Com crear una empresa de turisme actiu

Crear una empresa de turisme actiu és una opció a què moltes persones estan recorrent en els darrers anys i que no està exempta de certa problemàtica, com en molts altres sectors.

No oblidem que a Espanya el turisme és el principal sector econòmic, per la qual cosa inicialment pot semblar atractiu i senzill. Tot i això, has de saber què fer de cara a crear el teu negoci turístic.

Si ja t'has decidit a llançar la teva empresa d'activitats multiaventura, avui començarem per analitzar què has de fer per muntar la teva empresa turística des de zero, per anar de ben segur des del principi.

Abans de començar amb els tràmits per constituir la teva empresa de turisme actiu, el principal és tenir clara la teva proposta de valor i l'estructura financera per assegurar-te que sigui rendible i sostenible en el temps.

I saps quina és la clau que garanteix l'èxit a mitjà i llarg termini d'un negoci de turisme actiu?

Molt senzill. Ser capaç d'oferir experiències úniques que combinin l'entreteniment i la diversió amb la seguretat dels teus clients.

Per això, per fer-ho amb totes les garanties necessitaràs contractar un bon assegurança per a empreses de turisme actiu i associacions i dissenyar amb atenció el teu pla de negoci d'acord amb les necessitats del teu projecte:

Avui en aquest post et vull compartir una guia amb 5 claus per crear una empresa de turisme actiu plena d'activitats úniques i/o exclusives per als teus clients.

Anem allà!

Com crear una empresa de turisme actiu?

El principal pas, com sempre, és donar d'alta el teu negoci de turisme actiu a l'Agència Tributària i la Seguretat Social, per així estar legalment constituït.

Has de saber que la forma jurídica més freqüent a les empreses d'aquest sector és la de Societat Limitada (SL), però no descartis el règim de cooperativa i les seves possibilitats per ampliar l'oferta de serveis.

En general, les empreses i les associacions de turisme actiu s'engloben dins del Grup 967 de l'IAE, que inclou:

 • Instal·lacions esportives i per a activitats de turisme actiu.
 • Escoles i serveis de perfeccionament de lesport.
 • Lloguer d´articles per fer activitats a l´aire lliure (equips, material, etc.).

Recorda escollir un bon nom per a la teva empresa de turisme d'aventura que cridi l'atenció i sigui fàcil de memoritzar… i registra'l!

Arribats a aquest punt, ja hauràs fet els primers passos perquè la teva empresa multiaventura comenci a funcionar.

Requisits per muntar un negoci de turisme d´aventura

Després de dos anys complicats, per fi les empreses de turisme actiu han superat les xifres de negoci prepandèmia.

Aquest 2023 el sector de les activitats a l'aire lliure espera créixer pel que aquelles que tinguin la seguretat com a prioritat tindran un avantatge sobre la resta de competidors.

En aquest context, et vull explicar els 5 punts més importants que us serviran com a referència per llançar el vostre negoci de turisme d'aventura o turisme esportiu.

1) Atent a la legislació per crear una empresa de turisme a l'aire lliure

És fonamental consultar quin tipus de permisos i llicències necessitaràs per començar a operar: t'assessoraran al detall a les oficines de la Conselleria de Turisme de la teva Comunitat.

L'empresa de turisme actiu que crearàs necessitarà comptar sí o sí amb una cobertura d'assistència sanitària àmplia, com la que oferim a Galia per a empreses turístiques multiaventura i associacions davant de qualsevol imprevist.

Si necessites ajustar les despeses de la teva companyia, no convé retallar mai en el pla de seguretat: la reputació i la viabilitat de la teva empresa de turisme actiu en depenen.

2) El pla de negoci, fonamental per llançar la teva empresa multiaventura

Aquestes són les qüestions a què has de parar atenció per crear la teva empresa de turisme actiu i tenir bons resultats des del primer moment.

 • La teva primera missió és buscar clients, altrament no aconseguiràs res. Contacta amb col·legis, associacions i grups de tipus divers en funció de l'edat de la gent per a la qual estiguis oferint els teus serveis.
 • Calcula el punt d'equilibri i el llindar de rendibilitat de la teva empresa de turística: és el mínim de serveis que has de vendre perquè els costos de l'activitat estiguin coberts i n'obtinguis un benefici.
 • Estudia les ofertes i serveis del teu competència per saber contra qui estàs competint i els preus que manegen.
 • Fes un bon pla de màrqueting per saber com promocionar el teu negoci i totes les variables que això pugui implicar: publicitat offline, publicitat a internet, etc…

En definitiva, has de saber des del principi com captaràs clients per omplir les activitats que oferiràs a la teva empresa de turisme actiu.

3) Para atenció als RRHH, al personal ia les titulacions en crear la teva empresa de turisme actiu

Una empresa de turisme actiu necessita professionals qualificats, ja que en general la normativa exigeix titulació per realitzar activitats a l'aire lliure i esportives.

L'acreditació professional de monitors i instructors sol provenir de les federacions esportives que corresponguin (muntanyisme, esports d'hivern…), per la qual cosa potser és bo contactar-hi per informar-te.

Ah.. i no oblidis que si fas activitats d'aventura que puguin incloure algun risc, pots necessitar un assegurança per a esports d'aventura i monitors específic.

4) Planifica les activitats i serveis per muntar una nova empresa de turisme

La definició de 'turisme actiu' o “turisme d'aventura” comprèn desenes d'activitats i el que és aconsellable és tendir a la especialització com a factor diferencial.

Per a una nova empresa de turisme actiu el millor és oferir un nombre limitat de serveis amb totes les garanties abans que excedir-se i perdre el focus.

Per això, et proposo dissenyar els serveis que oferirà la teva empresa de turisme multiaventura amb aquestes pautes:

 • Recopila en una llista totes les activitats a l'aire lliure que pots oferir i veu garbellant, fixant-te en altres empreses de turisme actiu de la competència.
 • Acota la durada i els temps de cadascuna de les activitats a l'aire lliure, així podràs preparar packs a mida quan sigui necessari.
 • Detalla quin equip i material requeriràs perquè cada experiència de turisme actiu es desenvolupi de manera segura.
 • Decideix qui estarà a càrrec en cadascuna de les activitats a l'aire lliure que ofertes: ho faràs tu o necessites contractar personal qualificat?

5) Com aconseguiràs clients després de la constitució de la teva empresa turística?

Coordinar com es presenta el públic –clients, aliats, competència– la teva empresa de turisme actiu és una tasca fonamental per captar clients que pots assumir en primera persona o subcontractar.

Necessitaràs una estratègia de comunicació i promoció el primer pas de la qual pot ser crear una pàgina web senzilla usant el nom de la teva empresa de turisme actiu com a domini.

El pla de comunicació i màrqueting per a la teva empresa de turisme a l'aire lliure pot incloure:

 • Anuncis en mitjans tradicionals (premsa, ràdio, TV) i en línia (xarxes socials, blocs).
 • Enviament de correus electrònics o newsletters.
 • Participació a fires i esdeveniments del sector del turisme actiu.
 • Fullets i flyers en comerços i allotjaments propers.
 • Accions comercials i de promoció amb sorteigs, regals, marxandatge…

Amb aquestes claus per crear una empresa de turisme actiu pas a pas el teu negoci estarà llest per començar a funcionar i facturar! en menys temps del que t'imagines.

Esperem que us hagin resultat útils!

6) Galia, especialistes en assegurances per a empreses de turisme actiu i associacions

Sabies que la majoria de les assegurances d'assistència en viatge que hi ha al mercat no cobreixen les activitats de risc i multiaventura?

Les entitats i empreses de turisme actiu, esportiu i d'aventura necessiten una cobertura d'assistència sanitària, per això a Assegurances Galia us l'oferim amb caràcter il·limitat ia nivell mundial

Totes les nostres pòlisses d'assegurances de responsabilitat civil i accidents personals, totes dues obligatòries per al sector del turisme actiu, s'adapten a les especificacions normatives de cada comunitat autònoma.

Per qualsevol dubte, consulta amb nosaltres sense compromís

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança