Claus per contractar una assegurança d'assistència en viatge per a activitats d'aventura

Saps que contractar una bona assegurança d'assistència en viatge per fer esports d'aventura és imprescindible quan practiques esports de risc?

La teva experiència en activitats i esports multiaventura no estarà completa si no s'acompanya d'una bona assegurança d'assistència viatge que et garanteixi la protecció més gran possible davant d'imprevistos.

No oblideu que quan feu esports d'aventura necessiteu comptar amb una cobertura més àmplia que en un viatge convencional, a més de tenir clar quins serveis d'assistència rebreu en cas d'accident.

Quin tipus d'incidències entren a la pòlissa de la meva assegurança de viatge? Què passarà si m'accidento quan practiqueu algun esport d'aventura?

Sens dubte, és millor tenir respostes clares a preguntes com aquestes abans de començar el viatge i no quan sorgeix un imprevist, perquè no tots els assegurances de turisme actiu i aventura són iguals.

Així que abans de res, repassem les raons per les quals necessites contractar una assegurança d'assistència en viatge específic si practiques esports de risc:

 • Una assegurança de viatge convencional contempla assistència mèdica a la destinació, però pràcticament totes les activitats d'aventura queden excloses.
 • Davant d'un accident o imprevist en plena activitat a l'aire lliure, l'última cosa que necessites és més incertesa i pots evitar-la amb una assegurança d'assistència mèdica en viatge tan completa com sigui possible.
 • Recorda que les despeses de salvament en cas d'accident no solen baixar de les quatre xifres, així que comprova fins on cobriria el rescat l'assegurança per a accidents esportius que triïs.

Avui vull compartir amb tu quines són les característiques d'una bona assegurança d'assistència en viatge per fer activitats d'aventura.

D'aquesta manera, quan l'hagis de practicar, només t'hauràs de preocupar de gaudir de l'experiència.

Anem allà!

Què és una assegurança d'assistència en viatge per a activitats d'aventura

Les assegurances d'assistència en viatge tenen dos objectius principals

 • garantir l'atenció mèdica que rebrem –arribat el cas– al lloc on ens traslladem.
 • cobrir les despeses que ens poden repercutir si anul·lem el viatge abans d'hora.

En cas que l'objectiu del nostre viatge sigui realitzar activitats d'aventura, les assegurances multiesport milloren el nivell de protecció d'una assegurança de viatge estàndard i ofereixen garanties addicionals en contractar-les.

Aquestes són algunes de les contingències que cobreixen les assegurances d'assistència en viatge centrades a l'esport d'aventura ia l'aire lliure:

 • Assistència mèdica i despeses d'hospitalització davant d'accidents i malalties sobrevingudes al lloc de destinació.
 • Pèrdua de documents, equipatge, claus, equipació i material esportiu…
 • Despeses de salvament, rescat i trasllats, inclosa la repatriació en cas de defunció.
 • Obligacions relacionades amb la nostra responsabilitat civil, com ara indemnitzar els qui haguem causat un dany de forma involuntària mentre fem esport i les despeses d'un possible judici.
 • Etc…

Hi ha molts escenaris on una cobertura a mida és imprescindible.

Per això, si esperes viatjar en els propers mesos i inclouràs esports d'aventura a l'agenda, no oblidis contractar una bona assegurança d'assistència mèdica en viatge.

Per què necessites contractar una assegurança multiesportiva específica si practiques esports de risc

Tal com t'he explicat al començament del post, a les assegurances de viatge estàndard no s'inclouen les opcions multiaventura, per això hi ha cobertures específiques per als que fan activitats de risc, siguin professionals o no.

Hi ha un ampli llistat d'activitats d'aventura que són susceptibles de poder incloure's en una assegurança a mida d'assistència en viatge, des del senderisme al submarinisme, encara que sens dubte n'hi ha d'altres que són més problemàtiques:

 • Les activitats a alta muntanya, com l'alpinisme, per sobre dels 3.500 metres i d'espeleologia per sota dels 150 metres.
 • El busseig en profunditats més enllà dels 20 metres.
 • Esports de contacte, com les arts marcials o la boxa.
 • Modalitats acrobàtiques i de resistència, a motor o amb bicicleta.
 • etc.

En general, com més risc per a la teva integritat física comporta una activitat, més complicat serà aconseguir una bona assegurança d'assistència mèdica en viatge amb una cobertura àmplia en cas d'accident.

Com a prenedor de l'assegurança has de ser transparent amb la naturalesa del viatge que realitzaràs, però recorda que l'empresa asseguradora també ha de complir amb la legislació vigent i detallar al màxim com et cobrirà davant de possibles accidents. No et quedis amb cap pregunta per respondre.

5 claus per contractar una bona assegurança d'assistència en viatge quan feu activitats d'aventura

Ja has vist que l'objectiu primordial de la pòlissa de l'assegurança d'esports d'aventura que escullis per acompanyar la teva experiència multiesport és garantir-te una cobertura tan àmplia com sigui possible si arribes a necessitar assistència sanitària.

Així que, en quins aspectes t'has de fixar per decidir quina assegurança d'assistència mèdica en viatge contractaràs?

T'explico 5 claus que us indicaran si esteu encertant en contractar l'assegurança d'assistència en viatge per a la vostra activitat d'aventura.

1.- Revisa el llistat d´activitats d´aventura cobertes per la teva assegurança d´assistència en viatge

Para atenció a les excepcions i recorda que les llistes de les asseguradores no cobreixen tots els esports multiaventura al 100%.

Potser l'activitat esportiva que tens al cap per al teu viatge no sigui susceptible de ser assegurada, per la qual cosa hauràs de buscar una altra companyia d'assegurances que la cobreixi.

2.- Assegura els canals de comunicació en contractar la teva assegurança d'assistència mèdica en viatge

Si us trobeu en una situació complexa durant la vostra aventura multiesport, heu de recopilar totes les dades i documentació que pugueu i comunicar-vos la vostra situació a l'asseguradora com més aviat millor i per la via adequada.

No és el mateix que estiguis perdut en un barranc que hagis agafat un virus o t'hagis trencat una cama al camp.

3.- La teva assegurança de viatge multiaventura inclou una assegurança de cancel·lació?

Sembla un embarbussament però no ho és. Hi ha moltes raons per les quals la teva activitat aventura es pot cancel·lar per la qual cosa caldrà que la teva assegurança d'assistència en viatge inclogui una assegurança de cancel·lació, per no perdre allò que ja has abonat.

Consulta les condicions i els supòsits i escull els més favorables per a tu com a assegurat.

4.- Comprova els límits de despesa en salvament de la teva assegurança de viatge per a esports extrems

La quantitat estàndard que cobreix una assegurança d'assistència en viatge en cas de rescat és de 3.000 euros, però hi ha companyies que fins i tot poden duplicar aquesta xifra.

Tot dependrà del lloc o de l'alçada on estigueu com és el cas, per exemple, de l'alpinisme.

5.- Assegureu-vos amb qui contracteu la pòlissa d'assegurances multiesport per a la vostra activitat d'aventura

Informa't bé i procura confiar en companyies que s'ocupin de les gestions amb els seus propis recursos, si deleguen o subcontracten un tercer es poden presentar problemes inesperats.

No és el mateix optar per un proveïdor de prestigi mitjançant un corredor d'assegurances que tractar amb una empresa subcontractada.

Si et queda encara algun dubte sobre quina assegurança d'assistència en viatge per a activitats multiaventura pots contractar que cobreixi responsabilitat civil i possibles accidents mentre fas turisme d'aventura, a Assegurances Galia et podem orientar:

 • Les nostres pòlisses cobreixen tota mena d'activitats d'aventura, incloses les pujades fins als 7.000 metres d'altitud.
 • Les despeses de rescat que contemplen les nostres assegurances solen duplicar a la mitjana, arribant fins a 6.000 euros.
 • Els nostres límits d'assistència mèdica en viatge s'estableixen a mida i poden assolir els 200.000 euros.

Com has vist, la clau per contractar l'assegurança a mida per al teu pla multiaventura és comunicar tots els detalls del viatge a la companyia asseguradora, perquè pugui proposar-te una cobertura a la teva mida.

Pots consultar al detall les cobertures que incloem a Galia als nostres assegurances de viatge per a turisme actiu i començar ja a planejar el teu proper repte amb tota tranquil·litat.

Esperem que aquesta guia per escollir una bona assegurança d'assistència en viatge per a activitats d'aventura us sigui útil.

La seguretat sempre és el primer!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança