Millors curses de MTB a Espanya: Revisa quines són les més importants

Si ets aficionat a les bicicletes tot terreny (BTT) o mountain bike (MTB), sabràs que hi ha multitud de proves cicloturistes que pots realitzar.

Però, com que és impossible competir a totes, resulta molt útil saber quines són les millors curses de MTB a Espanya per poder inscriure't en les que més t'agradin.

Les marxes BTT que se celebren al nostre país són tantes que, sigui quin sigui el teu nivell, podràs trobar una cursa de bicicleta perfecta per a tu.

De fet, les proves BTT tenen diferents longituds i desnivell per adaptar-se a ciclistes tant professionals com aficionats.

Convé recordar que, abans d'inscriure't a una cursa de bici, és important que t'asseguris de disposar d'un assegurança per a bicicleta btt, cicloturisme i disciplines similars.

Aquest tipus de pòlisses cobriran qualsevol possible dany derivat de la pràctica de l'esport i us permetrà competir amb total tranquil·litat.

A continuació, us oferim una selecció de les millors curses de bicis de muntanya a diferents comunitats autònomes d'Espanya, així com algunes opcions perfectes per a principiants i per competir en parella.

Curses de BTT per comunitats autònomes

En primer lloc, enumerarem les curses de bicicleta de muntanya més populars en funció de la comunitat autònoma on tenen lloc.

Si vols confirmar les dates exactes de cadascuna de les competicions, pots fer-ho a la web de la Real Federació Espanyola de Ciclisme.

Curses MTB Madrid

 • Serra Nord Bike Challenge: Una de les curses de MTB a Madrid més populars, que sol celebrar-se al mes d'octubre. Es divideix en tres proves: SNBC Non Stop, competitiva i amb un recorregut d'aproximadament 210 quilòmetres; SNBC Gravel, no competitiva i de 101 quilòmetres, i SNBC Family, un recorregut de 20 quilòmetres destinat a les famílies dels participants.
 • Cactus MTB Challenge: Aquest circuit està compost de sis proves MTB a Madrid, totes amb dues modalitats, una entre 50 i 55 quilòmetres i una altra d'extensió més reduïda, entre 30 i 49 quilòmetres segons el cas.

La primera cursa de ciclisme a Madrid pertanyent a aquest circuit se celebra al gener i la darrera al setembre.

Curses MTB Catalunya

 • Volcat 2024: La reina de les curses BTT a Catalunya, que sol dividir-se en dues fases. La primera cursa MTB, de 82 quilòmetres de distància, se celebra a Platja d'Aro, generalment al febrer. La segona, de 100 quilòmetres, té lloc a Igualada, normalment al mes de març.
 • Hardbike Race: Una altra de les curses MTB a Barcelona i rodalies, celebrada habitualment al mes de juny. És una marxa BTT que recorre la vall d'Aran al llarg de quatre jornades.

Marxes BTT València

 • València Epic Race: Aquesta cursa de MTB a València està dirigida a ciclistes aficionats. Se celebra a Requena al mes de setembre i consta de dues o tres etapes, en funció de l'edició.
 • Costa Blanca Bike Race: La millor de les curses MTB a Alacant, que a més sol obrir la temporada de curses de ciclistes, ja que se celebra al gener. Es pot fer completa (quatre etapes) o en la versió de dues etapes.
 • Mediterranean Epic: Aquesta cursa de MTB de Castelló sol tenir lloc al febrer i es caracteritza pel seu alt nivell d'exigència. Pots inscriure't a la seva modalitat completa o de cap de setmana.

Curses MTB Andalusia

 • La Llegenda de Tartessos: Cursa de bicis que se celebra al febrer, el recorregut de la qual no resulta especialment dur. Aquesta cursa MTB recorre Huelva al llarg de quatre etapes.
 • Andalusia Bike Race: Amb inici a Jaén, aquesta cursa de bicicleta finalitza a Còrdova després de sis etapes, convertint-se en una de les curses MTB per etapes més extenses. Té lloc entre el febrer i el març.
 • Skoda Titan Desert Almeria: La cursa MTB a Almeria que creua el desert de Tavernes. Més de 340 quilòmetres al llarg de quatre dies la converteixen en una cursa de bicicletes dalt nivell.

Curses MTB Múrcia

 • La Integral de la Cabra: Cursa BTT organitzada al mes d'octubre que proposa el repte de travessar 80 quilòmetres de muntanya amb un desnivell de més de 2000 metres en menys de vuit hores.

Curses MTB Castella-la Manxa

 • Circuit provincial BTT Toledo: Es tracta de diverses curses MTB que recorren Toledo entre els mesos de març i octubre, al llarg de deu etapes.
 • Circuit MTB Diputació de Conca: Aquesta cursa MTB a Conca funciona igual que l'anterior. Comprèn 16 proves de MTB celebrades entre març i novembre que travessen la província.
 • Cursa Mountain Bike La Cabra llença a la Muntanya: Aquesta original cursa de MTB a Guadalajara se celebra al març i dura un sol dia, amb distàncies d'entre 40 i 50 quilòmetres en funció de l'edició.

Curses MTB Castella i Lleó

 • Turó Trist: Una de les curses BTT a Castella i Lleó més populars, que té lloc durant els mesos d'estiu. Consta de quatre etapes que recorren alguns dels paratges naturals més espectaculars de la província de Burgos.
 • Marató Baix Tietar: Campionat MTB amb dues modalitats, una de 142 quilòmetres i una altra de 70 quilòmetres. Les dues curses MTB són a Àvila, concretament travessant el Parc Nacional de Gredos.
 • Ruta Vetona: Una de les millors curses MTB de Salamanca, que es fa habitualment al juny i recorre una distància d'uns 100 quilòmetres.

Curses MTB Mallorca

 • Mallorca Grand Race: Una cursa BTT per parelles que consta de tres etapes. Se sol celebrar al març i recorre alguns dels llocs més emblemàtics de l'illa.
 • Tornada a Eivissa: L´esdeveniment de mountain bike més important de les Illes Balears, que té lloc al març o abril. Tres etapes que es caracteritzen per la varietat del recorregut.

Curses MTB Galícia

 • Pontevedra 4 pics: Celebrada al maig, és una de les curses de ciclisme BTT de referència. No és competitiva i compta amb dos possibles recorreguts, un de 130 quilòmetres i un altre de 65 quilòmetres.
 • Tres Lunas Race: Una de les curses de bici de muntanya de més recent creació, que té lloc a l'octubre. Un recorregut de 80 quilòmetres per la verda Galícia, que compta amb una opció no competitiva més curta.

Curses BTT Aragó

 • HU-108: Cursa de Mountain Bike que es pot disputar en tres distàncies: 108, 92 o 65 quilòmetres. Amb sortida a la ciutat d'Osca, discorre pel Prepirineu aragonès i se celebra al mes de maig.
 • Pernil Bike: Marxa BTT de referència a Terol amb tres opcions de rutes de diferents distàncies. Acostuma a celebrar-se al mes d'abril, encara que algunes edicions han tingut lloc al setembre.

Curses BTT Navarra

 • Superprestigi MTB: Aquesta cursa de bicicleta BTT travessa la comunitat de Navarra amb un traçat dur i d'alta exigència física. Se celebra entre els mesos de març i juny i consta de tres etapes.

Curses MTB per a principiants

Diverses de les curses de bicicletes BTT que hem esmentat al llarg de l'article són aptes per a principiants, per exemple, la Llegenda de Tartessos –pel seu traçat més aviat suau– o la València Epic Race, adreçada específicament a ciclistes amateurs.

A més, moltes de les competicions compten amb modalitats de curses MTB per a principiants de menor distància o desnivell. És el cas de la HU-108, la Pernil Bike, la Tres Lunas Race, la Pontevedra 4 pics o la Cactus MTB Challenge, entre d'altres.

D'altra banda, si t'estàs iniciant a la pràctica d'aquest esport pots començar per rutes no competitives que t'ajudaran a millorar la teva tècnica i forma física.

De fet, les excursions amb bicicleta de muntanya que pots fer per Espanya són innombrables i molt variades, de manera que sempre en trobaràs una que s'adapti a tu.

Curses MTB per parelles

Gran part de les curses de bicis de muntanya que hem esmentat tenen una modalitat per competir per parelles i fins i tot algunes estan pensades exclusivament per a aquesta modalitat, com és l'Andalusia Bike Race.

Altres opcions de curses per parelles a MTB són la Volcat, el Turó Trist, la Hardbike Race, la Volta a Eivissa, la Mediterrània Epic o la Costa Blanca Bike Race, entre d'altres.

Algunes curses MTB populars per córrer en parelles que no han estat incloses a la llista per comunitats són El desafiament de Helios o la Debabarrena Xtrem.

Gaudeix de les teves curses de bicicletes amb tranquil·litat gràcies a les assegurances de Galia

A Galia t'oferim les majors cobertures perquè puguis competir en marxes MTB de forma segura i amb totes les garanties. Per descomptat, les nostres pòlisses també cobreixen les excursions i rutes que facis pel teu compte.

La nostra assegurança et proporciona la màxima protecció en cas d'accident i és totalment personalitzada per a cadascun dels nostres clients. A més, podràs comptar amb el nostre assessorament sempre que ho necessitis.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança