Que cobreix la garantia de responsabilitat civil de l'assegurança de la llar

Has pensat mai en el disgust que et podria representar ocasionar danys materials o personals a un veí?

La cobertura de responsabilitat civil de l'assegurança de casa teva és la millor opció perquè no t'arrisquis a tenir un compromís econòmic davant d'una possible distracció.

Tot i que les assegurances de llar no són obligatòries, són les segons més contractades al nostre país.

Per això, sempre és recomanable comptar amb un d'ells i més tenint en compte que entre les seves cobertures hi ha la de responsabilitat civil, que ens pot salvar davant de molts imprevistos…

Per què? Perquè ningú no està exempt que un test caigui per un balcó o es trenqui una canella d'aigua del bany.

I com a propietari del teu habitatge ets el responsable últim de qualsevol dany que es produeixi com a conseqüència d'un accident o sinistre a casa teva.

És allà on la garantia de responsabilitat civil dels assegurances multirisc per a la llar et garanteix una convivència pacífica a la teva comunitat, a més d'una tranquil·litat i un important estalvi econòmic en la majoria dels casos.

Vegem detalladament de què es tracta

A quins tipus de responsabilitat pot fer front una família a casa seva?

La garantia de responsabilitat civil està dissenyada per ajudar-te a cobrir les despeses legals i indemnitzacions a tercers en cas que ocorri un accident a la teva propietat o fora d'ella i tu o la teva família siguin considerats responsables.

Aquest tipus d'episodis, siguin de caràcter material o personal, són força recurrents, per la qual cosa val la pena comptar amb una assegurança que t'ajudi a resoldre'ls costos, evitar conflictes amb els veïns i obtenir protecció jurídica.

Per entendre el que cobreix la responsabilitat civil en una assegurança multirisc de la llar cal tenir en compte dues qüestions:

Responsabilitat civil personal i familiar

Comprèn els danys ocasionats accidentalment per tu o per un membre de la teva família, tant per danys ocasionats dins de l'habitatge com també fora. En són exemples:

 • Danys per fuites d'aigua
 • Deterioraments arran d'un incendi a casa teva
 • Perjudicis provocats per part del personal domèstic de casa teva
 • Danys provocats per la teva mascota
 • Danys provocats pels teus fills: trencar accidentalment les ulleres d'un company, atropellar algú amb la bici,…
 • Defensa dels teus interessos davant de reclamacions.

Responsabilitat civil immobiliària

Es refereix als perjudicis ocasionats per elements de lhabitatge i no pels seus habitants. Vegem-ne dos exemples:

 • Desperfectes en una propietat límit arran d'obres a casa teva
 • Danys causats en un habitatge veí per la caiguda d'un arbre de casa teva

La garantia de responsabilitat civil, que de forma col·loquial anomenem “assegurança a tercers”, en resum inclou:

 • Danys a tercers: Els danys i perjudicis en general, que causem nosaltres o algun membre de la nostra unitat familiar, derivats de la propietat assegurada i de la nostra vida privada, que impliquin responsabilitat, si una persona es rellisca a la teva propietat i es lesiona, la garantia de responsabilitat civil et protegirà i assumirà les despeses mèdiques, d'hospitalització, etc, sempre que hi hagi un nexe de causa – efecte que inclogui responsabilitat, per exemple que acabis de fregar el terra i no hagis advertit als teus convidats que es troba humit o que hi hagi algun desperfecte a casa teva que pugui provocar un dany, una teula solta, una escala sense barana,…..
 • Defensa legal: en cas que algú presentés una demanda en contra teu per lesions o danys ocorreguts al seu habitatge, la cobertura de responsabilitat civil es farà càrrec de les despeses legals, com honoraris d'advocats i costos judicials.

Alhora, algunes pòlisses d'aquest tipus inclouen la responsabilitat civil patronal, que et protegeixen pels possibles danys que pugui patir el personal domèstic mentre treballa a casa teva.

Qui queda cobert de la unitat familiar amb la cobertura de responsabilitat civil de l'assegurança de la llar?


En general, la garantia de responsabilitat civil inclosa en una assegurança de llar et cobreix a tu, al teu cònjuge, fills i altres familiars dependents que visquin a casa teva de manera permanent.

A més dels membres de la teva família que resideixen a la propietat, la cobertura es pot estendre a convidats que puguin patir lesions mentre són a l'habitatge.

I una dada no menor: a més de cobrir tots els danys ocasionats a tercers per part dels residents al teu domicili, la cobertura de responsabilitat civil familiar també contempla les teves mascotes…

Què passa amb els gossos de races potencialment perilloses?

L'assegurança de la llar sol cobrir la responsabilitat civil de tenir una mascota, quant als danys que pugui ocasionar el teu millor amic als béns de tercers, sempre que no hi hagi irresponsabilitat evident per part nostra.

Seria el cas que el teu gos o gat li arruïnessin les flors al teu veí, per exemple.

Tot i això, com que aquest tipus de cobertures poden ser insuficients per als nostres amics de quatre potes, les asseguradores compten amb pòlisses específiques per a mascotes, que cobreixen danys més puntuals i altres serveis per als peluts.

I atenció si tens o penses tenir un gos de raça potencialment perillosa a casa teva… Aquests solen estar exclosos de les pòlisses d'assegurança de la llar.

Quins són les races de gossos considerades perilloses a Espanya?:

 • Pit Bull Terrier
 • Rottweiler
 • Dogo Argentí
 • Fila Brasileiro
 • American Staffordshire Terrier
 • Staffordshire Bull Terrier
 • TosaInu
 • Akita Inu

De tota manera, si tens un gos potencialment perillós ja és obligatori que comptis amb una assegurança de responsabilitat civil per possibles danys a altres persones.

I algunes companyies, fins i tot, poden tenir restriccions i sol·licitar mesures de seguretat addicionals, com per exemple que comptis amb tanques més altes a casa teva.

Finalment: tingues en compte que la cobertura i els límits de la responsabilitat civil poden variar segons la pòlissa d'assegurança de la llar que triïs.

Pensa que si la quantia econòmica és molt ajustada pot no ser suficient per cobrir els danys que hagis causat i t'has de fer càrrec de tot allò que superi la quantitat assegurada.

Per això et recomano que revisis detalladament els seus termes i condicions i consultis amb la teva companyia d'assegurances per tenir ben clar què està cobert i quins límits s'apliquen a la teva cobertura de responsabilitat civil a l'assegurança de la llar per evitar sorpreses.

La teva tranquil·litat, de la mà d'una assegurança de confiança

Una assegurança de llar multirisc és una eina fonamental per tenir protecció davant dels danys que puguin produir-se a casa teva, i alhora garanteix la cura de la família en diferents situacions tant dins com fora de l'immoble.

Per això, a Galia estudiarem detalladament les teves necessitats i t'oferirem un assessorament integral per ajudar-te a triar la millor opció.

Per defensar els interessos de les persones que conviuen a casa teva, les nostres assegurances contemplen:

 • Responsabilitat Civil immobiliària i familiar
 • Responsabilitat civil per danys a conseqüència d'accidents de treball de treballadors
 • Responsabilitat Civil de gossos de raça perillosa
 • Protecció jurídica

A més de pòlisses de llar, som especialistes en tot tipus d'assegurances destinades a empreses i particulars, perquè puguis fer esport, conduir i viatjar tranquil.

Esperem la teva consulta sense compromís!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança