Assegurances per a bicicletes i ciclistes: el que has de saber

Has pensat mai a contractar una assegurança per a bicicletes? Potser encara no ho has necessitat, però pot ser una cosa important.

Si ets ciclista no estàs exempt que et passi un accident al carrer, ja que més enllà de ser un mitjà de transport ecològic, econòmic i saludable, anar amb bicicleta té els seus riscos.

Per això, comptar amb una assegurança per a bici és una opció que hauries de començar a considerar des de ja mateix.  

El ciclisme és una passió en constant creixement a Espanya, ja sigui com a mitjà de transport, per mantenir-te en forma o com a forma de recreació.

Tot i això, com a ciclista, és essencial que tinguis en compte els riscos associats a aquesta activitat.

Els accidents de trànsit, els robatoris de bici i els danys a les bicicletes són situacions desafortunades que, lamentablement, et poden passar en qualsevol moment.

Per això, per protegir tant la teva bici com a tu mateix, les assegurances per a ciclistes i de bici a Espanya s'han tornat cada cop més populars.

A continuació, t'explicaré la importància d'aquests assegurances per a bicicletes i com et poden brindar la tranquil·litat necessària mentre gaudeixes de les teves passejades en dues rodes.

Quines són les cobertures principals de les pòlisses d'assegurança per a bicicleta?

Davant el creixement dels comunicats d'accidents de bici i dels sinistres, les assegurances per a ciclistes ofereixen una àmplia varietat de cobertures per fer front als riscos associats a la pràctica d'aquesta activitat.

Vegem-ne les principals.

Cobertures de robatori de la bicicleta

Aquesta cobertura és especialment rellevant a causa de l'augment dels casos de sostraccions de bicicletes que es donen al dia a dia.

Aquestes assegurances, vàlides tant per a bicicleta elèctrica o sense motor, poden cobrir el valor total de la teva bici en el cas que te la robin, proporcionant-te la possibilitat de reemplaçar-la per una de nova.

A més, tingues en compte que algunes assegurances de ciclistes també t'ofereixen cobertura, no només contra el furt de la teva bici sinó contra el robatori de components o accessoris de la bicicleta.

Cobertura de danys per a la bicicleta

Com et vaig esmentar abans, els accidents amb bicicleta poden passar en qualsevol moment i si la teva bici resulta danyada pot resultar costós reparar-la.

Per això, les assegurances de danys per a bici et protegeixen en cas de col·lisions, caigudes o vandalisme, cobrint les despeses de reparació o reemplaçament del teu vehicle.

Responsabilitat civil

Aquest tipus d'assegurança de bicicleta és essencial per protegir-te en cas de danys a tercers mentre hi muntes.

Si accidentalment causes lesions a algú o danyes una propietat aliena, l'assegurança de responsabilitat civil de ciclista cobrirà les despeses legals i les indemnitzacions que puguin sorgir.

Assegurança d'accidents personals a ciclistes

Les assegurances d'accidents personals t'ofereixen cobertura en cas que pateixis lesions mentre vas amb bicicleta.

Pot incloure indemnitzacions per hospitalització, tractaments mèdics, invalidesa temporal o permanent i fins i tot despeses de rehabilitació.

Cobertura d'assistència en viatge per a bicis

Si sou un ciclista entusiasta que gaudiu d'aventures amb bicicleta per diferents llocs, una assegurança d'assistència en viatge per a ciclistes és essencial per poder gaudir de les vostres rutes en dues rodes.

Aquesta assegurança cobrirà les despeses de rescat, repatriació i assistència mèdica en cas d'emergències mentre estiguis fora del teu lloc de residència.

Cobertura de protecció jurídica per a ciclistes

En cas que et vegis involucrat en un accident de trànsit com a ciclista, una assegurança de protecció jurídica et proporcionarà assessorament i assistència legal per protegir els teus drets i reclamar indemnitzacions si cal.

Qui tindre la major tranquil·litat en pedalar i et preguntes si hi ha assegurances de bicicleta i ciclistes a tot risc?

La resposta és que sí, com en qualsevol altre tipus dassegurança de vehicles.

Per això és important que avaluïs quins aspectes són per a tu més importants a l'hora de signar la teva pòlissa per a bici i així assegurar-te que els inclogui.  

És obligatori comptar amb una assegurança per a bicicleta?

Ja saps que el ciclisme és segur.

Tot i això, a Espanya actualment no existeix una obligació legal a nivell estatal que requereixi tenir una assegurança específica per a bicicletes, ni tan sols per a les elèctriques, mentre que aquestes no superin els 25 km/h de velocitat, una cosa similar al que passa amb els patinets elèctrics.

Tot i això, algunes comunitats autònomes o ciutats poden tenir regulacions locals que exigeixin una assegurança de responsabilitat civil per a ciclistes en determinades situacions o àrees específiques.

És important que tinguis en compte que, encara que no sigui obligatori per llei, comptar amb una assegurança de ciclistes pot ser una opció prudent, tant si ets professional o només utilitzes la bici per anar a treballar oa passejar.

Recorda, alhora, que les regulacions poden canviar amb el temps, per la qual cosa és recomanable que verifiquis sempre la legislació actualitzada a la teva àrea de residència perquè tinguis informació precisa sobre els requisits relacionats, sobretot, amb l'assegurança de responsabilitat civil per a bicicletes.

Requisits que has de complir com a ciclista

Si per algun casual tens un accident o un contratemps amb la teva bicicleta, sens dubte voldràs que la teva companyia d'assegurances reconegui el teu dret a rebre les indemnitzacions corresponents.

Per això, és fonamental que, com a ciclista, compleixis amb una sèrie de requisits:

  • Utilitza correctament el casc quan muntes amb bici
  • Compleix amb les mesures de circulació per a bicicleta establertes a cada carretera
  • Assegura la teva bici amb cadenat o altres mesures per evitar que te la robin
  • Fes la denúncia en cas de patir el robatori de la teva bicicleta 

I una cosa més que has de tenir en compte com a ciclista per no tenir problemes amb l?asseguradora.

Guarda la factura de la teva bicicleta, perquè segurament te la demanaran per formalitzar la teva assegurança de ciclista!

Una assegurança de bicicletes que s'adapti a les vostres necessitats

Si vols assegurar la teva bici, no oblidis que a Galia et proporcionem les millors cobertures per a l'organització de rutes amb bicicleta, btt, segway, ciclocross i activitats de cicloturisme.

Som una corredoria d'assegurances amb experiència en sectors específics, cosa que ens permet oferir solucions personalitzades, amb primes ajustades i límits elevats.

El nostre equip està format per persones altament qualificades, amb vocació de servei, on posem els nostres clients al centre de qualsevol estratègia.

A més, treballem amb les millors companyies asseguradores del territori nacional i proporcionem productes i serveis exclusius per satisfer totes les necessitats, oferint sempre un acompanyament integral.

Consulta'ns per conèixer la millor opció d'assegurança per a ciclistes i així poder sortir a la ruta amb la teva bici amb la màxima tranquil·litat possible!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança