Tipus de mosquetons d'escalada: quina escollir en funció de la ruta escollida

Saps que n'hi ha molts tipus de mosquetons d'escalada i que tots no són iguals.

Si t'aniràs a escalar és important que escullis amb molt de compte els elements de seguretat més acords per a la ruta triada.

Si us agrada escalar i sovint trieu diferents rutes per gaudir de la natura i l'adrenalina d'ascendir per la muntanya heu de procurar fer-ho de manera segura.

Per això, al mercat trobaràs una àmplia gamma d'elements de seguretat per a l'esport d'aventura, en aquest cas, multitud de tipus de mosquetons per a escalada.

Important. Per poder sortir tranquil a la muntanya és fonamental que optis per escollir algun dels assegurances per a empreses de turisme actiu i aventura, així només us preocupareu de gaudir de l'experiència en contacte amb la natura.

Avui en aquest post et parlaré dels tipus de mosquetons d'escalada que hi ha per poder realitzar activitats de muntanya de manera segura i de quins has de triar d'acord amb la ruta escollida.

Allà anem!

Què són els mosquetons d?escalada?

Com ja t'he indicat a l'inici, els mosquetons d'escalada són una de les eines de seguretat més importants si aniràs a escalar.

Aquests petits dispositius et permeten connectar les cordes als ancoratges de la paret, els cinturons i altres equips de seguretat per evitar accidents.

Els mosquetons d'escalada tenen diferents mides, materials, formes i estils.

Per exemple, hi ha mosquetons específics amb un mecanisme de tancament de seguretat, que no s'obriran per accident quan siguin sotmesos a importants esforços.

Aquests elements de seguretat per escalar també sutilitzen per connectar els arnesos a la corda el que tajudarà a assegurar-te que estàs protegit mentre escales.

Estan dissenyats per resistir grans càrregues de tensió, encara que et reitero que el seu disseny i materials varien depenent del tipus de ruta que recorres ia les teves necessitats.

Tingues en compte que si tries el tipus de mosquetó equivocat pots posar en perill la teva seguretat.

Quins tipus de mosquetons d'escalada hi ha i com escollir-los segons la ruta escollida?

Al mercat hi ha diferents tipus de mosquetons. Per això, si practiques aquest esport d'aventura, entre tu equip d'escalada has de portar els que més et convinguin, segons la ruta que triïs:

  • Mosquetons per a escalada esportiva: són els més comuns i poden suportar càrregues de fins a 20 quilos. Es fan servir en activitats com el muntanyisme o l'escalada de roca i tenen un disseny de ganxo que es bloqueja quan es tanca.
  • Mosquetons per a escalada d'alta muntanya: són més resistents (suporten càrregues de fins a 40 quilos) i tenen un disseny de ganxo doble amb una abraçadora per assegurar la càrrega.
  • Mosquetons per a escalada en gel: són encara més resistents, ja que toleren càrregues de fins a 50 quilos. Tenen una abraçadora de seguretat per protegir la càrrega i una altra de ferro especialment dissenyada per assegurar la càrrega en terreny gelat.
  • Mosquetons per a escalada de cascades: són els més resistents de tots, ja que poden suportar càrregues de fins a 70 quilos i compten amb una abraçadora de seguretat per assegurar la càrrega i una de cascada especialment dissenyada per assegurar la càrrega en terreny rocós.

És important que tinguis en compte també que, si escalaràs en una via esportiva, els tipus de mosquetons amb tancament de seguretat són els millors.

Aquests tenen una assegurança integrada que es bloqueja quan s'obre el mosquetó, evitant que s'obri accidentalment.

A més, tenen més resistència a la corrosió, cosa que els fa ideals per a l'ús en parets exteriors.

En canvi, si optes per una escalada d'aventura, seran millors els mosquetons amb una assegurança lliscant.

Aquests dispositius de seguretat per a escaladors tenen una corretja de metall que llisca a l'interior del mosquetó per evitar que s'obri accidentalment.

I com que són més lleugers i permeten més llibertat de moviment, esdevenen ideals per a l'escalada en terrenys més difícils o de vies més llargues.

Per acabar, per a l'escalada de blocs, els mosquetons sense assegurança són els més recomanables.

Aquests elements són els més lleugers i permeten una major llibertat de moviment, cosa que els fa ideals per realitzar maniobres més precises.

En triar els teus mosquetons de seguretat per a escalada també tingues en compte que aquests es classifiquen segons el material amb què estan fets:

  • Mosquetons d'alumini: són lleugers, forts i econòmics, cosa que els fa perfectes per a la majoria dels tipus d'escalada. No són tan resistents a l'erosió com els d'acer, per tant no són els més adequats per a escalades en ambients humits o salins.
  • Mosquetons d'acer inoxidable: aquests dispositius són més cars i pesants que els d'alumini, però molt més resistents a l'erosió ia l'abrasió. Són ideals per a escalades en ambients humits o salins, com penya-segats i grans blocs de granit.

Tingueu en compte, finalment, que els mosquetons d'escalada no són un substitut d'un equip de seguretat adequat a l'hora d'escalar, sempre heu de portar entre altres sistemes:

  • un arnès
  • un casc
  • una corda
  • un sistema dʻancoratge segur.

Recorda sempre seguir les instruccions de seguretat i mai no comprometis la teva seguretat escalant amb un tipus de mosquetó no adequat per a la ruta que triïs.

Per què has de comptar amb una assegurança que et cobreixi qualsevol imprevist?

Contractar un bon assegurança d'assistència en viatge per fer esports d'aventura és fonamental, perquè els accidents no els cobreix la teva assegurança “genèrica” de viatge, en necessites un d'especial.

A Galia, som especialistes en assegurances per a empreses de turisme actiu i aventura.

La nostra experiència en el sector de les assegurances per a esports d'aventura ens permet oferir cobertures adaptades a qualsevol activitat, entre les quals hi ha l'escalada.

Oferim una cobertura especialitzada de responsabilitat civil i d'accidents amb assistència mèdica il·limitada.

Per això, si esteu organitzant una nova ruta per escalar i gaudir de l'adrenalina de l'ascens i el descens, no dubteu a tenir en compte la importància d'una bona assegurança que us pugui cobrir qualsevol eventualitat.

Per això, pots posar-te en contacte amb nosaltres sense compromís, per informar-te sobre les principals cobertures que brindem i així evitar preocupacions en organitzar el teu proper desafiament.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança