Tipus d'assegurances mèdiques a Espanya. Tria el que millor s'adapta a tu

El sector de les assegurances sanitàries privades a Espanya està en plena expansió.

De fet, cada vegada són més les persones que contracten un dels diferents tipus d'assegurances mèdiques disponibles al mercat.

Segons dades de la Fundació Idis, al vostre informe 'Observatori del sector sanitari privat 2024', un de cada quatre espanyols compta amb una pòlissa mèdica privada.

La principal causa sembla que és la saturació de la sanitat pública i les llargues llistes d'espera, que han provocat que moltes persones optin per contractar la seva pròpia assegurança mèdica a Espanya.

Com ja sabràs, les assegurances sanitàries són productes que ofereixen assistència mèdica a canvi d'una prima mensual.

En funció del tipus d'assegurances mèdiques, aquestes poden proporcionar medicina general, consultes amb especialistes, proves mèdiques, operacions quirúrgiques, etc.

En aquest post, detallarem les diferents classes d'assegurances que existeixen en funció de les cobertures i formes de pagament.

A més, parlarem dels principals avantatges d'una assegurança mèdica privada.

Assegurança mèdica sense copagament i sense carència

Les assegurances mèdiques sense copagament són aquelles que ofereixen una assistència mèdica completa a canvi d'una quota mensual, sense haver de pagar cada vegada que es realitza una consulta o prova diagnòstica.

Per això, les assegurances mèdiques sense copagaments solen ser les preferides per la majoria dels espanyols. Tot i això, encara ho són més les assegurances mèdiques sense carència ni copagaments.

Amb una assegurança mèdica sense carència ni copagament no només tindràs accés al quadre mèdic de la pòlissa de salut a canvi de la teva quota mensual, sinó que podràs utilitzar-lo només et donis d'alta a l'assegurança.

És a dir, no hauràs d'esperar un temps per accedir a tots els serveis.

Què és el copagament en una assegurança mèdica?

Explicarem millor què és un copagament en una assegurança mèdica.

Simplement consisteix en l'obligació de pagar una petita quantitat de diners cada vegada que s'utilitza un dels serveis inclosos a l'assegurança sanitària.

En algunes ocasions, el copagament és el mateix per a totes les visites, mentre que altres vegades les assegurances mèdiques amb copagament exigeixen un pagament més gran com més costosa sigui la prova necessària.

Què és el període de carència en una assegurança mèdica?

Encara no tens clar què és la carència en una assegurança mèdica?

Aquest concepte fa referència al mateix temps que has d'esperar des que contractes una assegurança mèdica de salut fins que pots utilitzar tots els seus serveis.

Per exemple, és habitual que molts plans de salut estableixin un període de carència per a les proves mèdiques més costoses, com pot ser una ressonància o un TAC.

Amb això, intenten evitar que una persona contracti una assegurança de sanitat privada per fer-se una prova i després es doni de baixa de seguida.

A més, els períodes de carència solen ser més grans si existeixen preexistències.

Assegurança mèdica amb copagament

Com acabem de veure, una assegurança mèdica privada amb copagament és aquella en què cal abonar una petita quantitat de diners cada vegada que fem ús de la nostra pòlissa mèdica.

L'avantatge d'aquest tipus de producte és que sol comptar amb primes mensuals més econòmiques que una assegurança mèdica privada sense copagament.

Assegurança mèdica amb reemborsament

L'assegurança de reemborsament de despeses mèdiques també és bastant popular per complet que resulta.

El client pot visitar qualsevol professional, pagant per avançat el preu de la consulta i, posteriorment, presentant la factura a lasseguradora, que abonarà el cost del servei.

Tot i això, l'assegurança mèdica de reemborsament també pot ser mixta.

En aquest cas, inclou un quadre mèdic de professionals com una assegurança normal i també permet l'opció de lliure elecció amb reemborsament.

Què és el reemborsament en una assegurança mèdica?

Com hem vist, el reemborsament en una assegurança mèdica consisteix en la devolució per part de l'asseguradora d'un import que el client ha pagat prèviament a un metge de lliure elecció.

Convé assenyalar que a les assegurances de reemborsament de despeses mèdiques no sempre s'abona el 100% del cost, sinó que de vegades el pagament es redueix fins al 70%.

Segur baremat

Aquest tipus de pòlissa funciona de forma molt semblant a l'assegurança mèdica amb copagament, ja que també es paga una quota mensual i, a més, una quantitat de diners cada cop que s'utilitza un servei.

La principal diferència de l'assegurança baremada és que la prima que es paga al mes és més reduïda, però el copagament és més car.

Per tant, és una assegurança sanitària útil per a les persones que fan poc ús dels serveis.

Assegurança mèdica internacional

Una assegurança internacional de salut cobreix les despeses sanitàries derivades dels problemes mèdics que puguis tenir quan ets fora d'Espanya.

Normalment, l'assegurança mèdica internacional de viatge es contracta abans d'anar-se'n de vacances o viatjar per feina a un altre país.

De vegades, l'assegurança mèdica de viatge internacional pot incloure altres cobertures com les despeses en farmàcia per a malalts crònics, la repatriació en cas de mort o les despeses d'un acompanyant que hagi d'acudir al país si et poses malalt.

Assegurança mèdica sense hospitalització

Per la seva banda, les assegurances mèdiques sense hospitalització són aquelles que permeten les consultes mèdiques, visites a especialistes i proves diagnòstiques, però no inclouen les operacions quirúrgiques ni els ingressos.

Per això, són un dels tipus d'assegurances mèdiques més econòmiques.

En alguns casos, aquest tipus d'assegurances sanitàries privades inclouen una opció de copagament per tenir accés a l'hospitalització i les cirurgies.

Assegurança mèdica dental

Les assegurances mèdiques dentals poden estar incloses dins de la pròpia pòlissa de salut o contractar-se de forma independent.

És a dir, podem trobar una assegurança mèdica i dental alhora, però no sempre és així.

A més, una assegurança mèdica amb cobertura dental sol incloure certs tractaments d'odontologia preventiva, principalment, com són les neteges dentals i les radiografies.

Tot i això, l'habitual és que calgui pagar –ja sigui completament o amb copagament– altres serveis més costosos.

Assegurança mèdica familiar

Finalment, una assegurança mèdica de família té l'avantatge que permet assegurar tots els seus membres per un preu, normalment, més econòmic.

Es tracta d'una assegurança mèdica per a tota la família que garanteix cobertures sanitàries per a totes les persones que pertanyen al mateix nucli familiar.

El requisit és que els assegurats estiguin a càrrec de la persona prenedora de l'assegurança sanitària, podent incloure tant els fills com els pares si és el cas.

Avantatges d'una assegurança privada mèdica a Espanya

  • Menys esperes: Les assegurances sanitàries us permeten concertar les vostres consultes o proves mèdiques de forma ràpida, amb un temps d'espera molt reduït.
  • Quadres mèdics amplis: La lliure elecció de metge entre múltiples opcions és un dels principals avantatges dels plans de salut privats.
  • Visites directes a l'especialista: No cal que acudeixis primer al metge de capçalera perquè et derivi a l'especialista.
  • Hospitalització més còmoda: Si us han d'ingressar, una assegurança de sanitat privada us garanteix una habitació més àmplia i normalment individual.
  • Personalització: Les pòlisses de salut s'adapten a les teves necessitats, oferint assegurances mèdiques completes o altres més econòmiques.
  • Medicina preventiva: Amb una assegurança privada de salut a Espanya, et pots fer analítiques anuals, citologies o cribratges de càncer, per exemple, útils per detectar problemes de forma preventiva.

Escull l'assegurança sanitària que necessites amb Galia

Si estàs pensant en contractar una pòlissa mèdica privada, a Galia posem a la teva disposició les millors opcions.

En treballar amb varietat de companyies asseguradores, els preus de les nostres assegurances mèdiques són realment competitives

Oferim, entre altres, assegurances mèdiques privades sense copagaments amb les cobertures més completes i amplis quadres mèdics.

O, si ho prefereixes, pots contractar les nostres assegurances mèdiques amb reemborsament per triar el professional que vulguis.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança