Garanties de l'assegurança de la llar que marquen la diferència

Busques una assegurança per a casa teva o penses a canviar d'asseguradora?

En aquest cas, més enllà de les cobertures bàsiques que et puguin oferir i de buscar el millor preu, hauries d'avaluar aquelles garanties addicionals que poden marcar la diferència davant d'un problema inesperat a casa teva…

Com has de saber, encara que contractar una assegurança de llar no és obligatòria, tret que es tracti d'una casa hipotecada, és molt recomanable per evitar gran quantitat de problemes.

Encara que soni evident, no totes les assegurances són iguals.

És que, més enllà de les cobertures comunes, que protegeixen l'estructura de l'edifici i els teus elements personals, a les assegurances de llar amb extra protecció o tot risc es troben aquelles garanties complementàries a les quals no hauries de passar per alt.

Per això, abans de contractar una assegurança de la llar, et recomano que revisis totes les opcions per escollir la que millor s'adapti a les teves necessitats i et brindi la major tranquil·litat davant d'imprevistos força comuns.

Tres garanties de l'assegurança de la llar que heu de tenir en compte

Hi ha moltes garanties addicionals en les assegurances d'habitatge que et poden oferir protecció fins i tot fora de casa, però avui et parlaré de tres de les més importants, relacionades amb els problemes més recurrents pels quals els assegurats acudeixen a les asseguradores:

1.- Localització i reparació de fuites d'aigua sense danys

Aquesta garantia cobreix les despeses de localització i reparació de fuites d'aigua que es produeixin a casa teva, sense necessitat que hi hagi danys visibles.

Un bon exemple és que tinguis una fuita a casa teva i que l'únic que et cridi l'atenció és que el consum sigui més gran que l'habitual.

És a dir que, fins i tot si no s'ha produït una filtració o una inundació, tindràs assistència per trobar i solucionar aquells problemes de fuites en canonades encastades en què no es veuen signes evidents de trencaments com humitats.

En aquests casos, l'asseguradora enviarà un professional especialitzat al vostre habitatge per detectar i reparar la pèrdua d'aigua.

Aquesta garantia de l'assegurança de la llar pot ser especialment útil per prevenir danys més grans, estalviar aigua i evitar feines de reparació costoses a llarg termini.

2.- Cobertura de desembussos

Cobreix aquelles despeses derivades dels desembussos en el sistema de canonades de casa teva, atès que aquestes moltes vegades es troben en mal estat (sobretot si és un habitatge de molts anys) i poden rebentar per aigua retinguda al seu interior, cosa que provocaria un veritable problema.

Puntualment, aquesta garantia contempla l'eliminació d'obstruccions en desguassos, canonades d'aigües residuals, baixants, embornals i altres conductes.

Si passés un embús en una canonada de casa teva, l'asseguradora enviarà un especialista per solucionar el problema sense cost i evitar així un sinistre més gran cobert per l'assegurança.

3.- Cobertura addicional de danys elèctrics

Aquesta és un valor afegit de l'assegurança de la llar dissenyada per protegir-te contra els possibles danys causats per inconvenients elèctrics al teu habitatge, que són més comuns del que creus. Bàsicament, cobreix el següent:

  • Electrodomèstics i dispositius electrònics: aquesta cobertura protegeix les neveres, rentadores, televisors, ordinadors, etc. Si aquests aparells patissin danys a causa de problemes elèctrics, l'asseguradora s'encarregarà de la reparació o el reemplaçament, segons estipuli la pòlissa que hagis signat
  • Sistemes elèctrics: aquesta cobertura addicional es pot estendre als sistemes elèctrics de casa teva, com el cablejat intern, el quadre elèctric i els endolls. Igual que en el cas anterior, en cas que aquests elements resultessin danyats per un problema elèctric, l'asseguradora es faria càrrec de les despeses de reparació o del seu reemplaçament.

La declaració de béns a l'assegurança de la llar

D'altra banda, una cosa que has de tenir molt en compte és que la declaració correcta de béns és fonamental per evitar infraassegurances a la pòlissa de la llar.

Què significa?… L'infraassegurança passa quan el valor declarat dels béns assegurats és inferior al seu valor real.

Imaginaràs que això pot tenir conseqüències negatives en el cas que passi un sinistre al teu habitatge, ja que la indemnització que rebries per part de l'asseguradora serà proporcional a la diferència entre el valor real i el declarat, per exemple si assegures un bé al 50 % del valor real la indemnització que percebràs es correspondrà també amb el 50 % de la reparació del bé.

Per això és fonamental que facis una avaluació precisa de tots els teus béns. Vegem què implica:

1.- Declaració detallada dels objectes de valor

Les joies, obres d'art, instruments musicals costosos, col·leccions o equips electrònics d'alt valor poden tenir límits d'indemnització específics a les pòlisses d'assegurança de la llar estàndard.

Per aquest motiu, per assegurar-te que aquests objectes estiguin coberts adequadament, els has de declarar explícitament a la teva asseguradora. Com fer-ho? Has de brindar una descripció minuciosa que inclogui el valor estimat dels mateixos, i assegura't de seguir els procediments i formularis específics proporcionats per la companyia.

2.- Tenir fotos i proves documentals

Fer fotos dels teus objectes de valor i mantenir proves documentals, com les factures de compra, certificats d'autenticitat o taxacions professionals pot resultar beneficiós per donar suport a l'existència i el valor d'aquests objectes, tant en declarar-los com si has de presentar una reclamació per sinistre .

3.- Valoració professional

Si es tracta d'objectes de valor significatius, l'asseguradora et pot sol·licitar una valoració professional independent per determinar-ne el valor real.

Això garanteix una avaluació precisa i pot ajudar a evitar disputes sobre el valor en cas de reclamació.

4.- Actualització regular

Finalment, és important que revisis i actualitzis regularment la declaració d'objectes de valor a la teva assegurança de la llar, sobretot en el cas d'objectes el valor dels quals pot canviar amb el temps, com les joies o les obres d'art.

Conclusió: les garanties de la llar poden variar entre les asseguradores i els tipus de pòlissa.

Per no tenir sorpreses, com sempre, et recomano que llegeixis detingudament els termes i les condicions per comprendre exactament quines cobertures addicionals inclou i com s'apliquen a la teva situació específica.

Protecció i tranquil·litat amb la teva assegurança de la llar

Una assegurança de llar és una eina fonamental per oferir-te protecció davant els danys que puguin produir-se a casa teva, i fins i tot a la dels teus veïns, com ja hem vist, per mitjà de la garantia de responsabilitat civil.

Alhora, aquesta pòlissa garanteix la protecció de la família en diferents situacions, tant dins com fora de la casa.

Però heu de tenir ben present que no totes les assegurances són iguals i que heu d'avaluar el que més s'ajusti a les vostres necessitats.

A Galia pots trobar diferents opcions de cobertura per protegir el teu habitatge i els teus béns.

El nostre objectiu és evitar infraassegurances que puguin implicar una indemnització menor en cas de sinistre, així que estudiarem detalladament el que necessites i t'oferirem un assessorament integral per ajudar-lo a triar la millor opció.

No dubtis a contactar-te amb nosaltres perquè t'ajudem!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança