He de fer una assegurança al meu habitatge si ja hi ha assegurança de comunitat?

Si vius en un edifici amb assegurança de comunitat de veïns, pot ser que no tinguis clar si casa teva està protegida o si necessites contractar, a més, una assegurança de llar.

T'avanço que seria convenient que ho facis, però saps per què?

Un dubte força comú per als que viuen en un edifici és si necessiten contractar o no una assegurança per a habitatge, ja que ja compten amb l'assegurança de comunitat de veïns a la seva finca.

Per això, és important que sàpigues que les assegurances de comunitats brinden protecció per a les àrees comunes, però si el que pretens és protegir les teves pertinences no n'hi haurà prou amb un.

Què cobreix lassegurança de la comunitat de veïns?

  • Elements estructurals: fonaments, murs, teulades, façanes i elements arquitectònics, a més d'elements compartits, com escales, ascensors, passadissos i vestíbuls.
  • Zones comunes interiors: el vestíbul d'entrada, els patis i passadissos interiors, les zones d'esbarjo i sales d'usos múltiples solen estar cobertes per l'assegurança de la comunitat.
  • Zones comunes exteriors: inclou àrees com a jardins, piscines, pistes esportives, zones d'aparcament, patis exteriors i terrasses compartides amb els teus veïns.
  • Instal·lacions i serveis comuns: les assegurances de comunitats poden cobrir les xarxes de fontaneria, electricitat, gas, calefacció central, sistemes de seguretat, etc.
  • Responsabilitat civil: l'assegurança de comunitat pot incloure la cobertura de responsabilitat civil, que protegeix la comunitat de propietaris en cas de danys a tercers dins les àrees comunes del vostre edifici.

És important que recordeu que l'abast exacte de la cobertura pot variar segons les condicions específiques de l'assegurança de la comunitat.

Per això, et recomano que revisis amb cura la teva pòlissa, o aclareixis les teves inquietuds amb la companyia asseguradora, per conèixer què està cobert i en quines circumstàncies.

Per què hauries de contractar una bona assegurança de llar?

Com t'he avançat, contractar una assegurança d'habitatgeQuan ja tens una assegurança de comunitat de propietaris, et brinda una protecció addicional per a les teves pertinences personals, ja siguin mobles, electrodomèstics, roba i altres objectes de valor en cas de robatoris, incendis, danys per aigua, etc.

És a dir, que en el cas que passi algun contratemps a casa teva, l'assegurança de la llar t'ajudaria a reemplaçar o reparar els articles danyats o perduts.

A més, les assegurances d'habitatge també inclouen una garantia de responsabilitat civil personal que et serà de summa utilitat davant de determinats imprevistos.

Això significa que, en cas que accidentalment causi danys a tercers dins o també fora del teu habitatge, pots estar protegit, ja que la pòlissa de la llar et pot donar suport davant de possibles demandes o reclamacions.

Com podeu veure, l'assegurança de la llar i l'assegurança de comunitat no són substitutives, sinó que es complementen.

Cadascun dóna cobertura a riscos específics i, tots dos et protegeixen totalment davant de possibles imprevistos que tinguin lloc tant dins com fora de casa teva.

Avantatges de comptar amb una assegurança d'habitatge

Ja has de tenir clar que si a més de comptar amb l'assegurança de comunitat de veïns contractes una pòlissa de la llar, tindràs més tranquil·litat respecte al contingut del teu habitatge, a causa d'una sèrie de proteccions addicionals amb què comptaràs.

Aquestes són tres de les més importants que hauries de considerar:

1.- Tenir cobertura per a les obres de millora al teu habitatge


Et preguntes què passaria si tinguessis que fer reformes al teu pis?


Aquest és un dels avantatges de comptar amb una assegurança de llar, més enllà de la cobertura de comunitat de propietaris.

Com sempre: tingueu present que l'abast de la cobertura de l'assegurança d'habitatge durant les reformes a realitzar a casa vostra pot variar segons la pòlissa i les condicions establertes per l'asseguradora.


Imaginaràs que no és el mateix que hagis de fer millores a casa teva a causa d'un sinistre, o que les encarreguis per una qüestió estètica.


Algunes assegurances d'habitatges et poden donar una cobertura limitada durant la reforma de casa teva, i d'altres poden sol·licitar-te que sumis una cobertura addicional per cobrir, puntualment, els riscos durant el procés de millores a la teva propietat.


Per això, et recomano que, per evitar sorpreses, consultis a la companyia d'assegurances què és el que està cobert i què no durant les obres que facis a casa teva.


En resum: la importància que l'assegurança de la llar et cobreixi les reformes a casa teva es deu a diverses raons:

  • Protecció de la inversió
  • Prevenció de riscos
  • Defensa jurídica
  • Responsabilitat civil
  • Tranquil·litat i seguretat

2.- Incloure un primer risc per evitar descoberta de l'assegurança de la llar


Una cosa que pots fer si contractes una assegurança d'habitatge és incloure un primer risc, cosa que implica establir un límit màxim d'indemnització per a certs riscos específics que vols cobrir.


Aquesta estratègia s'utilitza per evitar duplicitats de cobertura amb l'assegurança de la Comunitat assegurant un límit mínim de continent cobert, així si l'assegurança de la Comunitat no ofereix cobertura sempre podràs optar pel teu.


D'aquesta manera, si els danys ocasionats estan per sota del límit establert amb la companyia, l'assegurança d'habitatge us cobrirà la totalitat dels costos de reparació o reemplaçament.


Però si els danys excedeixen la quantitat fixada, hauràs de cobrir la diferència.


Si optaràs per aquesta possibilitat, és fonamental que avaluïs adequadament els riscos, que tinguis en compte el valor dels béns que asseguraràs i que revisis la pòlissa de la Comunitat per advertir la cobertura que té per evitar haver d'assumir les possibles pèrdues no cobertes per la pòlissa.


Et convindrà optar per la contractació de la cobertura a Primer Risc, quan hagis realitzat obres de millora de l'habitatge o la pòlissa de la Comunitat no ofereixi una cobertura adequada, recorda que les pòlisses de comunitats de veïns poden excloure els danys per aigua en conduccions privatives i que mai no ofereixen cobertura a les millores realitzades als habitatges, la nostra recomanació és que sempre tinguis un primer risc assegurat pel que pugui passar.

3.- Comptar amb una clàusula hipotecària a favor del banc a l'assegurança de l'habitatge

La clàusula beneficiària a favor del banc a l'assegurança de la llar s'inclou a la pòlissa per protegir els interessos de l'entitat financera que t'ha atorgat la hipoteca.


Com saps l'habitatge és la garantia que estableix el Banc per concedir-te el préstec, de manera que si no el tornes te l'embarga. La clàusula beneficiària a favor de lentitat estableix que, en cas de pèrdua total de lhabitatge en un sinistre cobert per lassegurança de la llar, la indemnització corresponent serà pagada directament al banc per cobrir el deute hipotecari que tinguis pendent.


És important que sàpigues que aquesta clàusula és aplicable sempre que hi hagi una pèrdua total, és a dir, no afecta la cobertura de la teva assegurança de la llar pel que fa a la reparació o reemplaçament dels danys ocorreguts a la teva propietat.


Hauràs vist que, encara que ja comptis amb una assegurança comunitària, sempre és millor comptar amb una assegurança d'habitatge. D'aquesta manera, tindreu protecció específica per als vostres elements personals, responsabilitat civil i altres aspectes que no estan coberts per l'assegurança de comunitat de propietaris.

La clau: una assegurança que marqui la diferència

Ja saps que una assegurança per a la llar és una eina fonamental per protegir-te davant dels danys que puguin produir-se a casa teva i, alhora, cuida la teva família en diferents situacions tant dins com fora de la propietat.


A Galia pots trobar diferents opcions de cobertura per al teu habitatge. El nostre objectiu sempre és evitar infraassegurances que puguin implicar una indemnització menor, en el cas de patir un sinistre.


Per això, estudiarem les teves necessitats amb el detall més gran per assessorar-te integralment i que prenguis la millor decisió a l'hora de la contractació.


Contacta'ns! El nostre equip de professionals estarà encantat de poder ajudar-te.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança