7 tipus d´esports d´aventura de muntanya per pujar l´adrenalina: Estàs preparat?

Ets esportista, però vols anar més i sentir l'adrenalina dels esports d'aventura de muntanya? Doncs no te'n vagis d'aquest post

Com ja sabreu, els esports d'aventura són una forma emocionant de pujar l'adrenalina mentre gaudiu de la natura i desafieu el cos.

Tot i això, no tots ells són iguals ni totes les persones estem en condicions de practicar-los.

Hi ha qüestions fonamentals que cal tenir en compte per mantenir-nos tranquils durant la pràctica d'aquestes disciplines desafiadores.

Important. A més de comptar amb un bon equipament de seguretat per realitzar l'esport d'aventura de muntanya que trieu, també és fonamental que sàpigues que, abans de l'ascens, heu d'avaluar contractar un assegurança de muntanya que et cobrisca totes les contingències que puguin succeir.

Quins són els esports d'aventura de muntanya més emocionants?

Avui et parlaré dels 7 tipus d'esports d'aventura de muntanya més populars i emocionants que pots fer.

1.- Escalada en roca

Aquest esport implica escalar una paret de roca utilitzant les mans i els peus, amb l'ajuda de cordes i equips de seguretat com els mosquetons d'escalada, dels quals ja t'he parlat en un post anterior.

L'escalada en roca pot ser tant indoor com outdoor i pot variar depenent que siguin rutes fàcils per a l'escalada fins a rutes extremadament difícils i tècniques.

2.- Alpinisme

Es tracta de l´ascens a les muntanyes i pot implicar l´ús de tècniques d´escalada en roca, neu i gel.

L´alpinisme és un dels esports de muntanya més antic i complet.

En aquest cas, els alpinistes han de comptar amb coneixements molt específics

 • d'esquí de muntanya,
 • d'escalada en roca
 • en gel
 • d'escalada artificial
 • a més de tenir nocions d'orientació
 • una òptima condició física
 • i un excel·lent equip de seguretat.

En practicar l'alpinisme, et pots decantar pels grans objectius com escalar muntanyes molt altes (Everest, Aconcagua, etc) o fer rutes menys conegudes a regions muntanyoses remotes o de cotes més baixes.

Sens dubte, els que practiquen l'alpinisme tenen un objectiu de superació personal que va més enllà del que és esportiu.

3.- Descens en ràpel

Aquest esport d'aventura a la muntanya implica baixar per una paret de roca o cascada utilitzant una corda i un arnès.

És una manera emocionant d'experimentar la sensació de caiguda lliure mentre es baixa lentament pel vessant.

4.- Esquí fora de pista

L'esquí fora de pista implica esquiar a terrenys o pistes no preparats específicament, generalment a muntanyes remotes i costeruts.

Com a esport de muntanya, és una manera emocionant d'experimentar l'aventura i la sensació de velocitat i llibertat mentre es baixa per terrenys verges i no senyalitzats.

5.- Parapent

Aquest esport d'aventura implica enlairar-se des d'una muntanya o un turó costerut amb un paracaigudes, motoritzat o sense motor.

Els parapentistes poden volar durant hores i experimentar una vista espectacular de la muntanya i del paisatge que les envolta el que converteix aquest esport en cúmul de sensacions i experiències que faran enlairar-se la teva adrenalina.

6.- Escalada en gel

L'escalada en gel és una altra activitat de muntanya que implica escalar parets de gel amb grampons i piolets.

És una forma emocionant d'experimentar el fred extrem i la bellesa de les formacions de gel a la muntanya.

7.- Trekking i senderisme de muntanya

Aquest esport de muntanya i aventura implica caminar per senders de muntanya, generalment en terrenys costeruts i desafiadors.

Si bé ambdós termes es fan servir sovint en forma indistinta, no signifiquen el mateix. T'explico per què.

El senderisme està associat a rutes més curtes, de menor durada, mentre que el Trekking de muntanya apunta excursions més llargues, fins i tot de més d'una setmana.

Alhora, les rutes de senderisme estan generalment ben demarcades i no tenen més dificultats. Al Trekking, per contra, el camí pot presentar més dificultat per tractar-se d'una ruta més exigent.

Una altra diferència entre el senderisme i el Trekking de muntanya és que al primer la caminada comença i acaba al mateix lloc i, a la segona activitat, no sol ser exacta la ruta d'anada i tornada.

Important. En tots els casos que us exposo, abans d'optar per algun d'aquests 7 tipus d'esport d'aventura de muntanya per pujar la vostra adrenalina, és important que us informeu bé i us prepareu per evitar qualsevol tipus d'imprevist.

Requeriments físics per practicar esports d´aventura de muntanya

Per practicar la majoria d‟aquests tipus d‟esports d‟aventura de muntanya necessites comptar amb un alt nivell de condició física a causa dels desafiaments físics i mentals que impliquen.

Estàs preparat per fer-ho?

Deixa'm que et resumeixi alguns dels requeriments físics més comuns per practicar el muntanyisme:

Força muscular

Molts esports d'aventura de muntanya, com l'escalada en roca i l'alpinisme, requereixen una gran força muscular als braços, les cames i el tors.

La força muscular és essencial per pujar i baixar per les muntanyes, així com per sostenir el pes de l'equip i del propi cos.

Resistència cardiovascular

La resistència cardiovascular és crucial per a molts esports d'aventura de muntanya, com ara el senderisme de muntanya, l'esquí fora de pista i el parapent.

Aquests esports requereixen un alt nivell de resistència física per mantenir el ritme durant llargs períodes de temps i per fer front a la manca d'oxigen a altituds elevades.

Equilibri i coordinació

És important que sàpigues que molts esports d'aventura de muntanya, com l'escalada en roca i l'escalada en gel, requereixen un alt nivell d'equilibri i de coordinació.

La capacitat de mantenir lequilibri en superfícies irregulars i rocoses és essencial per pujar i baixar muntanyes amb seguretat.

Flexibilitat i agilitat

La flexibilitat i l'agilitat també són molt importants per a molts esports d'aventura a la muntanya, com ara l'escalada en roca o el parapent.

En practicar aquestes activitats d'aventura, la flexibilitat et permet una gamma més gran de moviments i t'ajuda a prevenir lesions, mentre que l'agilitat és essencial perquè puguis respondre de manera ràpida a situacions canviants a la muntanya.

Mentalitat positiva i resistència

Per acabar, has de tenir en compte que la mentalitat positiva i la resistència són essencials per a tots els tipus d'esports d'aventura de muntanya, ja que impliquen un alt nivell de risc i desafiament mental, sobretot si sorgeix alguna dificultat allà dalt.

Et reitero per la importància que té. Els esports de muntanya requereixen una combinació de

 • Força
 • Resistència
 • Equilibri
 • Coordinació
 • Flexibilitat
 • Agilitat
 • Mentalitat positiva
 • resistència

Per això insisteixo amb la importància que, abans d'optar pel muntanyisme i altres esports d'aventura similars en tinguis una bona preparació física i mental, a més de seguir sempre les recomanacions de seguretat per minimitzar el risc de lesions.

Comptes amb una bona assegurança per a activitats d'aventura a la muntanya?

Tenir una bona cobertura és molt important quan practiqueu qualsevol tipus d'esport d'aventura de muntanya.

Els esports extrems impliquen un alt risc de lesions o accidents, ja que es duen a terme en entorns naturals i, fins i tot, en condicions climàtiques difícils.

No et vull espantar abans de sortir a la ruta, però els accidents poden passar fins i tot quan tens experiència en aquestes activitats d'aventura i segueixes totes les precaucions de seguretat.

Per això, a Galia.es assegurem tot tipus d'esports d'aventura de muntanya perquè tu només hagis d'encarregar-te d'organitzar la sortida i gaudir de la teva propera aventura.

Esperem el vostre contacte, sense compromís.

Tingues en compte que comptem amb un equip de persones qualificades, que treballen amb vocació de servei, i podran resoldre els teus dubtes i ajudar-te a trobar la millor cobertura per fer el teu esport d'aventura preferit amb més tranquil·litat.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança