Com protegir els teus estalvis de la inflació: Estratègies i consells

En èpoques d'inflació com la que vivim actualment és important ser previnguts i adoptar algunes estratègies per evitar perdre diners.

Però saps com protegir els teus estalvis de la inflació per no veure't perjudicat per l'entorn econòmic?

Si no ho tens clar, no et preocupis. Per a la majoria de persones que no són expertes en economia resulta difícil saber com protegir els seus estalvis durant aquestes èpoques i molts tampoc no saben què fer amb els diners estalviats.

Per això, et volem donar algunes recomanacions perquè puguis conservar els teus diners i no pateixis pèrdues a causa dels vaivens de l'economia.

Com veuràs més endavant, una de les millors opcions és contractar una pòlissa d'estalvi que et permeti obtenir liquiditat en el moment que la necessitis o proporcionar-te un complement a la jubilació.

Al llarg del post, us explicarem com protegir els diners de la inflació, donant-vos una sèrie de consells i estratègies.

A més, t'explicarem què fer amb els diners estalviats durant èpoques inflacionàries perquè li puguis treure el màxim rendiment.

Què és la inflació i com afecta els nostres estalvis?

La inflació és la pujada dels preus dels béns i serveis de manera generalitzada.

És a dir, no és que certs articles siguin més cars, sinó que pràcticament la totalitat dels productes d'un país pugen de preu.

La principal conseqüència de la inflació és la devaluació del valor de la moneda.

A efectes pràctics, això significa que amb 100€ es poden comprar menys coses que abans de l'època inflacionària, i per això el valor de l'euro ha disminuït.

Com podreu imaginar, això té un efecte directe sobre el poder adquisitiu dels ciutadans, que amb els mateixos estalvis poden adquirir menys béns i serveis i, per tant, s'empobreixen.

Què cal fer amb els estalvis en temps d'inflació? Estratègies d'inversió

Si et preguntes què fer amb els teus estalvis durant les èpoques inflacionàries per intentar treure'ls el màxim partit i evitar que el seu valor disminueixi, a continuació us oferim una sèrie d'estratègies que us poden resultar útils.

Protegeix els teus diners de la inflació amb una assegurança d'estalvi

Com t'hem avançat més amunt, una de les millors opcions per protegir els estalvis de la inflació és adquirir una assegurança d'estalvi.

Aquest tipus de pòlisses et garanteix que els teus diners es trobin en un lloc segur durant l'època de pujada de preus, assegurant-te un estalvi que de vegades resulta difícil si els diners es tenen al compte bancari.

Passada l'època inflacionària, podràs recuperar els teus estalvis en un moment en què la moneda tingui més valor i fins i tot obtenir-ne rendibilitat en funció de les condicions concretes de la pòlissa.

Si ho prefereixes, també pots mantenir els teus estalvis on són i fins i tot continuar capitalitzant aportacions periòdiques per garantir, per exemple, un complement a la jubilació, un fons per pagar els estudis o un capital que puguis utilitzar en moments de més necessitat.

Diversifica les teves inversionss

Una altra alternativa molt efectiva per protegir els teus diners davant la pujada generalitzada dels preus és dividir els teus estalvis entre diferents inversions.

És a dir, la clàssica estratègia de no apostar-ho tot a una sola carta.

Algunes de les opcions més recomanades pels economistes per invertir en èpoques inflacionàries són:

  • Actius immobiliaris: El preu dels béns com a habitatges, locals o places de garatge sol ascendir en temps d'inflació, per la qual cosa garanteixen un cert suport davant la devaluació de la moneda.
  • Matèries primeres: L'or i el petroli són dues de les matèries primeres que més solen revaloritzar-se durant aquestes èpoques, per la qual cosa molts inversors hi aposten.
  • Bons indexats: Aquest tipus de bons són emesos per l'Estat i s'ajusten a la inflació al llarg del temps, a més de tenir molt baix risc d'impagament.
  • Criptomonedes: El bitcoin i altres criptomonedes també es poden revaloritzar durant la inflació, encara que l'alta versatilitat d'aquest tipus d'actius fa convenient revisar-ne sovint el valor.

Controla els teus deutes en èpoques d'inflació

Si vols saber com protegir els estalvis de la inflació, una altra recomanació que cal tenir en compte és la de gestionar adequadament els teus deutes.

És convenient que revisis els teus préstecs i et centris a pagar aquells amb taxes variables, ja que és habitual que els bancs pugin els tipus d'interès durant les èpoques inflacionàries.

A més, cal evitar adquirir nous deutes durant aquests períodes, ja que les condicions bancàries seran més desfavorables, per norma general.

Cerca assessorament professional

Finalment, si no saps què fer amb els teus estalvis en aquest context econòmic, el millor és demanar consell a un expert.

Un assessor financer podrà informar-te sobre les millors opcions sobre la base de la teva situació econòmica concreta.

Així, podràs invertir de forma més adequada i treure'n més rendiment als teus diners.

Com protegir els teus diners de la inflació? Consells senzills per optimitzar l'estalvi

En cas que no vulguis invertir i només necessitis saber què fer per protegir els teus diners davant d'un context de pujada de preus, et donem alguns consells més senzills perquè puguis estalviar més i evitar deutes.

Assegureu-vos de tenir liquiditat

Quan els preus pugen, necessitem més diners per poder comprar el mateix, per això és fonamental disposar d'un matalàs econòmic que ens permeti fer front a imprevistos.

Aquest és un dels avantatges de comptar amb una pòlissa destalvis, ja que et permet tenir accés a diners líquids en el moment en què ho necessitis, cosa que no permeten tots els instruments destalvi.

Elabora un pressupost realista

Dedica una bona estona a fer un pressupost exhaustiu en què desglosses al detall totes les teves despeses i ingressos.

Amb el pas del temps, revisa aquest pressupost i actualitza'l segons els canvis que s'hagin produït.

D'aquesta manera, podràs identificar fàcilment quines són les teves fonts d'ingressos més grans i, el que és més important, d'on provenen les teves principals despeses.

Redueix les teves despeses i centra't en allò que necessites

Un cop hagis fet el pressupost, podràs retallar aquelles despeses que consideris superflus amb l'objectiu de tenir més capacitat d'estalvi.

En els moments en què la teva prioritat és protegir els diners de la inflació, convé focalitzar la despesa en allò realment necessari i reduir les despeses fins que la situació econòmica sigui més favorable.

Sigues caut a l'hora de sol·licitar hipoteques o préstecs

Ja hem esmentat que la inflació sol repercutir en una pujada dels tipus d'interès per part dels bancs, per la qual cosa aquests moments no solen ser bons per adquirir deutes importants com a hipoteques.

En cas que no tinguis més remei que fer-ho, opta per taxes fixes en comptes de per taxes variables per assegurar-te que no et veuràs afectat per una pujada més gran dels tipus en el futur.

Descobreix com protegir els teus estalvis de la inflació amb les assegurances de Galia

Si vols mantenir els teus diners en un lloc segur i assegurar-te de poder-ne disposar en el moment que ho necessitis, consulta els nostres plans d'estalvi.

També disposem de fons d'inversió si el que vols és obtenir la major rendibilitat dels teus diners.

Tot això garantint una atenció completament personalitzada i adaptada a les teves necessitats.

Descobreix els nostres productes a mida i augmenta el teu poder adquisitiu de la mà dels millors professionals.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança