Com fer un comunicat amistós en línia en un accident de trànsit de manera immediata?

Emplenar un comunicat d'accident pot resultar difícil per l'estrès del moment, ja que de vegades ni tan sols aconseguim trobar els papers necessaris.

Però ara, gràcies a l'aplicació iDEA podem fer el comunicat amistós en línia, des del mòbil i de forma immediata.

Patir un accident de trànsit, encara que sigui lleu, és una experiència desagradable per a qualsevol. En el cas d'accidents greus, la prioritat serà sempre la salut, però si hem tingut un xoc lleu o un simple fregament amb un altre vehicle, la preocupació principal serà donar part a l'asseguradora.

L'app iDEA ha estat desenvolupada per la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UNESPA) amb l'objectiu que qualsevol de les parts implicades en un accident de trànsit pugui completar i enviar el comunicat amistós d'accident en línia.

Aquesta aplicació, disponible tant per a Android com per a Apple, realitza la comunicació del comunicat de sinistre en línia de forma immediata i totalment gratuïta a pràcticament qualsevol asseguradora.

Per això, en aquest post volem explicar-te com fer un comunicat amistós en línia amb iDEA de manera senzilla i ràpida.

Així mateix, abans d'entrar en matèria et recordem que és de vital importància comptar amb un bona assegurança de cotxe o moto que et garanteixi les màximes cobertures perquè no t'hagis de fer càrrec dels costos econòmics derivats d'un accident de trànsit.

Com declarar un comunicat amistós en línia amb l'app iDEA?

El primer que has de saber és que no cal que els dos conductors implicats en l'accident tinguin descarregada l'aplicació iDEA, sinó que n'hi ha prou que un en tingui al mòbil per poder declarar el comunicat d'accident en línia.

Un cop descarregada l'app, caldrà emplenar les dades següents:

 • Localització, data i hora del sinistre: iDEA app emplenarà aquestes dades per defecte, encara que pots editar-les posteriorment si vols fer algun canvi. A més, perquè la localització es registri de forma automàtica cal que donis el permís necessari a l'app quan t'ho sol·liciti.
 • Dades del conductor, el vehicle i l'asseguradora: Has de proporcionar obligatòriament la matrícula del teu cotxe o moto, la teva asseguradora i el teu telèfon mòbil. De manera opcional, pots indicar també el teu nom i cognoms, el teu email, així com el model i la marca del teu vehicle.
 • Dades del conductor, el vehicle i l'asseguradora: Has de proporcionar obligatòriament la matrícula del teu cotxe o moto, la teva asseguradora i el teu telèfon mòbil. De manera opcional, pots indicar també el teu nom i cognoms, el teu email, així com el model i la marca del teu vehicle.
 • Aquestes dades es poden emplenar quan descarreguis l'app iDEA al teu mòbil. Així, en el moment del sinistre ja els tindràs emplenats i podràs realitzar el comunicat amistós en línia més ràpid.
 • Danys produïts al teu vehicle i la teva versió dels fets: En declarar el comunicat online, el clàssic dibuix dels vehicles se substitueix per un diagrama en què pots indicar fàcilment les zones danyades.
 • Dades del conductor contrari, del seu vehicle i la seva asseguradora, així com els danys a l'automòbil i la versió dels fets.

çademàs, la app iDEA permet adjuntar fotografies dels vehicles implicats o de qualsevol altre aspecte que sigui important. També podreu indicar si hi ha hagut persones ferides arran de l'accident i si hi han intervingut els cossos de seguretat.

Com enviar el comunicat en línia amb iDEA app?

Un cop seguits els passos anteriors, ja pots enviar les dades al sistema. Sempre que l'altre conductor hagi acceptat la realització del comunicat d'accident en línia, rebreu un SMS amb un codi amb què podeu confirmar la declaració.

Si el conductor de l'altre automòbil també disposa de l'app iDEA, podreu utilitzar-la per confirmar el comunicat. En cas de no tenir-ne descarregada, podreu accedir al comunicat digital utilitzant l'enllaç que apareix al SMS.

Quan tots dos conductors hagin confirmat el comunicat amistós d'accident en línia, aquest s'enviarà de forma automàtica a les corresponents asseguradores.

Avantatges de presentar el comunicat d'accident online

 • Rapidesa i immediatesa: Realitzar el procés de manera digital garanteix que la comunicació de l'accident a les asseguradores es faci immediatament. No hauràs d'estar pendent de trucar ni enviar cap document, sinó que un cop finalitzat el procés podràs despreocupar-te del tot.
 • Senzillesa en emplenar les dades: Les asseguradores han intentat reduir les dades obligatòries requerides per al comunicat d'accident en línia, de manera que només hauràs de comunicar la informació imprescindible.
 • Possibilitat d'adjuntar fitxers: A més d'eliminar el dibuix de l'accident que de vegades resultava difícil de fer, enviar el comunicat de forma digital permet adjuntar imatges relacionades amb aquest.
 • Possibilitat d'adjuntar fitxers: A més d'eliminar el dibuix de l'accident que de vegades resultava difícil de fer, enviar el comunicat de forma digital permet adjuntar imatges relacionades amb aquest.
 • Facilitat d'ús: L'aplicació iDEA és molt senzilla d'utilitzar fins i tot per a persones que no estan habituades a fer tràmits en línia. La pròpia interfície va guiant l'usuari durant tot el procés.

Dubtes més freqüents en declarar un comunicat amistós d'accident online

Si us heu quedat amb dubtes sobre la declaració amistosa d'accident online, a continuació resolem algunes de les preguntes més freqüents.

Quina és la validesa de part amb l'app iDEA?

Els comunicats d'accidents digitals enviats a través de la iDEA app tenen la mateixa validesa que aquells emplenats de forma manual, per la qual cosa no has de tenir cap preocupació en aquest sentit.

El suport d'UNESPA, així com l'adscripció a aquest servei per part de les asseguradores espanyoles, en garanteixen la fiabilitat total.

Tot i això, cal assenyalar que aquesta aplicació mòbil només és vàlida per a sinistres en què hi hagi un altre vehicle implicat. És a dir, no la pots utilitzar si has patit un accident en què només hagi intervingut el teu propi automòbil.

Puc declarar el comunicat en línia des del meu telèfon mòbil?

L'avantatge principal d'utilitzar l'aplicació iDEA és la facilitat que ofereix per enviar el comunicat d'accident per internet utilitzant el telèfon mòbil, ja sigui Android o iPhone.

Seguint els passos que t'hem indicat anteriorment, podràs omplir el comunicat amistós d'accident de manera correcta i ràpida. Després, l'aplicació l'enviarà a la teva asseguradora i no t'has de preocupar de res més.

Puc utilitzar l'app iDEA per declarar una part de sinistre en línia sigui quina sigui la meva asseguradora?

Pràcticament totes les asseguradores de vehicles que ofereixen els seus serveis a Espanya col·laboren amb aquest projecte, per així facilitar als usuaris que puguin realitzar la gestió de la seva part en línia des de qualsevol companyia.

De fet, un cop s'emplenen les dades necessàries, el comunicat s'envia de manera automàtica a les asseguradores implicades, facilitant així el procés i evitant preocupacions als usuaris de l'assegurança de cotxe o moto.

Presentar un comunicat amistós en línia té algun cost per a algun dels implicats?

Declarar un comunicat d'accident de trànsit en línia amb la iDEA App és gratuït per a les parts implicades. Són les asseguradores les que es fan càrrec de qualsevol cost derivat de lús de laplicació.

L'app iDEA es pot fer servir per declarar un comunicat europeu d'accident en línia fora d'Espanya?

De moment, aquesta aplicació només està disponible per a accidents ocorreguts a Espanya, per la qual cosa no la pots utilitzar per declarar un comunicat europeu d'accident en línia fora del país.

Això és així perquè el projecte ha estat desenvolupat per UNESPA, que és una associació nacional. Així mateix, les dades requerides a cada país no són sempre les mateixes, per la qual cosa estendre aquesta solució digital a altres nacions resultaria complex.

Contracta la teva assegurança de cotxe o moto a Galia

A Galia disposem de les millors opcions d'assegurances per a cotxe i moto, amb àmplies cobertures i preus econòmics. Comptem amb diferents cobertures per adaptar-nos a les vostres necessitats, ja que un dels nostres objectius és oferir un servei altament personalitzat.

Volem que en un moment tan complicat com és un accident et sentis totalment segur, per la qual cosa ens esforcem al màxim per oferir-te la protecció més gran.

Contacta amb nosaltres sense compromís i explica'ns què necessites.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança