Les millors rutes MTB a Espanya: un viatge a través de la natura

Recórrer els entorns naturals del nostre país amb bicicleta és una de les activitats més divertides i saludables que podem practicar.

Però com que hi ha infinitat de rutes per a bici de muntanya, cal tenir presents quines són les millors rutes MTB a Espanya per poder triar les nostres favorites.

El nostre país és ple de preciosos entorns naturals perfectes per conformar rutes a MTB de diferents dificultats, longituds i desnivells.

D'aquesta manera, és possible trobar un circuit de MTB per a cada ciclista, independentment del nivell.

Tot i això, fins i tot els circuits de MTB més senzills tenen els seus riscos, per la qual cosa cada vegada són més els ciclistes que contracten pòlisses per a bicicletes de muntanya.

Aquest tipus d'assegurances especialitzades asseguren el ciclista davant de qualsevol possible dany que pateixi durant la pràctica esportiva i li permet pedalar amb tranquil·litat.

Per ajudar-vos a triar la ruta de BTT que millor s'adapti al vostre nivell ia les vostres preferències, hem preparat un llistat amb algunes de les millors rutes de mountain bike del nostre país.

T'animes a descobrir-les?

Tipus de rutes de bicicleta de muntanya

En primer lloc, volem seleccionar algunes rutes per a MTB en funció de diverses de les característiques més demanades pels ciclistes.

Alguns, per exemple, prefereixen rutes llargues de MTB, mentre que d'altres necessiten que els recorreguts extensos es dividisquen per etapes.

També hi ha ciclistes aficionats als circuits BTT circulars i els que prefereixen que les rutes amb bici estiguin organitzades.

Rutes llargues MTB

 • El Camí del Cid: Una de les rutes cicloturistes més llargues d'Espanya, amb 1485 quilòmetres que discorren per Aragó, el País Valencià i les dues Castelles. Aquesta ruta MTB recorre, majoritàriament, entorns naturals amb molt poc traçat urbà.
 • El Camí de Sant Jaume: La ruta amb bici per excel·lència del nostre país, només apta per als més exigents. Amb diverses opcions de recorregut, la distància mínima és de 200 quilòmetres i les alternatives més llargues arriben fins a 965 quilòmetres.
 • La TransAndalus: Un recorregut impressionant d'aproximadament 2000 quilòmetres que travessa totes les províncies d'Andalusia. Un circuit BTT titànic que recompensarà els que s'atreveixin amb espectaculars i variats paisatges.

Rutes organitzades MTB

Les rutes per a mountain bike organitzades són aquelles en què els ciclistes no s'han de preocupar de res, ja que és una empresa la que s'encarrega de reservar l'allotjament, gestionar els àpats, traçar els itineraris, etc.

Hi ha nombroses empreses que organitzen aquest tipus de rutes amb bicicleta i es poden trobar opcions aptes per a tots els nivells i butxaques.

Alguns recorreguts que podeu fer de forma guiada són, per exemple, la Volta a Sierra Nevada –amb una durada de tres a sis dies–, la ruta BTT Navarra-Euskadi –d'alta intensitat i gran desnivell– o la Bilbao Pedalak, que convida a descobrir la província de Biscaia.

Rutes per etapes MTB

 • Bardenas Reales: Una de les millors rutes de MTB de Navarra, que es pot fer en dues etapes llargues. Si us queda curta, també podeu ampliar el recorregut per altres zones del prepirineu navarrès.
 • Anell celtibèric: Diverses rutes de MTB per Sòria que abasten de tres a sis etapes i que es poden fer tant de forma lliure com guiada.
 • Espubike: Aquesta ruta MTB recorre Múrcia en quatre trams de diferent dificultat, passant pels principals enclavaments naturals de la província.

Rutes BTT circulars

Les rutes en mountain bike circulars són molt populars per com resulten còmodes, ja que el recorregut comença i acaba al mateix punt.

Alguns dels recorreguts que hem esmentat, com ara TransAndalus o Espubike, tenen aquesta característica.

Altres exemples de circuits de MTB circulars són l'anell de Gallocanta, amb inici i fi a la localitat de Daroca (Saragossa), o la mirada circular, que recorre la comarca del Bierzo (Lleó).

Circuits de mountain bike per localitats

A continuació, us proposem diversos circuits de MTB dividits en funció de les províncies i comunitats autònomes per les quals discorren.

En aquest article esmentem les rutes de bici no competitives, però en altres articles hem parlat sobre les millors competicions de BTT a Espanya per als que prefereixen mesurar-se contra altres ciclistes.

Millors rutes de MTB a Madrid

 • Tornada a Madrid per l'Anell Verd ciclista: Aquest circuit de MTB a Madrid consta de gairebé 65 quilòmetres que envolten la capital. Tot i que molts ciclistes el recorren amb mountain bike, cal tenir en compte que és un circuit per carril bici.
 • Ruta Cercedilla: Una de les rutes a MTB per la serra de Madrid més populars, amb una distància de 46 quilòmetres que ofereix unes vistes espectaculars.

Rutes de MTB a València i rodalies

 • Parc Natural de l'Albufera: Aquest circuit de MTB a València es pot recórrer de diferents maneres, sent una de les més populars la ruta circular de 75 quilòmetres que travessa l'albufera.
 • La Marjal de Pego – Oliva: Amb 16 quilòmetres de recorregut sense pràcticament desnivell, aquesta ruta MTB a Alacant presenta un baix nivell de dificultat, que es pot augmentar pujant el turó de la Muntanyeta Verda.
 • Gran Travessia Mancomunitat Espadán-Mijares: Dentre les nombroses rutes MTB per Castelló, escollim aquesta pel preciós entorn natural en què s'emmarca. El recorregut complet és de 150 quilòmetres, però es pot escurçar per als ciclistes principiants.

Rutes de MTB a Barcelona i rodalies

 • Serra de Collserola: Com moltes de les rutes amb BTT per Catalunya, aquest circuit discorre per preciosos espais naturals. La distància és de 53 quilòmetres i el nivell de dificultat és més aviat elevat.
 • Tornada al massís del Montsant: Un recorregut dur, amb 2.500 metres de desnivell i una distància de 85 quilòmetres, la converteixen en una de les rutes MTB per Tarragona més exigents.

Rutes de BTT a Astúries

 • Ruta dels Palaus: Considerada una de les millors rutes de MTB a Astúries, aquest circuit de 32 quilòmetres inclou parades als palaus més emblemàtics de la comunitat.

Rutes de BTT a Saragossa i rodalies

 • Tornada al meandre de Juslibol: Partint de l´entorn urbà de la ciutat, aquesta ruta MTB per Saragossa ens porta fins al galatxo de Juslibol i discorre al costat d'un dels meandres del riu Ebre, al llarg d'uns 11 quilòmetres.
 • Ports de Beceite: També podem trobar rutes de MTB a Terol, com aquest recorregut que parteix de Beceite i s'endinsa a Catalunya i el País Valencià al llarg de més de 48 quilòmetres.
 • Serra de Chía: Les rutes de BTT pels Pirineus són les favorites de molts ciclistes i la serra de Chía destaca entre elles. Amb sortida i arribada a Siera, comprèn 50 quilòmetres de pura muntanya.

Rutes de MTB a Cantàbria

 • Tornada al massís d´Andara: Considerada per molts com una de les millors rutes de MTB d´Espanya, l´alt desnivell i el recorregut de més de 62 quilòmetres converteixen aquest circuit en tot un desafiament ciclista.

Rutes de MTB a Mallorca i Menorca

 • Santuari de Lluc: Una ruta de bicicleta que arriba fins a la Serra de Tramuntana al llarg de més de 45 quilòmetres. La dificultat és elevada, a causa de l'alt desnivell i del terreny especialment escarpat.
 • Cami de Cavalls: Aquest recorregut comprèn realment diverses rutes de MTB a Menorca, ja que està format per nombrosos trams que recorren tota la costa. El traçat complet consta de 185 quilòmetres, per la qual cosa es divideix en diverses etapes.

Rutes de MTB a Andalusia

 • Serra Subbètica: Probablement el circuit de MTB a Còrdova més popular, d'aproximadament 48 quilòmetres que recorren el Parc Natural de la Subbètica. Paisatges espectaculars que no us podeu perdre.
 • Tornada al Trevenque: Aquesta ruta de bici de muntanya a Granada travessa Sierra Nevada, per la qual cosa el desnivell és força elevat. Els més aventurers podran gaudir de més de 40 quilòmetres de paisatges muntanyosos impressionants.
 • Corda de les Banderilles: Una de les millors rutes de MTB de Jaén, també d'alta exigència. Amb més de 70 quilòmetres i un desnivell de 1.850 metres, només els ciclistes més experimentats s'atreveixen amb aquest recorregut.

Recorre les rutes de bici de muntanya amb la seguretat més gran de la mà de Galia

Gaudeix de la teva afició preferida amb les assegurances especialitzades que t'oferim a Galia. Comptem amb diferents opcions de pòlisses perquè estiguis totalment assegurat durant les teves rutes amb mountain bike per Espanya.

A més, et podem assessorar sobre les cobertures que més et convenen, ja que oferim un servei completament personalitzat i adaptat a cada client.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança