Quan costa un enterrament a Espanya

Si no t'has preguntat mai quant val un enterrament, t'avanço que a Espanya morir-se surt car. Tant que algunes famílies no ho poden costejar.

Així que el que és recomanable és buscar una solució en vida…

Parlar de la mort i sobretot, pensar en el nostre propi enterrament o en el de la nostra família no és fàcil ni que entusiasme ningú.

No obstant això, és millor que coneguis per endavant quines despeses hauran d'afrontar els teus familiars quan això passi per poder evitar-ho.

Heu de tenir en compte que el cost d'un enterrament al nostre país pot variar significativament depenent de diversos factors, com la ciutat, el tipus de servei funerari triat i les preferències personals de cada família.

El cost d'un sepeli discret és de mitjana 3.700 euros, tot i que en algunes ciutats pot arribar a superar els 6.000 euros, i incrementar-se fins als 10.000 si se sumen diferents serveis extra.

Quines despeses comprèn un enterrament?

Et sorprèn quant costa un enterrament a Espanya i et preguntes per què?

Vegem, punt per punt, el que demana un sepeli:

 • Ataüt: ronda els 1200 euros.
 • Tanatori: ix uns 550 euros les 24 hores.
 • Cementiri: la inhumació de les restes representa uns 650 euros i la làpida suma 500 euros més.
 • Cotxe fúnebre: de mitjana surt 200 euros.
 • Personal i servei: altres 290 euros
 • Esquela i corones funeràries: totes dues costen uns 220 euros.
 • Tràmits administratius: sumen al voltant de 200 euros.

I t'avanço que el cost d'una incineració no és gaire menor que el de l'enterrament: es pot reduir en poc més de 100 euros (hi surt uns 3600 euros de mitjana).

Per evitar aquesta preocupació extra, ara que saps el que val morir-se al nostre país, la nostra recomanació és que puguis optar per un assegurança de decessos.

Una pòlissa de decessos et donarà tranquil·litat perquè puguis dedicar el teu temps a estar amb els teus, si ets el beneficiari i mor algú proper, o bé despreocupar-te ja que els teus familiars no tindran despeses relacionades amb el teu enterrament quan moris.

Estadístiques sobre morts a Espanya

Cada dia es produeixen de mitjana 1.235 morts al nostre país. Segons dades del 2021, van morir 450.744 persones, 43.032 menys que el 2020, en plena pandèmia.

El 2021 van morir 39.444 persones per Covid-19 -un 34,6% menys que el 2020-, mentre que el 26,4% de les morts es van deure a malalties del sistema circulatori, un 25,2% a tumors i el 10,21TP5 infeccioses.

De les persones mortes aquell mateix any 219.334 van ser dones i 231.410 homes.
Al final, un no sap mai quan li arriba l'hora…

I encara que la mort és un tema tabú, és millor estar preparat per evitar disgustos extra quan això passi.

Què és i per què és important contractar una assegurança de decessos?

Saps que gairebé la meitat de la població a Espanya ja té una pòlissa de decessos?

Passa perquè aquesta cobertura brinda suport financer i humà als beneficiaris.

Bàsicament, les assegurances de decessos s'encarreguen de cobrir les despeses que succeeixen a una mort a la família ia gestionar els tràmits necessaris després d'una pèrdua tan significativa.

Per aquest motiu, l'assegurança d'enterrament és una de les més contractades al nostre país.

Ara que ja coneixes quant costa l'enterrament d'un ésser estimat sense assegurança de decessos, vegem detalladament quins són els avantatges de les assegurances de morts:

 • Costos funeraris: una assegurança de decessos t'ajuda a cobrir, de manera fraccionada i en vida, els alts costos associats a la mort o la d'algun membre de la teva família.
 • Facilitats en el procés: a més d'organitzar el funeral del teu ésser estimat mort, o el teu si fos el cas, la mútua s'encarrega de gestionar el certificat de defunció i altres tràmits administratius.
 • Tranquil·litat per a la teva família: comptar amb una assegurança d'enterrament t'ajuda a tu i als teus a viure més tranquils, sabent que els costos del servei funerari ja estan coberts per quan ho necessitin.
 • Cobertura de despeses imprevistes: una pòlissa de decessos també ofereix cobertura per a despeses imprevistes, com el transport del cadàver a una altra ciutat o país.

Quines garanties addicionals inclouen les assegurances de decessos?

Actualment, amb les assegurances d'enterrament les companyies ofereixen serveis fúnebres cada cop més complets que inclouen una variada gamma de garanties addicionals, entre les quals:

1. Assistència en viatge: si contracteu una assegurança de mort, la pòlissa generalment us inclourà, a més, l'assistència en viatge. Aquesta cobertura contempla una sèrie de qüestions:

 • Trasllat sanitari per malaltia o accident
 • Despeses mèdiques d'urgència per accident o malaltia
 • Perllongament d'estada a un hotel per malaltia o accident
 • Desplaçament d'una persona per acompanyar-te
 • Repatriació a Espanya per mort
 • Desplaçament i despeses de personal per acompanyar les restes a l'estranger

2. Servei fúnebre especial: aquesta cobertura inclou els fills dels assegurats que morin a Espanya durant l'embaràs o els 30 primers dies després del naixement, sense necessitat d'estar assegurats.

3. Assistència legal en tràmits relacionats amb la mort

4. Testament en línia: inclou la redacció i gestió del testament des de casa teva.

5. Fi de la vida digital: quan mors, algunes assegurances de decessos se solen encarregar d'eliminar la teva presència a xarxes socials, blocs, etc.

6. Repatriació a Espanya si ets espanyol i resideixes a l'estranger

7. Repatriació al teu país d'origen si ets estranger i resideixes a Espanya

8. Serveis mèdics extra: algunes pòlisses de decessos inclouen serveis addicionals com ara tractaments dentals, orientació nutricional, segona opinió mèdica o descomptes en les cobertures mèdiques de la companyia.

Com podeu veure, davant l'alt cost d'un enterrament, contractar una assegurança de decessos és una manera responsable d'anticipar-vos a aquell dia, que tard o d'hora ens arribarà a tots, i vetllar per la tranquil·litat econòmica i emocional de la vostra família en el moment de la pèrdua, que de per si mateix és tan difícil i dolorós.

Una assegurança de decessos per viure més tranquil

Les assegurances de decessos brinden tranquil·litat i una ajuda inestimable en situacions tan difícils com la mort d'un familiar, deixant el sepeli i els tràmits a mans de professionals.

A Galia, a més d'especialitzar-nos en una àmplia gamma de cobertures (assegurança de vida, accidents, responsabilitat civil, etc.), comptem amb una assegurança de mort que s'adapta a les necessitats de cada client.

Posem en mans d'especialistes els tràmits relacionats amb el servei funerari, en funció de les necessitats de la família i dels desitjos que hagi expressat el mateix mort.

La nostra cobertura inclou un servei presencial d'acompanyament a la disposició dels éssers estimats de la persona morta per resoldre qualsevol tràmit, fins i tot els administratius, enmig d'una situació tan dolorosa.

Esperem la teva consulta sense compromís per treure't tots els dubtes!

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança