Les males pràctiques bancàries més comunes relacionades amb assegurances

T'ha passat alguna vegada que has anat al banc a contractar un servei i han intentat vendre't alguna cosa que tu no volies?

Segur que ja ho saps, però les assegurances són un d'aquests serveis amb què no sempre es “juga net”.

Veuràs, a l'hora de contractar una assegurança, tens diverses opcions per fer-ho:

 • directament amb l'asseguradora
 • amb l'assessorament d'una corredoria
 • mitjançant un banc.

Si optes per signar la pòlissa amb un banc, has de saber que moltes vegades et pots trobar situacions peculiars en l'àmbit de la venda d'aquestes assegurances.

De fet, hi ha una gran quantitat de reclamacions per part de clients que han contractat segur a través d'entitats bancàries.

Això és degut, justament, al que molts anomenen “mala praxis” en la comercialització de les pòlisses per part de la banca. 

Per exemple. És habitual que si contractaràs una hipoteca, les entitats bancàries posin l'assegurança de vida com a condició “insalvable” per atorgar-te el préstec.

I això malgrat que la llei prohibeix expressament que els bancs et deneguin la hipoteca si no contractes amb ells la pòlissa.

Recorda que com a consumidor, sempre pots triar amb quina asseguradora signar la pòlissa per complir aquest requisit.

Per cert…

Sabies que la justícia cada cop dóna més la raó a aquells clients que van subscriure hipoteques amb un banc lligades a assegurances amb clàusules perjudicials o més cars que la mitjana del mercat?

És per això que has d'estar atent i comptar amb informació clara per endavant, per evitar mals de cap quan ja sigui tard.

Si aquesta és l'opció que us interessa, comptar amb l'assessorament expert en assegurances de Galia, us ajudarà a esquivar aquestes situacions incòmodes.

Avui vull explicar-te en aquest post en què consisteixen les males pràctiques bancàries i quines són les principals a què has de parar atenció per evitar-les.

Anem allà!

Què són les males pràctiques bancàries i com evitar-les?

Les males pràctiques bancàries són aquelles accions que fan els bancs o les entitats financeres en les seves relacions amb els seus clients a l'hora de comercialitzar algun producte o servei bancari específic.

Si bé poden ser moltes, el problema que et traslladen és que:

 • No et donen tota la informació que necessites
 • Et pressionen per signar una assegurança que no necessites
 • Utilitzen termes difícils d'entendre a la documentació
 • Et renoven una assegurança automàticament sense consultar-te
 • Etc…

Malauradament, avui dia són moltes les persones que reclamen després de contractar amb el banc un assegurança de vida o accidents en signar una hipoteca.

Per això et recomano que, abans de signar la teva pòlissa, no oblidis algunes qüestions per no caure aquestes pràctiques deshonestes:

 • Investiga tot el que puguis sobre les assegurances que vulguis contractar
 • Fes preguntes clares perquè no et quedin dubtes
 • Llegeix-ho tot amb cura i compara diferents opcions

Quatre males pràctiques comunes dels bancs en vendre assegurances

Si contractaràs una pòlissa d'assegurances, presta molta atenció a aquests consells per evitar aquestes accions poc ètiques dels bancs.

1.- La venda inadequada i agressiva

De vegades, els bancs et pressionen perquè compris una assegurança que potser no s'ajusta a les teves necessitats, cosa que et porta a contractar pòlisses costoses o amb una cobertura que no t'interessa.

A més, la manca de transparència en les condicions i beneficis de les pòlisses pot comprometre la teva capacitat per prendre decisions informades.

2.- L'omissió d'informació rellevant

Una mala pràctica força comuna és l'omissió d'informació rellevant per part d'aquestes institucions bancàries en vendre't les pòlisses.

Això pot incloure, per exemple, no proporcionar-te detalls sobre

 • Termes
 • Condicions
 • Exclusions
 • limitacions.

Si confies “a cegues” en allò que t'ofereix aquesta entitat bancària, pots emportar-te alguna sorpresa, per la qual cosa sempre has de llegir i entendre absolutament tot el que cobreix i els costos que implica.

No hi ha res pitjor que haver de recórrer a la teva assegurança per algun motiu i descobrir que allò que necessites no està cobert.

Quin problema!

3.- Les clàusules confuses i enganyoses dels bancs

Una altra de les pràctiques bancàries perjudicials són les clàusules confuses i enganyoses als contractes d'assegurances.

Aquestes clàusules solen estar redactades de manera complexa, ho fa que tot just comprenguis el que estàs contractant en signar la pòlissa.

I fins i tot en alguns casos, aquestes clàusules són ambigües o contradictòries, cosa que també pot portar-te a tenir problemes en anar a utilitzar la teva assegurança.

4.- Les primes ocultes i els càrrecs addicionals

Un altre dels aspectes bancaris que solen ser poc transparents és la introducció de primes ocultes i de càrrecs addicionals a les pòlisses.

Això passa quan al banc no t'informen clarament tots els costos associats amb la pòlissa, cosa que et porta a pagar més del que esperaves.

No oblidis que tens el dret de conèixer tots els costos abans d'adquirir una pòlissa, per això sempre assegura't bé de tot abans de signar res.

Com pots veure, algunes conductes bancàries inapropiades poden ser perilloses per a tu, així que compte!

Avantatges de contractar una pòlissa amb una corredoria especialitzada

Una corredoria d'assegurances és una empresa especialitzada que et defensa davant de l'asseguradora.

Això és, des de la contractació de la pòlissa, el suport i l'ajuda en qualsevol sinistre que puguis tenir, fins a situacions en què la companyia et posi alguna trava amb la indemnització o solució.

I el més important. Aquest ajut i suport especialitzat no et puja el cost de la teva assegurança, sinó que t'aporta més tranquil·litat.

Aquí et resumeixo les diferències principals entre contractar una pòlissa amb un banc o amb una corredoria d'assegurances.

1.- Experiència al mercat i assessorament personalitzat

Un dels avantatges més grans que tens en contractar una a través d'una corredoria d'assegurances especialitzada és l'assessorament personalitzat que t'oferirà.

Els corredors d'assegurances són professionals especialitzats que poden analitzar les teves necessitats i recomanar-te la millor pòlissa, la que millor s'adapti a tu.

Com que tenen un profund coneixement del seu sector, entenen les tendències, els canvis en les regulacions i saben quines són les millors opcions disponibles a cada moment.

Gràcies a la seva experiència, t'oferiran informació precisa i actualitzada sobre les condicions i termes a les diferents pòlisses, perquè així prenguis la decisió més encertada evitant sorpreses desagradables.

2.- Treballen amb múltiples companyies

Una altra diferència important és que les corredories d'assegurances treballen amb múltiples asseguradores, per la qual cosa et poden oferir una varietat més àmplia d'assegurances.

D'aquesta manera podràs comparar diferents pòlisses, cobertures i preus per trobar la més adequada, la que més s'ajusti a les teves necessitats.

3.- Defensen els teus interessos

Els corredors d'assegurances actuen sempre defensant l'interès dels clients, no de les companyies asseguradores.

Per això, tingues per segur que van a trobar la millor solució per a tu i et recolzaran en qualsevol incidència que tinguis amb la teva assegurança.

4- Facilitat per a la contractació de l'assegurança

Aquests professionals s'encarreguen de tots els detalls, des de la recerca de les millors opcions fins a la presentació de reclams, si calgués, estalviant-te temps i esforç en aquests tràmits.

Així que, si optes per una corredoria, no hauràs de bregar amb les complexitats del procés de contractació de l'assegurança.

5.- Accés a descomptes

A més, és freqüent que les corredories d'assegurances també us poden oferir descomptes especials en les pòlisses que contracteu.

La raó d'això és que elles ja tenen acords especials amb les asseguradores, per la qual cosa poden repercutir l'estalvi en el cost en un estalvi significatiu per a tu a la teva pòlissa.

Galia, la teva corredoria d'assegurances de confiança

L'equip de Galia està format per persones qualificades amb una àmplia experiència que entenen les teves necessitats i et posen a tu per sobre de tot.

Gràcies a la nostra dilatada experiència, treballem amb les millors asseguradores per oferir la major solvència a tots els nostres clients, proporcionant productes i serveis exclusius que satisfacin totes les seves necessitats.

Necessites informació sobre alguna de les nostres assegurances? T'esperem

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança