Importància de comptar amb una bona cobertura d'assistència a la carretera

Quan vas viatjant a la carretera amb el teu cotxe, és imprescindible estar tranquil i cobert per un assegurança de cotxe que, a més, és obligatori per protegir altres conductors i els vianants.

En aquest sentit, no totes les assegurances de cotxe són idèntiques i et protegeixen de la mateixa manera.

Per això, t'has de fixar molt bé en el contingut de la teva pòlissa ja que l'asseguradora només et cobrirà allò que aparegui en aquest document, així que assegura't abans de contractar la teva assegurança que apareix tot allò que hi busques.

Trieu una assegurança ideal per a les vostres necessitats

No totes les assegurances són iguals, per la qual cosa hauràs de tenir en compte què és el que estàs buscant concretament.

Des del més bàsic com l'assegurança de responsabilitat civil davant de tercers, fins a les assegurances a tot risc sense franquícia que no només protegeixen altres persones sinó que també el teu vehicle en cas d'un sinistre.

És clar, no tots costen el mateix, sent l'assegurança a tercers la més barata i les més convenients, les assegurances a tot risc. Encara més, quan estem experimentant una pujada generalitzada en els preus de les assegurances de cotxe.

Per triar la millor assegurança per a tu hauràs de preguntar-te la freqüència amb què utilitzes el cotxe, i quina s'adapta millor a tu, a la teva disponibilitat econòmica i al risc que estiguis disposat a assumir.

És una decisió important que ningú no pot prendre per tu i que hauràs de decidir a l'hora de contractar-ne un.

Entén les cobertures principals del teu vehicle

És imprescindible que coneguis quines són les cobertures que té la teva pòlissa.

Un dels problemes més importants a què s'enfronten els conductors és el fet de no saber què té cobert i què no en la seva assegurança.

Assegureu-vos de llegir i entendre tots els aspectes de les cobertures principals de la vostra pòlissa, inclosos els límits a què t'enfrontes en cas d'un sinistre i de les bones pràctiques que has de seguir per actuar amb diligència i coherència a l'hora de tramitar qualsevol tipus de sinistre.

Això us ajudarà a sentir-vos més tranquils durant la conducció ia fer front de manera més efectiva qualsevol contratemps que us pugui sorgir en cas d'un sinistre.

Contracta les cobertures específiques que necessites segons les teves necessitats

Com hem comentat abans, la varietat d'assegurances de cotxe és molt àmplia, no només cal diferenciar entre les assegurances a tercers, les terceres ampliades i les assegurances a tot risc amb franquícia i sense, sinó també les cobertures específiques que s'ofereixen com la cobertura cinegètica, robatoris de clau i altres.

Aquestes cobertures són moltes vegades molt més útils del que pots pensar. Per exemple, en el cas de zones rurals, la cobertura cinegètica és imprescindible per conduir segur per aquestes carreteres, ja que aquesta cobertura et protegeix a tu i al teu vehicle davant de qualsevol sinistre relatiu a animals.

Altres cobertures que t'hauries de plantejar i analitzar serien el de pèrdua de claus, ja sigui en qualsevol tipus de circumstància o per un error o l'assegurança de robatori, que inclou a més del teu vehicle, el contingut que s'hi ha robat a dins.

No menteixis a l'asseguradora oferint les teves dades

Hi ha moltes persones que, a l'hora de contractar la vostra assegurança de cotxe, menteixen o ofereixen dades inexactes a l'asseguradora amb l'objectiu d'abaratir la prima.

Aquest tipus de pràctiques són realment contraproduents, ja que et poden perjudicar quan tinguis un sinistre.

En molts casos, pots perdre part de la indemnització que et correspondria, com és el cas de l'infraassegurança. En altres casos, fins i tot pot ser que no arribis a percebre cap quantitat en cas que tinguis un sinistre.

En el pitjor dels casos, si és a tu a qui li toca pagar i has enganyat la teva asseguradora, pot ser que hagis de fer front amb el teu capital al pagament d'aquesta quantia i, en cas contrari, els teus béns podrien ser embargats mitjançant sentència judicial.

Aprèn a tramitar els sinistres, i fes-ho de forma correcta i en temps

Moltes vegades, encara que tinguis una assegurança que et cobreix sense problema el sinistre, si no tramites bé el sinistre pot ser que hagis d'arribar a pagar de la teva butxaca.

La legislació i la pòlissa de la teva assegurança establiran com i quan n'has de donar part. Tingues en compte que hi ha terminis reduïts per poder informar la teva asseguradora.

S'entén que, en cas que no informes en temps i forma a la teva asseguradora, li estaries generant un perjudici que implicaria una rebaixa en la quantitat de diners que et deurien pagar, per la qual cosa assegura't que ho fas el més aviat possible.

Quan tinguis un sinistre al cotxe, omple el comunicat i inclou totes les dades necessàries perquè aquest document tingui validesa i pugui ser eficaç.

Finalment, truca a la teva asseguradora, corredoria o agent que t'ajudaran i guiaran en tot moment per resoldre el teu problema de manera efectiva.
Ja només tocarà esperar que tot es resolgui, t'hi assisteixi una grua en cas que ho necessitis, així com un cotxe de substitució si has de prescindir del teu vehicle.

Conclusió

Per viatjar segur per carretera només cal seguir una sèrie de senzills passos que impliquen saber què necessites:

  • contractar una assegurança ideal per a tu amb les cobertures que més s'adaptin a les teves circumstàncies
  • tenir bons coneixements d'allò que heu contractat incloent les cobertures principals i específiques que us poden ajudar en cada cas.

Pel cas que tinguis qualsevol tipus de sinistre, el millor serà que prèviament sàpigues com actuar i què fer.

Ja sigui en cas que el teu colpeges a un altre conductor, o siguis la víctima del sinistre, saber com actuar et permetrà resoldre el problema de manera molt més senzilla, eficaç i ràpida, confiant sempre en el servei que t'ofereix el teu mediador, comparador d'assegurances, o asseguradora.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança