Assegurances d'assistència a la carretera: Què són i com m'ajuden en cas d'accident de viatge?  

L'assegurança d'assistència a la carretera constitueix un suport fonamental per als conductors durant els seus desplaçaments i ofereix ajuda davant de possibles avaries o accidents.

El seu principal objectiu és proporcionar assistència en carretera 24 hores per solucionar qualsevol sinistre o problema mecànic que pugui sorgir durant qualsevol desplaçament, de manera que puguem continuar amb el nostre viatge com més aviat millor.

A Espanya, la gran majoria de les assegurances de cotxe inclouen aquesta cobertura per defecte, però cal tenir en compte que pot variar en funció de la companyia i el tipus de pòlissa contractada.

Per això, és molt important valorar amb els termes del assegurança d'assistència en viatge a l'hora de contractar una pòlissa.

D'aquesta manera, podreu gaudir d'una protecció integral i adaptada a les necessitats individuals del conductor.

Què és una assegurança d'assistència a la carretera?

L'assegurança d'assistència en viatge està dissenyada per prestar-te ajuda a la carretera tant a tu com al teu vehicle en situacions d'avaria mentre estiguis fent qualsevol desplaçament.

Un servei que, normalment, inclou assistència a la carretera les 24 hores durant els 365 dies de l'any i que va més enllà del simple servei de grua i trasllat del vehicle.

Incloent-hi, a més, l'atenció als ocupants, la reparació dels danys i altres serveis d'auxili a la carretera segons la pòlissa contractada.

Així doncs, l'assegurança d'assistència a la carretera no només et permet continuar el viatge amb tranquil·litat, sinó que, a més, et facilita els mitjans per tornar o romandre al lloc dels fets sense que això generi costos addicionals tant per a tu com per als teus acompanyants, cosa que proporciona una gran sensació de tranquil·litat en qualsevol moment i lloc.

Quines cobertures ofereix una assegurança d'assistència en viatge?

Les cobertures que s'inclouen a les assegurances d'assistència en viatge són summament àmplies, abastant qualsevol inconvenient o emergència que pugui sorgir durant els desplaçaments amb cotxe.

Ja sigui una avaria mecànica, el sobreescalfament del motor, una punxada, problemes amb la bateria, un robatori o un accident, la cobertura d'ajuda a la carretera s'estén a qualsevol circumstància que impedeixi prosseguir el viatge, tant dins del territori nacional com al estranger.

Per exemple, la majoria de les assegurances d'assistència a la carretera inclouen serveis com estades en hotels, alternatives de transport en cas d'avaria, assistència de grua, repatriació de ferits, malalts i del propi vehicle, enviament de peces i cobertura de despeses mèdiques, entre d'altres.

A més, és molt important que tinguis en compte diversos aspectes que apareixen detallats a la teva assegurança d'assistència en viatge.

Això inclou la delimitació geogràfica, si la cobertura inicial és des del punt de partida (km 0) o no, si s'estén a nivell nacional o internacional i si hi ha excepcions o limitacions del servei d'auxili a la carretera.

L'assegurança d'assistència a la carretera cobreix tots els vehicles?

Generalment, l'assegurança d'assistència a la carretera sol aplicar-se a una àmplia gamma de vehicles, incloent-hi turismes, motocicletes, camions i vehicles recreatius.

Tot i això, algunes pòlisses poden incloure restriccions sobre el tipus de vehicle o la seva antiguitat. A més, algunes assegurances d'assistència en viatge poden oferir cobertures diferents per vehicles comercials o flotes.

Per això, és recomanable que reviseu les condicions específiques del vostre contracte per assegurar-vos que s'ajustin a les vostres necessitats.

En cas de necessitar ajuda a la carretera, què faig?

Patir una avaria o un accident a la carretera pot generar molt estrès, especialment si necessites arribar aviat al teu destí o acabes de sortir de vacances.

No obstant això, comptar amb una bona assegurança d'assistència en viatge, tenir en compte il protocol d'auxili a la carretera i seguir els passos que expliquem a continuació, farà que tot sigui més senzill i més segur.

1.- Abans de res, mantingues la calma i truca a la teva companyia d'assegurances

El primer que has de fer és mantenir la calma i trucar a la companyia amb què tens contractada la teva assegurança d'assistència a la carretera per explicar què ha passat.

Normalment, el número d'auxili a la carretera es troba a la pòlissa oa la targeta de l'assegurança.

2.- Sol·licita el servei de grua. Ells us ajudaran inicialment a saber què fer

El servei de grua és una part crucial de l'assegurança d'assistència a la carretera, ja que ofereix tranquil·litat i seguretat als conductors en cas d'avaries

Si el vostre vehicle s'avaria per una fallada mecànica o accident durant el viatge, aquest servei garanteix el remolc del vehicle al taller més proper oa un lloc designat per l'assegurat.

És un servei d'assistència disponible les 24 hores, cosa que és essencial per a viatges llargs o en àrees remotes.

A més, sovint pot incloure assistència addicional com a reparació in situ per a problemes menors, canvi de pneumàtics, o subministrament de combustible.

Aquest servei redueix l'estrès i la interrupció en situacions d'emergència i és un suport indispensable a la carretera.

3.- Quant costa un servei de grua a la carretera? He de pagar-la o està inclosa?

Si t'estàs preguntant quant costa un servei de grua, has de saber que, en molts casos, està inclòs a l'assegurança d'assistència a la carretera 24 hores.

Això no obstant, és recomanable que ho confirmis amb la teva companyia abans de sol·licitar-ho.

Pot ser que la vostra assegurança d'assistència en viatge ofereixi cobertura total, però hi ha casos en què l'assegurat ha de pagar un extra per això o en què s'apliquen límits al nombre de serveis de grua gratuïts a l'any.

4.- Puc dir-li a la grua a quin taller portar el meu cotxe?

La flexibilitat a l'hora de triar el taller és un dels punts més importants que cal tenir en compte a l'hora de contractar una assegurança d'assistència a la carretera.

En la majoria dels casos, pots indicar a la grua d'assistència a la carretera a quin taller vols que porti el teu vehicle, però és important comprovar-ho abans de sol·licitar el servei i assegurar-te que realment tries un taller on puguin solucionar el problema.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança