Què cobreix la teva assegurança d'esquí i per què és tan important?

L'esquí és un esport de muntanya que a simple vista pot semblar segur, però la veritat és que ens trobem davant d'un dels esports de risc que més accidents provoquen. Com saps, esquiar vol dir lliscar per la neu gràcies a dues taules llises subjectes a la sola de les botes. Fins aquí tot sembla molt segur, no creus? Aleshores, per què l'esquí es considera un esport de risc?

Esquiadora baixant a gran velocitat

Inventat al Canadà, l'esquí és un dels esports més antics d'hivern, i és que per practicar-lo només necessites un parell d'esquís i botes, a més de roba de neu que t'ofereixi una llibertat de moviments perfecta. Antigament, l'esquí només es podia practicar quan havien caigut bons paquets de neu, però actualment les estacions d'esquí garanteixen una bona quantitat de neu als esquiadors barrejant la neu real amb neu artificial. 

Per aquest motiu, amb el pas del temps, l'esquí s'ha anat popularitzant i guanyant cada cop més adeptes. Alhora, s'han anat construint noves estacions d'esquí que posen a l'abast dels visitants una gran quantitat de pistes per a tots els nivells. De fet, a Espanya, prop de 8 milions d'esquiadorsvan durant la temporada d'esquí a alguna de les pistes del país o de l'estranger. 

Amb la proliferació d'aquest esport arreu del món, també han augmentat els accidents a les pistes: ja sigui per inexperiència dels esquiadors, per caigudes, per col·lisió amb arbres o objectes fora de pista, per col·lisió amb altres esquiadors o per allaus. 

Accidents a estacions d'esquí

Sabies que el rescat a pistes et pot costar més de 5.000 €? Si pateixes un accident dins del domini esquiable d'una estació, els serveis d'emergències estan obligats legalment a recollir-te i oferir-te l'atenció sanitària bàsica necessària. 

Aquest rescat pot oscil·lar entre els 100 i els 800 €, ja que hi ha algunes variables que en determinaran el cost: si ha calgut utilitzar moto de neu, si han hagut d'intervenir diversos equips, etc. Tot i això, si l'accident és fora de pistes o en una zona perillosa i el rescat s'ha fet amb helicòpter, el cost del mateix pot ser de fins a 5.000 €

Aquesta és una assistència sanitària bàsica, ja que després cal abonar les despeses mèdiques a partir del moment en què la persona accidentada és traslladada a un centre sanitari, ja sigui de la mateixa estació o a un hospital proper. 

Esquiador només al mig de la muntanya nevada

Si parlem de lesions, les més comunes entre els qui practiquen esquí són les que tenen relació amb les dels lligaments del genoll, així com tendinitis i problemes de sobrecàrrega. Tot i això, en el moment en què decidim practicar esquí, ja sigui dins o fora de pistes, hi ha riscos més grans que poden derivar en accidents encara pitjors.

Què cobreix l'assegurança de pistes d'esquí?

Si heu esquiat alguna vegada, sabreu que per poder accedir a les pistes i fer ús dels telecadires és necessari disposar d'un forfet. El forfet és una assegurança de contractació obligatòria segons estableixen les estacions d'esquí, i ofereix assistència primària davant de qualsevol accident que hagi pogut ocórrer dins del límit esquiable de les estacions. Tot i això, l'assistència primària pot arribar a ser molt bàsica quan es tracta d'un accident greu. 

Això vol dir que el forfet no oferirà cobertura davant de qualsevol accident que s'hagi produït fora dels límits físics de l'estació, a més, tampoc no cobrirà la indemnització si pateixes un accident i amb aquest causes danys a terceres persones. 

Per aquest motiu, és summament recomanable contractar una assegurança d'esquí que complementi les cobertures bàsiques del forfet. De fet, una assegurança d'esquí pot convertir-se en una eina realment útil davant de qualsevol accident, especialment si es veuen implicats altres esquiadors o si l'accident deriva a conseqüències greus com operacions, rehabilitació i assistència mèdica més enllà de l'atenció primària

Assegurança d'esquí: per què cal

Una assegurança d'esquí o assegurança d'snowboard no només és necessària per protegir-se davant de possibles accidents que t'afectin només a tu, sinó que a més donarà cobertura a aquells accidents en què es veuen implicades terceres persones a qui has causat danys o perjudicis. Aquest és un dels principals motius pels quals el forfet es converteix en insuficient. El forfet inclou assegurança, sí, però el baix cost fa que les seves cobertures siguin limitades i gran part dels riscos que poden succeir esquiant quedin al descobert. 

D'aquesta manera, una assegurança d'esquí és un instrument que us protegirà davant de les múltiples situacions que puguin passar quan estiguis esquiant, ja sigui dins o fora de les pistes. Contractant un assegurança d'esquí per dies o un assegurança de viatge d'esquí, no només estalviaràs temps en evitar algunes preocupacions innecessàries, sinó que a més estalviaràs una gran quantitat de diners. 

Com veus, els rescats a la muntanya solen tenir uns costos elevats, i a mesura que augmenta la perillositat del rescat, augmenta el preu a pagar per rebre assistència primària o trasllat a un centre mèdic. Per aquest motiu, et recomanem que si sovint practiques esquí, esquí de muntanya o snowboard, triïs una assegurança que t'ofereixi cobertura total.

Què cobreix la teva assegurança d'esquí

Si teniu contractada una assegurança d'esquí, haureu de comprovar les cobertures que ofereix per assegurar-vos que us ofereix la protecció que necessiteu. Tot i això, la majoria d'assegurances d'esquí del mercat inclouen la responsabilitat civil (important per danys que puguin ser causats a terceres persones), l'assistència sanitària (encara que de vegades sigui amb límits) i les despeses de salvament i rescat. En aquest sentit, podem enumerar algunes de les cobertures que obtindràs si contractes la teva assegurança d'esquí amb Galia.

  • Assegurança de responsabilitat civil: la qual et protegirà davant de reclamacions de tercers que puguin derivar d'accidents d'esquí en què es vegin implicades terceres persones o que causin danys i perjudicis a tercers.
  • Cobertura d'assistència sanitària il·limitada: aquesta cobertura és imprescindible i ofereix l'avantatge principal de no tenir cap límit. Això significa que totes les despeses mèdiques causades per un accident d'esquí quedaran cobertes.
  • Despeses de salvament i rescat de 12.000 €: això significa que sempre rebràs atenció allà on la necessitis i que seràs traslladat al centre mèdic més proper. L'import d'aquesta cobertura és tan elevat que no caldrà abonar cap cost extra.
  • Cobertura mundial: amb aquesta assegurança no només obtindràs la cobertura més gran davant de qualsevol accident esquiant, sinó que a més obtindràs protecció encara que esquiïs en altres països, fins i tot en altres continents. 

Ara que ja saps què cobreix la teva assegurança d'esquí amb Galia, només cal calcular la teva assegurança o contactar amb nosaltres si necessites més informació. Recorda que una assegurança d'esquí es pot convertir en un instrument fonamental quan passa un incident.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança