Assegurança per traster i garatge: Guia completa per resoldre tots els teus dubtes

Els garatges i trasters cada cop contenen més objectes de valor i han esdevingut un dels principals objectius dels delinqüents. Per això, comptar amb una assegurança per a traster i garatge s'ha tornat imprescindible avui dia.

Molts de nosaltres guardem al traster les nostres bicicletes, patinets, maletes, eines i fins i tot béns amb valor no només econòmic sinó sentimental, per la qual cosa assegurar un traster sempre és convenient.

En algunes ocasions, també utilitzem el garatge per deixar les bicicletes o patinets elèctrics després de fer-los servir, de manera que també és important assegurar-nos que comptem amb una assegurança per a garatge.

Encara que és una de les cobertures menys conegudes, moltes vegades els garatges i trasters estan inclosos dins dels assegurances per a la llar i no solen estar inclosos dins de lassegurança de la comunitat.

En aquest post, t'expliquem tot el que necessites saber sobre assegurances per a trasters i garatges, detallant-te tots els aspectes que has de tenir en compte per assegurar-te que els teus objectes preuats estan protegits davant dels robatoris i els accidents.

Assegurar un traster: Com i on fer-ho?

Com t'hem avançat al principi, moltes vegades la pròpia assegurança de la llar inclou la cobertura del traster dins de la pòlissa, encara que no sempre és així.

Incloure els desperfectes per a trasters per robatori o vandalisme dins de les cobertures sol ser més comú en el cas de les pòlisses multirisc per a la llar.

Per tant, el primer que has de fer abans de contractar una assegurança per a trasters és assegurar-te que no la tens ja coberta dins la teva assegurança de la llar.

Si no és així, pots contactar amb la teva assegurança per ampliar la pòlissa amb aquesta cobertura.

No obstant això, heu de tenir en compte que l'assegurança de la comunitat també pot tenir alguna cobertura relacionada amb els trasters, per la qual cosa us recomanem consultar abans la vostra pòlissa comunitària per evitar assegurar el traster dues vegades.

Vull assegurar el contingut del traster: La pòlissa el cobreix?

A més de ser objectiu de robatoris, els trasters també són susceptibles de patir danys per aigua, a causa de possibles filtracions, o fins i tot incendis.

Per això, és important assegurar el contingut del traster i no només el continent.

En aquest sentit, heu de consultar detingudament les condicions de cadascuna de les asseguradores, ja que algunes no cobreixen el contingut del traster, especialment si es tracta d'objectes d'alt valor econòmic.

En primer lloc, assegura't que la pòlissa cobreix els béns emmagatzemats sigui quina sigui la causa del dany, ja que algunes protegeixen dels danys per aigua però no dels robatoris, per exemple.

En segon lloc, comprova els límits fixats per l'asseguradora per als béns danyats, ja que moltes vegades s'estableix un import màxim d'indemnització que potser no correspongui amb el cost real dels objectes que tens al traster.

Així mateix, si tens emmagatzemats objectes de valor és convenient que els declaris perquè siguin tinguts en compte per la teva assegurança.

Tot i això, si es tracta de béns molt cars, en molts casos l'assegurança no els cobrirà i hauràs d'assegurar-los de forma independent.

Per exemple, pot ser el cas de les bicicletes, que de vegades superen els límits econòmics establerts per les asseguradores.

En aquestes ocasions, hauràs de pagar un import addicional per assegurar la teva bicicleta al traster.

Puc contractar una assegurança per a un traster independent?

En cas que vulguis assegurar un traster independent, la cosa canvia, especialment si aquest traster es troba en una ubicació diferent de la de la vivenda.

Normalment, les assegurances de la llar cobreixen els trasters situats al mateix bloc d'edificis, en considerar-se dependències annexes, i el mateix passa amb les assegurances de la comunitat.

És cert que algunes pòlisses multirisc inclouen trasters que es troben en una ubicació diferent de la de l'habitatge habitual, però són molt menys comuns.

A més, si vols assegurar només un traster, de forma independent a la teva assegurança de la llar, també hi ha assegurances per a aquest tipus d'espais que pots contractar per separat, encara que sol resultar menys econòmic.

Quin sol ser el preu de les assegurances per a trasters?

Com t'hem explicat, una assegurança per a traster sol estar inclosa dins de l'assegurança per a la llar, per la qual cosa el preu dependrà d'aquesta última.

Hi ha casos en què la pòlissa de la llar inclou per defecte la cobertura del traster, per la qual cosa el preu no augmenta. Altres contemplen aquesta opció com un extra que sí que suposa una prima més gran, el cost de la qual dependrà de l'asseguradora en qüestió.

Així mateix, el preu variarà en cas de tractar-se d'una assegurança per a un traster independent o si s'hi inclouen béns d'alt valor emmagatzemats dins d'aquesta.

Assegurança per a garatge privat: Què he de saber?

Si el que vols és assegurar un garatge privat, és a dir, que sigui de la teva propietat, has de saber que també està inclòs dins de moltes assegurances de llar o de comunitat.

Habitualment, les assegurances per a garatges privats solen cobrir els danys per aigua, incendis i responsabilitat civil. A més, alguns afegeixen també els danys elèctrics i els robatoris.

D'altra banda, en cas que aparquis més d'un vehicle al teu garatge, és convenient que comprovis que l'assegurança cobreix tots ells i no només un.

Puc assegurar un garatge privat encara que no estigui al mateix edifici que el meu habitatge?

Tal com passa en el cas dels trasters, l'habitual és que les assegurances per a garatge privat incloses dins de les pòlisses de la llar o de comunitats de propietaris es trobin al mateix edifici que l'habitatge.

Algunes pòlisses de la llar ofereixen la possibilitat de cobrir garatges situats en una ubicació diferent, però és convenient que t'asseguris. Per descomptat, també hi ha l'opció de contractar una assegurança per a garatge de manera independent.

Com assegurar una bici a un garatge?

Si deixes la teva bicicleta aparcada al garatge, has d'assegurar-te que també està coberta davant dels possibles robatoris o danys produïts per incendis o inundacions.

És possible que el contingut del garatge també estigui cobert per la pòlissa de la llar, especialment si es tracta d'una assegurança multirisc. Tot i això, això no sempre és així, ja que els cotxes i motos també disposen de les seves pròpies assegurances que poden cobrir els danys que pateixin.

A més, com ja hem esmentat, si es tracta d'una bicicleta d'alt valor l'has de declarar per assegurar-te que la teva assegurança la cobreix o, en cas de no fer-ho, contractar una assegurança específica per a ella.

Consells a l'hora de contractar una assegurança per a traster o garatge

En definitiva, a l'hora de contractar una assegurança per a trasters o garatges hi ha diverses coses que has de tenir en compte i que recapitulem a continuació:

  • Comprova si dins de les garanties de l'assegurança de la llar s'hi inclou la cobertura de garatges i trasters.
  • Revisa també si la teva assegurança de la comunitat cobreix aquestes dependències per evitar assegurar-les per duplicat.
  • Verifica que l'assegurança escollida cobreixi tota mena de danys: incendis, aigua, robatoris, danys elèctrics, etc.
  • Informa't sobre si la pòlissa cobreix el contingut a més del continent.
  • Identifica els límits econòmics fixats per l'asseguradora per cobrir el contingut dels trasters i els garatges.
  • Declara els béns de valor que tinguis emmagatzemats per estar segurs que seran coberts en cas de patir danys o robatori.

Descobreix les millors assegurances per a garatges privats i trasters amb Galia

A Galia podem ajudar-te a trobar l'assegurança per a traster i garatge que necessites. Tenim diferents opcions d'assegurances multirisc per a la llar que cobreixen aquestes dependències de tots els danys que puguin patir.

Oferim un servei personalitzat i adaptat a les necessitats de cadascun dels nostres clients. Explica'ns el que necessites i et proporcionarem la seguretat i la tranquil·litat que estàs buscant.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança