teva pòlissa de vida, ja que amb el pas dels anys les teves circumstàncies poden canviar.

Ara bé: si estàs buscant el millor assegurança de vida per protegir els teus éssers estimats, és important que coneguis, en primer lloc, què són les cobertures per defunció i invalidesa.

  • Cobertura per mort: és l'aspecte més comú de l'assegurança de vida i vol dir que si ets l'assegurat i mors, mentre estigui vigent la pòlissa, els beneficiaris que hagis designat rebran la suma assegurada acordada.

    Així podran cobrir deutes pendents, despeses, substituir ingressos perduts i tenir més estabilitat financera si no ets tu per ajudar-los.
  • Cobertura per invalidesa: aquesta protecció financera, en canvi, s'activa si pateixes un accident o malaltia greu que et deixi amb alguna discapacitat que t'impedeixi treballar ja sigui total o parcialment.

    En aquest cas, l'asseguradora us brindarà un pagament de benefici per invalidesa que dependrà dels termes i condicions de la pòlissa que contracteu i que us ajudarà per cobrir despeses mèdiques, de rehabilitació, cures, etc.

Què cal considerar per calcular la cobertura adequada de l'assegurança de vida?

Hi ha diversos punts que hauries de tenir presents en avaluar el capital cobert per la teva pòlissa, entre ells els següents:

Hipoteques i préstecs

Un dels usos més comuns de l'assegurança de vida és la protecció d'una hipoteca ja que, en aquest cas, la pòlissa contractada proporcionarà els fons necessaris per cobrir el deute amb el banc i garantirà que la família pugui mantenir la propietat.

Alhora, si tens préstecs personals o per a automòbils pendents, per exemple, una assegurança de vida pot ajudar-te a evitar que els teus éssers estimats heretin aquests deutes si tu mors.

Càrregues familiars

Són un dels factors que menys has de passar per alt quan determinis el capital que cal cobrir.

Es tracta de les responsabilitats financeres que tens cap a la teva família o persones dependents, com ara la manutenció, l'educació, l'atenció mèdica, etc.

Sempre has d'intentar proporcionar una protecció adequada per garantir que els teus familiars puguin mantenir el nivell de vida si et passa una desgràcia.

Has d'avaluar bé l'impacte financer que tindria la pèrdua dels teus ingressos per cobrir aquestes despeses bàsiques.

El càlcul és senzill, has de tenir en compte els diners que ingresses a casa teva i quant de temps haurien de mantenir els teus éssers estimats amb aquesta suma per cobrir les seves necessitats.

Actius i deutes

En cas que tinguis propietats o inversions, clarament la cobertura que necessitis serà menor.

I, per contra, si tens deutes significatius, hauràs de considerar una xifra més gran per assegurar-te que puguin ser pagats per la teva família.

Objectius financers a llarg termini

Has de tenir en compte, a més, les metes financeres a llarg termini per a la teva família, ja que en la cobertura de l'assegurança de vida que necessitis influirà força el fet que vulguis deixar, per exemple, una herència als teus éssers estimats.

Quins beneficis té lassegurança de vida per invalidesa?

Entre les claus en contractar una assegurança de vida, has d'avaluar aquelles cobertures addicionals que no totes les pòlisses contemplen però que et resultaran imprescindibles si pateixes una malaltia greu o un accident que et produeixi una incapacitat permanent.

Succeeix que, abans de la incapacitat reps un salari d'acord amb la teva feina i la teva capacitat laboral i, si et passa una incapacitat i no pots treballar tindràs una reducció en els teus ingressos, ja que podries passar a cobrar una pensió per invalidesa.

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) reconeix la invalidesa permanent quan, per un accident o malaltia greu, tens reduccions funcionals greus, que limiten o anul·len la teva capacitat laboral i que poden arribar a ser definitives.

Segons sigui el grau d'incapacitat, l'organisme determinarà si cobraràs una pensió o una altra i si podràs tornar o no a la feina.

Les diferències de sou abans i després d'una invalidesa poden dependre de diversos factors, com el tipus i el grau d'invalidesa que tinguis i el règim de protecció social a què estiguis afiliat.

Vegem-ne alguns exemples:

  • Invalidesa permanent parcial per a la professió habitual: aquella que, sense assolir el grau de total, ocasiona al treballador una disminució no inferior al 33% en el seu rendiment normal per a aquesta professió, sense impedir-li la realització de les tasques fonamentals de la mateixa.
  • Invalidesa permanent total per a la professió habitual: la que inhabilita el treballador per a la realització de totes o de les fonamentals tasques d'aquesta professió, sempre que es pugui dedicar a una altra de diferent.
  • Invalidesa permanent total i absoluta per a tota feina: la que inhabilita per complet el treballador per a tota professió o ofici.
  • Gran invalidesa: la situació del treballador afecte d'incapacitat permanent i que, per conseqüència de pèrdues anatòmiques o funcionals, necessiti l'assistència d'una altra persona per als actes més essencials de la vida, com ara vestir-se, desplaçar-se, menjar o anàlegs.

Pots contractar diferents tipus de cobertures per cobrir un grau d'invalidesa més o menys gran, per norma general les assegurances ofereixen cobertura per la incapacitat permanent total i absoluta, però en certes professions és important garantir també el cobrament d'una indemnització derivada d'una incapacitat permanent total, que per altra banda és la que més et penalitzarà a nivell de diferència salarial ja que ofereix una pensió molt menor.

També es poden incloure rendes complementàries per invalidesa, ideades, justament, per cobrir la bretxa entre el salari que cobraves i la pensió després de la incapacitat.

Com sempre, has de prestar molta atenció als detalls, ja que les condicions i les cobertures poden variar segons l'asseguradora i el tipus de pòlissa.

Cobertura de despeses per adaptar habitatges i vehicles en cas d´invalidesa

Si has quedat incapacitat per un accident o malaltia pot ser que necessitis fer canvis a casa teva o al cotxe per tornar-los més accessibles.

Per això, és important que l'assegurança de vida que contractis contempli beneficis addicionals per ajudar-te a cobrir aquest tipus de despeses.

Has de calcular el cost per poder cobrir la instal·lació de rampes, l'ampliació de portes, i fins i tot la instal·lació d'elevadors per facilitar-te la mobilitat dins de casa teva, i fins i tot al cotxe, si necessites la instal·lació de dispositius d'accés i sortida o un elevador de cadires de rodes.

La protecció de la teva família, sobretot

Amb l'objectiu de protegir els teus béns econòmics i els dels teus éssers estimats, en cas de mort o invalidesa, a Galia dissenyem una assegurança de vida plenament adaptada a les seves necessitats.

Per això, estudiarem algunes variables que ens ajudaran a determinar un capital mínim, i us oferirem un producte personalitzat amb condicions exclusives, sense lletra petita.

Treballem amb les millors asseguradores i oferim àmplies cobertures amb primes molt ajustades. I tot això, acompanyat pel millor assessorament personalitzat dels nostres experts.

Per això, si busques una assegurança de vida per a hipoteques o la tranquil·litat d'assegurar l'economia de la teva família, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança