Què cobreix una assegurança de cancel·lació de viatge?

A l'hora de planificar unes vacances, un dels aspectes més importants és contractar una assegurança de cancel·lació de viatge per si sorgeix qualsevol imprevist.

Però abans de fer-ho, és convenient que tinguis clar què cobreix una assegurança de cancel·lació de viatge i en quins casos et tornaran els diners.

Abans de centrar-nos en les assegurances d'anul·lació de viatge, heu de saber que existeixen diferents cobertures per cancel·lació de viatge que és recomanable contractar.

Per exemple, les que cobreixen les despeses d'assistència mèdica a l'estranger o les cobertures de responsabilitat civil que et protegeixen davant de danys a tercers.

Però probablement la protecció més important és lassegurança de cancel·lació de vol i hotel.

Tot i això, encara que moltes persones pensen que aquestes assegurances de cancel·lació de viatges asseguren la devolució de l'import pagat per qualsevol motiu, això no sol ser així.

Per això, en aquest article volem explicar-te què és una assegurança de cancel·lació de viatge i quins són els motius per cancel·lar un viatge que cobreix habitualment.

A més, t'explicarem quin és el millor moment per contractar-ho i quant et pot costar aproximadament.

Què és una assegurança de cancel·lació de viatges?

Les assegurances de cancel·lació de viatge són les que garanteixen el reemborsament de les reserves d'hotels, vols o altres tipus de transport si finalment no us podeu anar de vacances.

En funció de les condicions concretes de la pòlissa, les assegurances de cancel·lació de vols i hotels us asseguren la devolució de l'import total o d'un percentatge d'aquest.

D'aquesta manera, comptaràs amb la tranquil·litat de saber que recuperaràs almenys part dels teus diners davant d'una situació inesperada.

Com veurem més endavant, encara que és possible trobar una assegurança d'anul·lació de viatge per gairebé qualsevol motiu, el més habitual és que la pòlissa cobreixi situacions de malaltia, mort, causes de força major, obligacions legals o motius laborals.

Per què contractar una assegurança de cancel·lació de viatge?

La principal raó per contractar una assegurança per cancel·lació de viatge és la tranquil·litat que proporciona.

Imagina que has pagat una quantitat elevada per unes vacances i de cop et poses malalt i no pots viatjar.

Si no comptes amb una assegurança de cancel·lació de l'hotel i el transport, hauràs de pagar el viatge encara que no el puguis gaudir.

A més, aquestes assegurances són especialment recomanables per a persones que es trobin en una situació d'inestabilitat laboral o que tinguin un familiar malalt, per exemple.

En aquest darrer cas, sempre que estigui inclòs dins de les condicions concretes de la pòlissa podràs fer la cancel·lació del viatge per la malaltia d'un familiar en cas que hagis d'atendre'l, recuperant els diners invertits.

És possible fer servir l'assegurança de cancel·lació de viatge per qualsevol motiu?

Trobar una assegurança de cancel·lació de viatge per qualsevol causa és gairebé impossible, encara que n'hi ha alguns que cobreixen pràcticament la totalitat de les situacions que poden passar.

No obstant això, cal tenir en compte que com més causes cobreixi la pòlissa, més gran serà el seu cost.

Les assegurances d'anul·lació de viatge més habituals solen cobrir els motius per cancel·lar un viatge que detallem a continuació:

Assegurança de cancel·lació de viatge per malaltia, accident o defunció

Les malalties són una de les causes més comunes per anul·lar unes vacances, per la qual cosa estan cobertes per la majoria dassegurances de cancel·lació de viatge.

De fet, la pandèmia de coronavirus va popularitzar les assegurances de viatge amb cancel·lació per còvid i aquesta cobertura es manté en moltes pòlisses avui dia.

Al marge del coronavirus, cal tractar malalties greus, operacions o accidents. En molts casos, també es cobreix la malaltia o mort d'un familiar proper.

Motius laborals o acadèmics

Encara que no sempre estan incloses, les millors assegurances de cancel·lació de viatges sí que contemplen els motius laborals o acadèmics com a causes vàlides.

Alguns poden ser la incorporació a una nova ocupació, un acomiadament inesperat, la convocatòria d'una oposició, la concessió d'una beca o un trasllat laboral obligatori.

Obligacions legals

Aquest tipus de situacions no solen tenir-se en ment, però també poden passar. Estem referint-nos, per exemple, a l'obligació de formar part d'un jurat o una mesa electoral.

Altres causes legals menys freqüents són una investigació o detenció policial, el lliurament d'un menor en adopció o l'obligació de presentar-se davant de qualsevol organisme oficial.

Causes de força major

Finalment, les assegurances d'anul·lació de viatges solen recollir causes de força major com una declaració de zona catastròfica, condicions meteorològiques adverses que impossibilitin el viatge, cancel·lació d'esdeveniments o tancament de fronteres, per exemple.

Quan contractar l'assegurança d'anul·lació de viatge?

El millor moment per contractar una assegurança de cancel·lació de vols, hotels i altres mitjans de transport és en el moment en què es fa la reserva. Això és perquè hi ha algunes asseguradores que estableixen un termini màxim de dies per contractar l'assegurança després de reservar el viatge.

També heu de tenir en compte que la majoria d'assegurances d'anul·lació de viatges compten amb un període de carència de 72 hores des de la contractació.

A més, en aquest moment també hauries d'assegurar-te que tens en vigor totes les pòlisses que puguis necessitar durant el viatge, com ara el assegurança d'assistència a la carretera o l'assegurança de salut.

Quant costa una assegurança de cancel·lació de viatge?

El preu d'una assegurança per a cancel·lació de viatges dependrà en gran mesura de les condicions de cada pòlissa.

És a dir, com més siguin els motius que cobreix l'assegurança de cancel·lació de viatges, més gran serà el seu import.

Així mateix, la durada, la destinació i el preu de les vacances també hi influeixen.

En el cas de les destinacions, cal llegir bé els detalls de la pòlissa ja que de vegades s'exclouen certs països considerats de més risc per condicions climatològiques extremes, altes taxes de criminalitat o certes situacions polítiques.

L'edat dels viatgers també pot ser un factor a tenir en compte, ja que moltes asseguradores augmenten el preu de les seves assegurances de cancel·lació de viatges per a les persones de més edat, ja que són més susceptibles de patir problemes de salut.

Les assegurances de cancel·lació de viatge barates poden anar des de 1€ fins a 5€ al dia per persona, encara que les més econòmiques solen tenir cobertures limitades i devolucions parcials de l'import pagat.

Aconsegueix la millor assegurança de cancel·lació de viatge amb Galia

Si no tens clar com contractar una assegurança de cancel·lació de viatge, a Galia podem ajudar-te.

Treballem amb les principals companyies asseguradores, per això podem oferir-te les opcions que millor s'adaptin a les teves necessitats.

Els nostres professionals us acompanyaran i assessoraran durant tot el procés perquè pugueu resoldre tots els vostres dubtes.

Així, podràs despreocupar-te i estar segur que no perdràs els teus diners davant de possibles imprevistos que t'impedeixin viatjar.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança