Accidents més comuns del turisme actiu: quines són les assegurances fonamentals per a les empreses?

El turisme actiu ofereix emocionants experiències a l'aire lliure, però també comporta una sèrie de riscos que cal tenir en compte…

Actualment, el turisme actiu ha esdevingut una de les opcions d'oci més populars. Les experiències que ofereixen són molt variades, encara que totes tenen en comú l'aventura en espais naturals.

Algunes són:
• Senderisme
• Ciclisme de muntanya
• Barranquisme
• Snorkel
• Paracaigudisme
• Ràfting
• Escalada
• Surf
• Etc…

Sabies que Espanya és el país que rep més quantitat de practicants de turisme aventura?

El nostre país té infinites possibilitats per gaudir d'activitats a la natura i per això és triat per esportistes de tot el món.

Ara bé, és cert que fer esports d'aventura comporta certs perills. De fet, s?estima que 3 de cada 100 persones que practiquen el turisme actiu pateixen algun tipus d?accident.

És clar que la prevenció i una bona preparació són essencials per fer de les excursions d'aventura una opció segura i emocionant.

Tot i així, ningú està exempt de passi un imprevist…

Per això, si tens una empresa d'activitats multiaventura cal que puguis contractar una assegurança per a empreses de turisme actiu, que ajudi a protegir el teu negoci així com als participants de les activitats que fas.

Quins són els principals riscos del turisme actiu?

Com ja saps, qualsevol de les activitats de turisme d'aventura pot exposar els participants a certes lesions, algunes lleus, com ara raspadures, cops, torçades de peu i altres de greus que poden requerir rescats i derivacions, arribant a casos d'invalidesa i defunció.

Et recordo que els accidents més comuns al sector multiaventura són:

1. Caigudes i lesions per cops: aquests accidents solen ocórrer en activitats com el senderisme, el ciclisme de muntanya o l'escalada en roca, on les persones es poden relliscar o ensopegar i patir fractures, esquinços, etc.

2. Accidents d'esports aquàtics: els qui realitzen activitats com el ràfting, el caiac i altres esports a l'aigua corren el risc de quedar atrapats en un corrent, bolcar o xocar amb una roca, per exemple.

3. Lesions durant activitats d´aventura extrema: activitats com el Bungee jumping o el paracaigudisme, esports de risc on deixar anar adrenalina i com a tals, són perillosos i poden posar en joc la teva vida si no es respecten les mesures de seguretat adequades.

4. Problemes de salut: els qui gaudeixen del turisme actiu també poden experimentar problemes de salut inesperats enmig de les activitats, com els atacs cardíacs o reaccions al·lèrgiques greus, etc.

Quines són les principals assegurances per a les empreses de turisme aventura?

Com t'he anticipat més amunt, si la teva empresa ofereix aquest tipus de serveis turístics has d'estar preparat per afrontar possibles accidents i les seves conseqüències.

Bàsicament, has de comptar amb una pòlissa que cobreixi tant els teus empleats (guies, etc.) com els participants. Les cobertures principals amb què has de comptar són dues:

 • Assegurança de Responsabilitat Civil
 • Assegurança d'accidents

Assegurança de responsabilitat civil per al turisme actiu

Aquesta cobertura està dissenyada per protegir empreses com la teva de possibles reclamacions a causa de lesions o danys patits durant les activitats d'aventura a l'aire lliure.

L'assegurança de responsabilitat civil inclou diverses coses:

 • Cobertura de lesions personals: cobreix les despeses mèdiques que hagi d'afrontar una persona (clients o espectadors) arran de lesions corporals causades per les activitats de turisme actiu de la teva empresa. Això pot incloure costos mèdics, salaris perduts, etc.
 • Cobertura de danys a la propietat: en cas que la teva empresa causi danys materials a vehicles, edificis o altres béns de tercers, l'assegurança de RC pot cobrir els costos de reparació o reemplaçament dels mateixos.
 • Defensa i costos legals: sol incloure la cobertura de les despeses relacionades amb la defensa de la teva empresa en cas que hi hagi demandes, cosa molt important tenint en compte que aquests costos solen ser alts.

Assegurança d'accidents per a turisme d'aventura

L'assegurança d'accidents per a turisme actiu és una pòlissa que brinda cobertura a la teva empresa en cas de lesions o accidents durant la participació en activitats d'aventura i que contempla diverses qüestions fonamentals:

 • Cobertura de lesions personals: aquesta assegurança cobreix les lesions que puguin patir les persones que durant les excursions a la natura. Això pot incloure despeses mèdiques, cirurgies, hospitalització, teràpia física, etc.
 • Cobertura de mort per accident: si un participant mor després de patir un accident durant una activitat coberta per la pòlissa, l'assegurança proporcionarà un benefici als beneficiaris.
  Com passa amb una assegurança de vida, és una manera d'ajudar els familiars del mort a cobrir els costos funeraris ia comptar amb un suport financer.
 • Cobertura d'invalidesa per accident: si algú pateix una discapacitat temporal o permanent arran d'un accident, l'assegurança de turisme activa pot oferir pagaments per invalidesa perquè faci front a la pèrdua d'ingressos.
 • Despeses de rescat i evacuació: aquesta assegurança cobreix els costos de cerca, rescat i evacuació de la persona accidentada. A més, sol contemplar el desplaçament i l'allotjament d'un acompanyant.
 • Perllongament de l'estada per prescripció mèdica davant de malaltia o accident.
 • Equipament i danys a la propietat: algunes pòlisses inclouen una cobertura per a l'equip utilitzat en les activitats i esports d'aventura, així com la reparació o reemplaçament de la propietat danyada per un accident.

Busques les millors assegurances per a activitats d'aventura a la natura?

Si busques les assegurances més completes per protegir la teva empresa o associació de turisme actiu, tenim la solució.

Amb Galia aconseguirà les cobertures més àmplies al millor preu, ja que treballem amb els límits més elevats del mercat per garantir la teva tranquil·litat en tot moment.

La responsabilitat civil professional de tots els tècnics esportius, monitors o directors és el més important en les nostres assegurances per garantir-los una cobertura completa a les empreses de turisme actiu com la teva.

Així, qualsevol activitat d'aventura quedarà totalment coberta i ja no t'hauràs de preocupar per possibles reclamacions de qualsevol tipus.

El nostre equip estudiarà les teves necessitats i escoltarà quin tipus d'activitats es desenvolupen al seu negoci per oferir-te un pla a mesura que cobreixi, a més, tot tipus d'accidents durant les activitats a la natura.

Tingueu present que us oferirem assistència mèdica il·limitada i una assegurança d'accidents calculada en funció del cúmul màxim de turistes, que us ofereix cobertura directa al participant, independentment de qui sigui el responsable.

Consulta'ns tot allò que necessitis sense compromís!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança