Les 9 millors vies ferrades a Espanya

Les vies ferrades, conegudes també com a rutes ferrades, ofereixen una combinació única d'alçada, desafiament i adrenalina que pocs esports poden igualar.

Una font inesgotable de diversió per a addictes a les emocions fortes.

A més, la majoria de les vies ferrades estan ubicades en entorns naturals increïbles, permetent gaudir del contacte amb la natura i unes vistes espectaculars mentre realitzeu l'activitat.

Això sí, no oblidis que la seguretat sempre ha de ser el primer. A més de comptar amb el material de seguretat adequat i prendre les precaucions necessàries, és recomanable la contractació d'un assegurança per a esports de muntanya, especialment si treballes com a guia o monitor, ja que la responsabilitat és encara més gran.

Quines són les millors vies ferrades d'Espanya?

Espanya és un veritable paradís per als amants de l'escalada esportiva, comptant amb un ampli ventall de vies ferrades que discorren per impressionants paisatges que us deixaran sense alè.
Amb diferents nivells de dificultat, pots trobar desafiants trams verticals i fins i tot zones de més difícil accés que posaran a prova les teves habilitats.

Des de la majestuosa Via Ferrada de La Hermida fins a l'emocionant combinació de mar i muntanya a la Via Ferrada de Cala del Moli, a Espanya pots trobar multitud de vies Ferratas que et faran deixar anar adrenalina al 150%.

Preparat per descobrir algunes de les millors vies ferrades d'Espanya?

1. Via Ferrada de l'Hermida

Situada als majestuosos Pics d'Europa, la Via Ferrada de la Hermida destaca per les seves incomparables vistes panoràmiques i per oferir un bon nombre de dificultats i obstacles que desafien fins i tot els escaladors més experts.

Característiques principals

 • Ubicació: Pics d'Europa.
 • Nivell de dificultat: d'intermedi a avançat.
 • Durada aproximada: de 4 a 6 hores, depenent de lexperiència de lescalador.

2. Via Ferrada de Cala del Moli

Ubicada a la Costa Brava, la Via Ferrada de Cala del Moli ofereix la perfecta combinació entre emoció i impressionants paisatges marins. Un bellíssim sender que discorre paral·lel a la Mediterrània, amb impressionants trams verticals que permeten gaudir d´unes vistes espectaculars de l´entorn.

Característiques principals

 • Ubicació: Costa Brava.
 • Nivell de dificultat: de baix a intermedi.
 • Durada aproximada: de 3 a 4 hores, segons el nivell d'habilitat.

3. Via Ferrada de Centelles

Els seus desafiants trams verticals, la seva impressionant alçada i el seu bellíssim entorn on el paisatge roques s'entremescla amb la vegetació, converteixen la Via Ferrada de Centelles en una de les millors vies ferrades d'Espanya.

Una ruta ferrada amb un recorregut molt emocionant que posa a prova les capacitats fins i tot d'aquells que estan més habituats a l'escalada esportiva.

Característiques principals

 • Ubicació: província de Barcelona.
 • Nivell de dificultat: avançat.
 • Durada aproximada: de 5 a 7 hores.

4. Via Ferrada de Sorrosal

Si cerques camins d'escalada amb diferents nivells de dificultat, la Via Ferrada de Sorrosal als Pirineus és una magnífica elecció.

Una ruta ferrada altament versàtil que ofereix des de trams accessibles per a principiants a itineraris més intensos d'escalada amb zones de difícil accés per a esportistes més experimentats.

Característiques principals

 • Ubicació: Pirineus.
 • Nivell de dificultat: es pot adaptar a diferents nivells de dificultat, des de principiants fins a avançats.
 • Durada aproximada: de 4 a 6 hores, depenent de la ruta escollida.

5. La Via Ferrada de Sant Feliu de Guíxols

La Via Ferrada de Sant Feliu ofereix reptes tant per a aquells que estan a la caça de nous desafiaments com per a aquells aficionats que no tinguin gaire experiència però que vulguin gaudir d'emocionants trams verticals adaptats a les seves habilitats en un entorn únic.

Característiques principals

 • Ubicació: província de Girona.
 • Nivell de dificultat: d'intermedi a avançat.
 • Durada Aproximada: de 4 a 5 hores, segons la velocitat i l'habilitat de l'escalador.

6. Via Ferrada de Sobrón

Si vols allunyar-te del tot del món, la Via Ferrata de Sobrón és una fantàstica elecció. La sensació d'estar en un lloc inexplorat encara afegeix més emoció a l'aventura.

Sens dubte, una de les vies més belles d'escalada d'Espanya. Amb impressionants trams verticals i remotes zones de difícil accés on podreu gaudir d'espectaculars paisatges envoltat del silenci més absolut.

Característiques principals

 • Ubicació: Àlaba.
 • Nivell de dificultat: d'intermedi a avançat.
 • Durada aproximada: de 5 a 6 hores, incloent-hi el temps d'exploració.

7. Via Ferrada de Sabero

Situada a la muntanya lleonesa, la Via Ferrada de Sabero és un dels itineraris d'escalada més emocionants d'aquesta llista, ja que compta amb el pont tibetà més llarg d'Espanya (110 metres de longitud).

Una opció segura per a escaladors de tots els nivells.

Característiques principals

 • Ubicació: província de León.
 • Nivell de dificultat: de principiant a avançat.
 • Durada aproximada: de 3 a 4 hores, segons la ruta triada.

8. Via Ferrada de Cedeira

Emplaçada a la costa atlàntica de Galícia, la Via Ferrada de Cedeira és ideal per a aquells que volen gaudir d'una aventura única envoltats del bellíssim paisatge oceànic.

Amb increïbles trams verticals que posen a prova fins i tot els més experimentats, aquesta ruta ferrada ofereix una combinació única de tranquil·litat i emoció.

Característiques Principals:

 • Ubicació: costa atlàntica de Galícia.
 • Nivell de dificultat: d'intermedi a avançat.
 • Durada aproximada: de 4 a 5 hores, incloent-hi temps per gaudir de les vistes.

9. Via Ferrada del Chorro

Tanquem la nostra llista amb una de les vies d'escalada més famoses del nostre país, la Via Ferrada del Chorro.

Envoltada d'impressionants paisatges rocosos, destaca pels seus trams verticals vertiginosos i per la seva gran tradició d'escalada esportiva, ideal tant per a nivells de dificultat intermedis com experts.

Característiques principals

 • Ubicació: El Chorro.
 • Nivell de dificultat: d'intermedi a avançat.
 • Durada aproximada: de 5 a 7 hores, segons el ritme i el nivell d'experiència.

Com veus, no hi ha dubte que les vies ferrades d'Espanya posen al teu abast nombrosos reptes i la possibilitat de conèixer paisatges increïbles.

No obstant això, com hem dit al principi, per garantir que l'experiència sigui positiva, et recomanem comptar amb una pòlissa per a accidents d'esports d'aventura, cosa que proporcionarà tranquil·litat tant per als guies com per a la resta de participants.

Preparat per conquerir les altures i gaudir d'una aventura inoblidable?

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança