Assegurances per a autònoms. Saps quins són els més importants que t'interessa contractar?

Si treballes per compte propi ja sabràs de la necessitat de poder contractar una bona assegurança per a autònoms que t'ofereixi cobertures en les moltes coses que esperem que no et passin.

 • Un accident treballant que causi una baixa laboral
 • Un problema mèdic que requereixi atenció primerenca
 • Un problema d¿incapacitat temporal o permanent
 • Algun fet aliè a tu que requereixi de cobrir la teva responsabilitat civil

Si ets treballador per compte propi, ja saps de què et parlo i estic segur que tens ja contractada alguna assegurança específica per a professionals, emprenedors o treballadors per compte propi.

Però saps si realment és una bona assegurança? T'ofereix les cobertures que necessites?

Són moltes les ocasions en què un professional o emprenedor contracta des de l'inici una assegurança bàsica o barata, sense pensar en el que pot arribar a passar.

I és cert que no hauria de passar res, però també és cert que en funció de la teva professió ets més propens a patir més incidències que un altre treballador.

 • Si tens un negoci que té una fuita d'aigua, curtcircuita o s'incendia el teu local, una assegurança de danys a les instal·lacions i de responsabilitat civil per a autònoms et cobrirà i t'evitarà encara més problemes.

 • Un dolor fort i perllongat a l'espalada (si tens un comerç o perruqueria), et pot portar necessitar un descas, per la qual cosa una assegurança de baixa laboral per a autònoms et cobrirà una part del que cobres.

 • Si a la teva feina viatges contínuament a visitar clients, contractar una assegurança de vida per a treballadors per compte propi et farà sentir molt més tranquil.

 • Etc…

Per tot això i encara que segur que serà l'última cosa que pensis, si et decideixes per emprendre el teu propi negoci, necessitaràs comptar amb determinades assegurances per a autònoms.

Avui en aquest post te'n parlem.

Quatre assegurances per a autònoms obligatoris que has de conèixer

Quan inicies la teva activitat com a emprenedor, hi ha diversos tipus d'assegurances per a emprenedors que has de contractar.

 • Assegurança de responsabilitat civil per a autònoms: Aquesta assegurança ofereix cobertura pels danys que puguis provocar tu i/o personal. Encara que hi ha casos en què no tens obligació de contractar-lo, pot ajudar-te a fer front a qualsevol contingència que d'una altra manera suposaria un cost molt alt per al teu negoci.

 • Assegurança multiriscos per a professionals: aquesta cobertura per a empresaris protegeix el teu local o botiga contra robatoris, incendi, etc.

 • Assegurança de conveni per a treballadors: si tens empleats a càrrec és obligatori contractar aquesta assegurança per a autònoms, que inclou indemnització per accident, incapacitat permanent i mort.

 • Assegurança de vehicles per a autònoms: si ets treballador per compte propi i fas servir el cotxe o un vehicle per treballar necessites contractar aquesta pòlissa, que pot ser a tercers (cobreix només els danys que puguis causar a altres en un accident), combinat (inclou robatori + incendi) a tot risc .

Assegurances per a professionals autònoms més importants

Independentment de les assegurances per a treballadors per compte propi que acabem de veure, n'hi ha molts altres que poden ser molt necessaris per a tu i l'activitat professional que duguis a terme.

No són obligatoris, si bé són pòlisses d'assegurances per a autònoms que agrairàs tenir si en algun moment les necessites, ja que t'estalviaran més d'un mal de cap.

Assegurança d'incapacitat laboral o baixa laboral per a treballadors per compte propi

La vida és plena d'imprevistos i ningú no està exempt de patir un accident o una malaltia que no li permeti treballar.

Les assegurances d'incapacitat laboral o assegurances de baixa laboral estan per ocupar-se de tu en aquestes situacions.

Si no vols que una baixa prolongada et perjudiqui econòmicament parlant, pots contractar una assegurança d'incapacitat laboral temporal per a autònoms, les cobertures dels quals t'ofereixen una font d'ingressos (variable) si pateixes una malaltia o una lesió que t'impedeixi treballar.

Aquesta cobertura, per descomptat, fluctuarà en funció de la quota que paguis per la teva assegurança de baixa laboral.

Quins beneficis t'aporta contractar una assegurança de baixa o incapacitat laboral per a autònoms?

 • Cobrir despeses essencials del teu dia a dia
 • Garantir el pagament del lloguer o la hipoteca
 • Garantir el pagament del lloguer o la hipoteca
 • Cobrir les despeses operatives del teu negoci
 • Un ingrés mensual

Com pots veure, amb aquesta cobertura tindràs uns ingressos mínims, si bé potser no podràs arribar a mantenir el teu nivell de vida si el teu sou és alt.

Però en canvi, sí que podràs garantir la continuïtat de la teva empresa i complir les teves obligacions financeres durant la teva recuperació.

I una cosa més. Les assegurances d'incapacitat temporal per a autònoms no t'exigeixen cotitzacions prèvies, així que te'n pots beneficiar des del moment en què els contractes.

Assegurança de defensa legal per a autònoms i pimes

El assegurança de defensa jurídica per a empresaris t'ofereix protecció i assessorament en assumptes legals que poden sorgir si més no ho esperes a la teva feina.

Així que segons allò que et dediquis, es tracta d'una inversió intel·ligent per cuidar el teu negoci i el teu patrimoni personal…

Aquesta assegurança per a autònoms cobreix aspectes com:

 • Assessorament jurídic per part d'advocats experts
 • Redacció i revisió de documents legals (contractació o acomiadament de treballadors, contractes de serveis, subministraments, etc.).
 • Defensa jurídica.
 • Reclamació de danys i perjudicis.
 • Reclamació per incompliment de contractes de serveis o subministraments.
 • Reclamació de factures.

Assegurança de vida per a autònoms

Una altra assegurança important per a empresaris amb què has de comptar és una assegurança de vida, que et garanteixi la protecció dels teus éssers estimats en cas de mort o invalidesa absoluta.

Tot i que la contractació d'una assegurança de vida per a autònoms tampoc no és obligatòria, hauries de considerar-la seriosament, perquè:

 • Ofereix protecció financera a la teva família. Els teus beneficiaris poden utilitzar els fons per cobrir despeses de subsistència, educatives, hipoteques, etc.

 • Cobreix obligacions financeres. Si tens deutes comercials o personals, aquest tipus d'assegurança de vida per a autònoms evita que aquests siguin una càrrega financera per als teus éssers estimats.

 • Garanteixen la continuïtat del teu negoci. Si et passa una tragèdia, la teva família podrà cobrir els costos d'operació, abonar deutes comercials, etc. perquè la teva empresa segueixi dempeus.

 • Planificació patrimonial. Una assegurança de vida per a treballadors per compte propi minimitza la càrrega fiscal que els teus beneficiaris enfrontin en heretar els teus actius i propietats.

 • Pau mental. Finalment, contractar una assegurança de vida per a autònoms t'ofereix tranquil·litat tant a tu com a la teva família per qualsevol esdeveniment tràgic que et pogués passar.

Assegurances mèdiques per a empresaris independents

L'assegurança mèdica per a autònoms és realment un “must” que has d'incorporar i pagar periòdicament per viure més tranquil.

Les cobertures d'una assegurança mèdica poden abastar des de petits accidents i malalties fins a proves urgents i per descomptat evitar llistes d'espera a la seguretat social. Per això, contractar una assegurança mèdica per a autònoms t'hauria d'ajudar a:

 • Evitar esperes en la seguretat social: les cobertures de salut per a treballadors independents us ofereixen una atenció mèdica de qualitat sense dependre dels temps d'espera de la sanitat pública, que solen ser llargs.

 • Prevenció i cura de la salut: les assegurances mèdiques privades per a autònoms t'incentiven a realitzar-te revisions regularment, un aspecte clau de cara a detectar malalties en forma primerenca.

 • Protecció financera: aquest tipus d'assegurances per a autònoms et cobreix la totalitat o com a mínim una gran part de les despeses mèdiques.

 • Cobertura per a tota la família: moltes de les pòlisses de salut per a autònoms us ofereixen la possibilitat d'estendre la cobertura a tota la vostra família.

Necessites contractar una assegurança per a autònoms?

Com veus, són molts els tipus dassegurances per a autònoms que pots arribar a necessitar. I en alguns casos, determinar les cobertures que ofereixen i els costos que impliquen és complicat de determinar.

Per això, a Galia podem ajudar-te a trobar les millors pòlisses, cobertures i assegurances per a treballadors per compte propi que necessitis.

Treballem amb les millors companyies asseguradores del territori nacional i per això podem oferir-te productes i serveis exclusius, que t'ajudaran a satisfer totes les teves necessitats, sigui quina sigui la teva feina i el teu negoci.

Contacta amb nosaltres sense compromís per trobar les millors assegurances per a autònoms i descobreix la tranquil·litat que t'aporta, sentir-te segur i cobert.

Necessiteu més informació? Truqueu-nos o contacteu amb nosaltres

Descobriu totes les assegurances de Galia

Categories

Posts relacionats

No s'han trobat publicacions per als paràmetres de consulta proporcionats.

Obrir xat
T'ajudo a saber el preu de la teva assegurança