Quins són els riscos principals de l'esport i com prevenir lesions

L'esport és sens dubte sinònim de salut, i practicar-lo pot beneficiar enormement el benestar de les persones. De fet, fer exercici físic de forma regular no només és recomanable per prevenir malalties cardiovasculars o respiratòries, sinó que a més és beneficiós per a la salut mental i la salut hormonal.

Evitar riscos de lesport: escalfar abans dentrenar

Tot i això, quan practiquem esport entren en joc múltiples factors que poden derivar en lesions o accidents. Alguns d'aquests factors són aliens al cos, ja que deriven de causes com l'espai on es desenvolupa l'activitat o la presència de terceres persones. Aquests factors no són tan fàcils de controlar, encara que aplicant el sentit comú i intentant conèixer l'espai on es desenvolupa l'activitat (mar, muntanya o neu) podràs prevenir molts riscos. 

Al post d'avui volem explicar-te quins són els riscos de l'esport i quins accidents esportius es poden prevenir. Per fer-ho, t'explicarem breument quins factors entren en joc quan practiques exercici físic. 

Riscos de l'esport: factors importants

  1. L'espai triat i els seus perills intrínsecs: no és el mateix practicar esport en un gimnàs que fer-ho a dalt d'una muntanya o al mar. Conéixer l'entorn és indispensable per evitar accidents esportius.
  2. Les condicions climàtiques: abans de fer exercici físic a l'aire lliure, analitza les condicions climàtiques i equipa't com cal per evitar relliscades, torçades o accidents esportius pitjors.
  3. Les condicions físiques: les alteracions cardiovasculars o respiratòries poden derivar en accidents esportius molt significatius. A més, la salut muscular i la condició física de les persones són claus per prevenir lesions als esports.
  4. L'alimentació: una mala alimentació pot ser causa de múltiples lesions, fins i tot pot empitjorar les conseqüències d'una lesió esportiva. En aquest sentit, els aliments i la hidratació són fonamentals. 

Accidents esportius: com prevenir lesions

  1. Entrena i realitza esport sovint: la condició física és indispensable per aconseguir un bon rendiment i evitar lesions. La potència muscular, la respiració, l'equilibri i la salut de les articulacions són indispensables per a la prevenció de lesions
  1. L'escalfament és fonamental: preparar la musculatura i les articulacions per a l'exercici que es realitzarà posteriorment és fonamental. Gran part de les lesions musculars dels esportistes apareixen per un escalfament insuficient que deriva en trencament de fibres musculars o esquinçaments. 
  1. Posa't límits: conèixer els límits de cada cos és essencial. Si malgrat sentir molèsties segueixes practicant esport amb normalitat, fins i tot podries empitjorar alguna lesió ja existent. Procura conèixer el teu cos i descansa sempre que calgui.
  2. Alimenta't i hidrata't com cal: l'alimentació (abans i després d'entrenar) és un factor clau per al correcte funcionament muscular. Recorda consumir aliments rics en hidrats de carboni abans d'entrenar, i absorbir suficients sals minerals després de l'exercici. 
  1. No oblidis l'equipament i les proteccions necessàries: comptar amb l'equipament adequat per fer activitat física és indispensable per evitar lesions i accidents esportius. Revisa l'estat del teu material i recorda de renovar-lo de tant en tant per no posar en perill la teva salut.
  1. Deixa't assessorar: recorda que hi ha centres especialitzats en l'entrenament físic, on trobaràs professionals de diferents àrees que t'ajudaran a planificar els teus entrenaments per aconseguir resultats. Aquesta és una de les principals mesures de prevenció de lesions.

Ara que ja saps com evitar lesions esportives i coneixes alguns dels riscos de l'esport, només has de posar en pràctica els nostres consells per començar a notar la diferència. Recorda que un dels principals objectius de l'exercici físic és la salut, però no has d'oblidar de gaudir. Si per realitzar esport amb total tranquil·litat necessites una assegurança esportiva que et protegeixi davant de qualsevol imprevist, nosaltres podem ajudar-te.

Gràcies per arribar fins aquí!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança