5 aspectes importants a l'hora de contractar una assegurança de vida

Busques una assegurança de vida per protegir els que més vols en cas que faltis?

Doncs posa atenció perquè hi ha diversos aspectes importants que influeixen tant en la cobertura com en el cost que pagaràs.

Una assegurança de vida és una bona manera de protegir la teva família i assegurar-te que estiguin coberts en cas que, tant de bo no, et passés una tragèdia, com la mort o la incapacitat arran d'una malaltia o un accident.

En aquest cas hipotètic, durant el termini de l'assegurança, la companyia paga una suma de diners als beneficiaris que designis en el contracte.

Vegem per què és bo que comptis amb un bon assegurança de vida:

  • Protegeix la teva família: si ets la sustentació econòmica dels teus, en tindrà cura financera i emocionalment en el cas que moris.

  • Deutes i obligacions: tens deutes pendents, com a préstecs o hipoteques? Una assegurança de vida pot ajudar la teva família a pagar-les.

  • Planificació patrimonial: si tens un patrimoni significatiu, aquesta assegurança ajudarà els teus hereus a pagar els impostos i les despeses de liquidació, assegurant-te que rebin l'herència completa.

  • Negocis: ets l'amo d'un negoci? En aquest cas, la cobertura t'assegura la seva continuïtat si passés una desgràcia.

Què has de tenir en compte per contractar una assegurança de vida?

Quan vagis a contractar la teva assegurança de vida has de tenir en compte que hi ha 5 aspectes fonamentals als quals has de parar molta atenció:

1.- Declara correctament la teva professió

És molt important que declaris correctament a la mútua la feina que fas, ja que la teva professió pot influir tant en el cost que hagis de pagar com en la cobertura.

Per què? Perquè algunes professions es consideren d'alt risc, com ara les feines que impliquen el maneig de maquinària pesada, feines en altura, amb substàncies perilloses, etc.

En aquests casos, és possible que el cost de l'assegurança que contractaràs sigui més gran i que hi hagi exclusions específiques relacionades amb els riscos de la teva professió.

D'altra banda, algunes professions poden tenir beneficis addicionals, com ara les assegurances d'invalidesa o malalties específiques.

2.- Edat actuarial

L'edat actuarial és aquella on et trobes segons les taules de mortalitat utilitzades per les asseguradores per avaluar el risc.

Tingues en compte que, si declares una edat actuarial incorrecta, de manera intencional o per error, això pot resultar en una prima incorrecta i en una cobertura inadequada.

Si l'edat que declares és menor a la teva edat real, la prima pot ser més baixa, però en cas de defunció l'assegurança pot no cobrir completament els teus beneficiaris i resulta en una càrrega financera per a ells.

I, per contra, si declares una edat més gran a la que tens, la prima serà més alta i potser no et resulti possible afrontar-la.

Com veus, com més jove contractis l'assegurança de vida, millor…

3.- Declaració de salut

A l'hora de contractar una assegurança la companyia necessita conèixer el teu estat de salut per calcular el risc de mort i determinar la cobertura i el valor de la pòlissa.

La declaració de salut inclou informació sobre les malalties que pateixes, antecedents familiars, tractaments mèdics que fas, si has tingut hospitalitzacions, etc.

Igual que en les assegurances de salut, com veus, has d'indicar si tens preexistències mèdiques, i ser completament honest en omplir aquest document.

Algunes vegades, a més, la mútua et pot sol·licitar un examen mèdic abans d'emetre la teva pòlissa, que en general inclou analítiques, avaluacions mèdiques i algun altre estudi per determinar el teu estat de salut.

Amb tota aquesta informació, l'asseguradora calcula el risc de mort i ajusta la cobertura i el cost de l'assegurança.

Recorda que qualsevol informació falsa o incompleta que brindis pot invalidar el contracte i, en aquest cas, provocar que les persones que vas designar com a beneficiaris no rebin el pagament.

4.- Activitats d'oci que realitzes

Si t'agraden els esports d'aventura o per exemple, circules amb moto, clarament tens més risc de mort per accident.

És per això que aquest tipus de hobbies es reflectirà en una cobertura menor i en un augment de la prima de la teva assegurança de vida.

Igualment, tingues en compte que no totes les asseguradores consideren les mateixes activitats d'alt risc, per això has de verificar la política de la companyia d'assegurances abans de contractar la pòlissa per evitar possibles exclusions.

5.- Declaració dels beneficiaris a la pòlissa

La designació dels beneficiaris en una assegurança de vida no és una cosa que puguis prendre a la lleugera, ja que seran els que cobrin la indemnització si tu mors.

T'aclareixo que poden ser un o diversos, i si optessis per més d'un beneficiari, el percentatge de beneficis es dividirà de la manera com indiquis en fer la contractació.

Tingues en compte que, si no designes expressament les persones beneficiàries, el capital garantit anirà a parar als teus hereus legals, sempre que sàpiguen que hi ha la pòlissa i reclamin el cobrament de la indemnització.

Per tant, hi ha algunes qüestions que has de tenir molt presents en declarar als teus beneficiaris a la pòlissa:

Identifica'ls correctament, amb els seus noms i cognoms complets, adreça, data de naixement, DNI i vincle que tenen amb tu.

Si després els que canviar els beneficiaris no hi ha cap problema. Pots fer-ho tantes vegades com vulguis informant-ho per escrit a l'asseguradora perquè la indemnització arribi a les persones correctes.

  • Si els teus beneficiaris són menors, pots incloure un tutor legal o un fideïcomissari per administrar els beneficis en nom seu.

  • Si tens una hipoteca, pots declarar a l'entitat bancària per la part pendent de pagament per si en un futur no hi poguessis fer front.

Una dada més sobre aquest darrer punt: si la teva assegurança de vida estigui associada a un préstec hipotecari, pots desgravar-la a la declaració de la renda fins a un màxim del 15% de les primes satisfetes durant l'any fiscal.

I si la teva pregunta és què han de pagar els teus beneficiaris en cobrar la indemnització, en aquest cas els correspon el Impost de Successions i Donacions, la suma del qual dependrà de l'edat, parentiu, possible minusvalidesa, etc.).

Assegurances amb condicions exclusives

Si busques una assegurança de vida per a hipoteques o bé per protegir els teus béns i els de la teva família, volem que sàpigues que a Galia comptem amb un programa personalitzat, adaptat a les teves necessitats, amb condicions exclusives i el més important: sense lletra petita.

A més d'oferir-vos assessorament professional per part del nostre equip d'experts, perquè no us quedi cap dubte en contractar la vostra assegurança, treballem amb les millors asseguradores i oferim cobertures àmplies amb primes molt ajustades.

Contacta'ns sense compromís!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança